« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-07 22:05:41
Temat: Udziec sarniCzy ma ktos jakies propozycj? Najchetniej z grilla ale pieczen tez moze byc
czy cos tam innego.
Pzdr.
Struś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-08 07:53:33
Temat: Re: Udziec sarniUżytkownik Struś <m...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:
> Czy ma ktos jakies propozycj? Najchetniej z grilla ale pieczen tez
> moze byc czy cos tam innego.
Zerknij na strone Macieja, gdzie sa przepisy kuchni mysliwskiej:
www.kucharzenie.hg.pl
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-08 08:24:59
Temat: Re: Udziec sarni"Struś" <m...@p...onet.pl> wrote:
>Czy ma ktos jakies propozycj? Najchetniej z grilla ale pieczen tez moze byc
>czy cos tam innego.
Udziec sarni fantastycznie smakuje upieczony w całości i podany
na stole w jednym kawałku. Problem w tym że mama wyjechała i
nie mogę podpytac o ewentualną marynate. Przypomne tylko że
trzeba ostrożnie z marynatami bo łatwo popsuć smak dziczyzny i
zniechęcić się. Ostrożnie z czerwonym winem (a nawet można sobie
odpuścić takie marynaty- według mnie).Ostrożnie z jałowcem.
Ostrożnie z pieczeniem byleby nie przesuszyć mięsa. Udziec sarny to
najdroższy kawałek sarny z mozliwych. Delikatniejszy niż inne.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-08 19:38:08
Temat: Re: Udziec sarni
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9kqsrg$rcu$1@h1.uw.edu.pl...
> "Struś" <m...@p...onet.pl> wrote:
>
> >Czy ma ktos jakies propozycj? Najchetniej z grilla ale pieczen tez moze
byc
> >czy cos tam innego.
>
>
> Udziec sarni fantastycznie smakuje upieczony w całości i podany
> na stole w jednym kawałku. Problem w tym że mama wyjechała i
> nie mogę podpytac o ewentualną marynate. Przypomne tylko że
> trzeba ostrożnie z marynatami bo łatwo popsuć smak dziczyzny i
> zniechęcić się. Ostrożnie z czerwonym winem (a nawet można sobie
> odpuścić takie marynaty- według mnie).Ostrożnie z jałowcem.
> Ostrożnie z pieczeniem byleby nie przesuszyć mięsa. Udziec sarny to
> najdroższy kawałek sarny z mozliwych. Delikatniejszy niż inne.
>
>
moge troche poczekac jest w zamrazalniku (moze to niedobrze ale trudna taki
juz dostalem. Dzieki za odp.
Pzdr.
Struś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-08 20:03:53
Temat: Re: Udziec sarni"Struś" <m...@p...onet.pl> wrote:
>moge troche poczekac jest w zamrazalniku (moze to niedobrze ale trudna taki
>juz dostalem. Dzieki za odp.
Jeżeli Ci się nie spieszy niech poleży. Skruszeje a podjesz
sobie na specjalna okazję.Dobrze że mrożony.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-09 11:37:34
Temat: Re: Udziec sarni
Struś napisał(a):
> Czy ma ktos jakies propozycj? Najchetniej z grilla ale pieczen tez moze byc
> czy cos tam innego.
>
> Pzdr.
> Struś
Jak z zamrazarki to faktycznie marynata nie jest konieczna.
Dobrze by bylo upiec w calosci, sarnina jest sucha i poprcowanie jej namniejsze
kawalki i zapieczenie spowoduje wyschniecie na wiur. Koniecznie naszpikowac.
Jak nie dacie rady zjesc calego uda i decyzja padnie na rozfiletowanie to
proponuje piec poprzez pyrkanie w sosie na ogniu, np z wermuthem... Gulasz z
okrajkow tez jest wart zachodu. Na grilla Tak ale konieczne przyprawy i
najlepiej oliwa. Sarnina ma specyficzny smak i zapach wiec bez pomocy moze
niesmakowac. A propos sarnina to najlesza i w sumie najdrozsza dziczyzna. A
jeszcze pasztet z miesa- rewelacja.
Przepisy faktycznie na stronie. Pasztet robie wg Debskiego Gdzie mieso
pokrojone lezy caly dzien w bialym winie. a pieczony jest z farszem z
drobiowych watrobek. ..
Powodzenia...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-10 19:31:41
Temat: Re: Udziec sarni
Użytkownik "Maciej" <b...@e...net.pl> napisał w wiadomości
news:3B7275FE.36C97259@enter.net.pl...
>
>
> Struś napisał(a):
>
> > Czy ma ktos jakies propozycj? Najchetniej z grilla ale pieczen tez moze
byc
> > czy cos tam innego.
> >
> > Pzdr.
> > Struś
>
> Jak z zamrazarki to faktycznie marynata nie jest konieczna.
> Dobrze by bylo upiec w calosci, sarnina jest sucha i poprcowanie jej
namniejsze
> kawalki i zapieczenie spowoduje wyschniecie na wiur. Koniecznie
naszpikowac.
> Jak nie dacie rady zjesc calego uda i decyzja padnie na rozfiletowanie to
> proponuje piec poprzez pyrkanie w sosie na ogniu, np z wermuthem... Gulasz
z
> okrajkow tez jest wart zachodu. Na grilla Tak ale konieczne przyprawy i
> najlepiej oliwa. Sarnina ma specyficzny smak i zapach wiec bez pomocy moze
> niesmakowac. A propos sarnina to najlesza i w sumie najdrozsza dziczyzna.
A
> jeszcze pasztet z miesa- rewelacja.
> Przepisy faktycznie na stronie. Pasztet robie wg Debskiego Gdzie mieso
> pokrojone lezy caly dzien w bialym winie. a pieczony jest z farszem z
> drobiowych watrobek. ..
> Powodzenia...
>
Czyli co mam z nia zrobic? Nie marynowac? Piec po rozmrozeniu? Zciagnalem
przepisy z twojej strony - ktory najlepiej? Debiut z dziczyzny a znajomi
ostrza zabki.
Poradz cos.
Pzdr.
Struś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |