« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-17 13:30:19
Temat: Watrobka do smarowania chleba ? ma ktos przepis ...W programie "Podroze Kulinarne" Roberta Maklowicza widzialem cos
takiego.
Drobno pokrojona watrobke smazyl na masle ... i pozniej miala ona sluzyc
do smarowania pieczywa.
Tyle pamietam ale to troche malo, program ogladalem jakos z doskoku i
jednym okiem :)
Czy moze ktos z was wie dokladnie jak to sie robilo, i jakie byly
skladniki bo chetnie bym cos takiego wyprobowal ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-17 14:52:42
Temat: Re: Watrobka do smarowania chleba ? ma ktos przepis ...
Użytkownik "sphinxozo" <s...@h...com> napisał w wiadomości
news:MPG.195936572ce00979896ff@news.supermedia.pl...
> W programie "Podroze Kulinarne" Roberta Maklowicza widzialem cos
> takiego.
> Drobno pokrojona watrobke smazyl na masle ... i pozniej miala ona
sluzyc
> do smarowania pieczywa.
> Tyle pamietam ale to troche malo, program ogladalem jakos z doskoku
i
> jednym okiem :)
To był kawior po żydowsku, chyba o to ci chodzi.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-17 19:25:03
Temat: Re: Watrobka do smarowania chleba ? ma ktos przepis ...
> To był kawior po żydowsku, chyba o to ci chodzi.
>
Ja go robię tak:
drobiową wątróbkę piekę w piekarniku (na blasze rozkładam i do gorącego
pieca, póki się nie upiecze)
w tym czasie na maśle podsmażam cebulę i gotuję na twardo jajka
Potem wszystko wsadzam do maszynki do mielenia mięsa, ze dwa razy
przepuszczam (jak nie mam czasu to raz), dokładnie mieszam, kto lubi może
dać pieprz i sól, wkładam do pojemników i ubijam nieco. Do lodówki i gotowe.
Cudo. Proporcje są dowolne - jak kto lubi.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |