« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-01-06 13:38:43
Temat: W czym piec rybe?W czym pieczecie ryby?
W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2012-01-06 15:55:20
Temat: Re: W czym piec rybe?On 6 Sty, 14:38, Fedor <n...@m...ru> wrote:
> W czym pieczecie ryby?
>
> W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
> folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
> skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
> stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2012-01-06 16:30:23
Temat: Re: W czym piec rybe?J-23 wrote:
> On 6 Sty, 14:38, Fedor <n...@m...ru> wrote:
>> W czym pieczecie ryby?
>>
>> W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
>> folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
>> skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
>> stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
>
> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
sprytnych kleszczach-ruszcie.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2012-01-06 17:17:39
Temat: Re: W czym piec rybe?W dniu 2012-01-06 17:30, Waldemar Krzok pisze:
>> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
>
> W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
> sprytnych kleszczach-ruszcie.
Ja chce ja upiec a nie usmazyc. Te folie alumioniowa smarowalem maslem
przed pieczeniem (sama ryba z maslo+czosnek+bazylia+sol+pieprz).
Jedynym sposobem jest przewracanie jej co 5min, zeby nie przywarla w
czasie pieczenia, czy moze jeszcze sa jakies patenty?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2012-01-06 17:44:19
Temat: Re: W czym piec rybe?Fedor wrote:
> W dniu 2012-01-06 17:30, Waldemar Krzok pisze:
>>> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
>>
>> W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
>> sprytnych kleszczach-ruszcie.
>
> Ja chce ja upiec a nie usmazyc. Te folie alumioniowa smarowalem maslem
> przed pieczeniem (sama ryba z maslo+czosnek+bazylia+sol+pieprz).
>
> Jedynym sposobem jest przewracanie jej co 5min, zeby nie przywarla w
> czasie pieczenia, czy moze jeszcze sa jakies patenty?
na ruszcie w piekarniku? Sam osobiście nie robię ryb w całości, więc nie mam
problemów. Smażę po stronie skórki, a potem obracam i praktycznie duszę do
gotowości. Albo kładę na poplasterkowane ziemniaki i wkładam całość do
piekarnika.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2012-01-10 09:12:24
Temat: Re: W czym piec rybe?Można zawinąć w papier do pieczenia,
ale nie jest to optymalne rozwiązanie,
bo według opisu papier ma do 200 st. Celcjusza.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
http://reforma.ortografi.w.interia.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2012-01-10 13:41:10
Temat: Re: W czym piec rybe?W dniu 2012-01-10 10:12, Stokrotka pisze:
> według opisu papier ma do 200 st. Celcjusza.
A jak ma powyżej, to znaczy, że ma gorączkę? :)
Biedny Celsius, w grobie się przewraca...
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2012-01-10 20:39:06
Temat: Re: W czym piec rybe?Dnia Tue, 10 Jan 2012 10:12:24 +0100, Stokrotka napisał(a):
> Można zawinąć w papier do pieczenia,
> ale nie jest to optymalne rozwiązanie,
> bo według opisu papier ma do 200 st. Celcjusza.
Celsjusza.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |