Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Westfalska zupa łososiowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Westfalska zupa łososiowa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-02 05:58:54

Temat: Westfalska zupa łososiowa
Od: a...@i...pl (Aga) szukaj wiadomości tego autora

20 kg białej fasoli
50 kg boczku wędzonego
po 30 kg marchewki, fasolki szparagowej i ziemniaków
po 20 kg kwaśnych jabłek i gruszek
2 cebule
2 łyżki masła sól pieprz

fasolę moczyć przez noc w 2 litrach wody
Następnego dnia gotować w wodzie w której się moczyła razem z boczkiem
pokropionym w plastry 1 godzinę.
marchewkę i fasolkę szparagową oczyścić i umyć, ziemniaki obrać i
również umyć
pokroić w kostkę włożyć do zupy i gotować na wolnym ogniu jeszcze 30
minut dodać do zupy pokroi w plasterki jabłka i gruszki i gotować
jeszcze 15 minut.
Obraną i pokropioną w plastry cebulę zeszklić na maśle i dodać do zupy
przyprawić solą i pieprzem, posypać natką zupa powinna mieć
konsystencję gulaszu.
Przepis na 6-8 porcji
Przepis pochodzi z magazynu KUCHNIA listopad 200





----------------------------------------------------
------------------
Uwielbiam, gdy mnie odwiedzasz... >>> http://link.interia.pl/f1663


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-02 07:47:12

Temat: Re: Westfalska zupa łososiowa
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Aga wrote:

> 20 kg białej fasoli
> 50 kg boczku wędzonego
> po 30 kg marchewki, fasolki szparagowej i ziemniaków
> po 20 kg kwaśnych jabłek i gruszek
> 2 cebule
> 2 łyżki masła sól pieprz
>
rozumiem, że tutaj cebula robi za łososia? :-))))

ewa




--

Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-02 12:31:41

Temat: Re: Westfalska zupa łososiowa
Od: "Dysia_Te" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> 50 kg boczku wędzonego
> po 30 kg marchewki, fasolki szparagowej i ziemniaków
> po 20 kg kwaśnych jabłek i gruszek
> 2 cebule
> 2 łyżki masła sól pieprz

Aga-czy to jest przepis dla sztabu wojska?:))))

>> Przepis na 6-8 porcji

??? Oj niezłe muszą być te porcje:)))



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-03 07:49:08

Temat: Re: Westfalska zupa łososiowa
Od: a...@i...pl (Aga) szukaj wiadomości tego autora


Już poprawiam

> 50 dkg łososia
> > 50 dkg boczku wędzonego
> > po 30d kg marchewki, fasolki szparagowej i ziemniaków
> > po 20dkg kwaśnych jabłek i gruszek
> > 2 cebule
> > 2 łyżki masła sól pieprz
>
> Aga-czy to jest przepis dla sztabu wojska?:))))
>
> >> Przepis na 6-8 porcji
>
> ??? Oj niezłe muszą być te porcje:)))
>
>
>
>
> ----------------------------------------------------
------------------
--
> Sledz konferencje! Wschod kontra Zachod!
> >>>> http://link.interia.pl/f1672
>
>
>


----------------------------------------------------
------------------
Uwielbiam, gdy mnie odwiedzasz... >>> http://link.interia.pl/f1663


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-03 12:57:04

Temat: Re: Westfalska zupa łososiowa
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"Aga" <a...@i...pl> a écrit dans le message de news:
009101c2830d$55420a00$2310a8c0@cicha...
>
> Już poprawiam
>
> > 50 dkg łososia
> > > 50 dkg boczku wędzonego
> > > po 30d kg marchewki, fasolki szparagowej i ziemniaków
> > > po 20dkg kwaśnych jabłek i gruszek
> > > 2 cebule
> > > 2 łyżki masła sól pieprz
> >


Czyli przepis bedzie wygladal tak (???) :

"Lososia moczyć przez noc w 2 litrach wody
Następnego dnia gotować w wodzie w której się moczył razem z boczkiem
pokropionym w plastry 1 godzinę.
marchewkę i fasolkę szparagową oczyścić i umyć, ziemniaki obrać i
również umyć
pokroić w kostkę włożyć do zupy i gotować na wolnym ogniu jeszcze 30
minut dodać do zupy pokroi w plasterki jabłka i gruszki i gotować
jeszcze 15 minut.
Obraną i pokropioną w plastry cebulę zeszklić na maśle i dodać do zupy
przyprawić solą i pieprzem, posypać natką zupa powinna mieć
konsystencję gulaszu."

... No bo jezeli losos zastapil po prostu fasole, to znaczy, ze moczyc go
trzeba...:))

Ewcia
--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-03 16:09:26

Temat: Re: Westfalska zupa łososiowa
Od: "Art(Gruby)" <Art[Gruby]@icbleu.org> szukaj wiadomości tego autora

"Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> wrote:

>"Aga" <a...@i...pl> a ?crit dans le message de news:
>009101c2830d$55420a00$2310a8c0@cicha...
>>
>> Ju? poprawiam
>>
>> > 50 dkg ?ososia
>> > > 50 dkg boczku w?dzonego
>> > > po 30d kg marchewki, fasolki szparagowej i ziemniak?w
>> > > po 20dkg kwa?nych jab?ek i gruszek
>> > > 2 cebule
>> > > 2 ?y?ki mas?a s?l pieprz
>> >
>
>
>Czyli przepis bedzie wygladal tak (???) :
>
>"Lososia moczy? przez noc w 2 litrach wody
>Nast?pnego dnia gotowa? w wodzie w kt?rej si? moczy? razem z boczkiem
>pokropionym w plastry 1 godzin?.
>marchewk? i fasolk? szparagow? oczy?ci? i umy?, ziemniaki obra? i
>r?wnie? umy?
>pokroi? w kostk? w?o?y? do zupy i gotowa? na wolnym ogniu jeszcze 30
>minut doda? do zupy pokroi w plasterki jab?ka i gruszki i gotowa?
> jeszcze 15 minut.
>Obran? i pokropion? w plastry cebul? zeszkli? na ma?le i doda? do zupy
>przyprawi? sol? i pieprzem, posypa? natk? zupa powinna mie?
>konsystencj? gulaszu."
>
>... No bo jezeli losos zastapil po prostu fasole, to znaczy, ze moczyc go
>trzeba...:))
>
>Ewcia


I po godzinie gotowania wychodzi "Cream of Losos"...ciekawe...
;->>>>

Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam
prosze o przepisy z sera plesniowego
Krupczatka
piersi z kurczaka
ziemniaczki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »