Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia świnski łeb Re: Wieprzowa głowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Wieprzowa głowa

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!news.mixmin.net!aioe
.org!P+6XbUDlygm0WHKPjco7XA.user.46.165.242.91.POSTED!not-for-mail
From: trybun <M...@j...cb>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wieprzowa głowa
Date: Wed, 3 Aug 2022 18:25:42 +0200
Organization: Aioe.org NNTP Server
Message-ID: <tce7i7$5k3$1@gioia.aioe.org>
References: <M...@n...neostrada.pl>
<tc8ujg$i57$1@gioia.aioe.org> <tcbl92$5hi$1$Stefan@news.chmurka.net>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Info: gioia.aioe.org; logging-data="5763";
posting-host="P+6XbUDlygm0WHKPjco7XA.user.gioia.aioe.org";
mail-complaints-to="a...@a...org";
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:91.0) Gecko/20100101
Thunderbird/91.11.0
X-Antivirus: Avast (VPS 220730-4, 30.7.2022), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
Content-Language: pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:383640
Ukryj nagłówki

W dniu 02.08.2022 o 19:01, Stefan pisze:
> W dniu 2022-08-01 o 18:22, trybun pisze:
>> W dniu 30.07.2022 o 21:54, Gil pisze:
>>> Co zrobić z polówki swińskiego łba kupionego w przedhistorycznym
>>> markecie?
>>>
>>
>> Trafiłeś na normalny skarb.  Co zrobić? - Może galaretę a`la kurczak
>> w galarecie. Czyli ugotować jak rosół obrać z kości, pokrajać na
>> drobno podlać rosołem w którym się gotował dodać odpowiednie
>> przyprawy pogotować wszystko z godzinę i odstawić do wystygnięcia.
>> Albo lepiej ugotować w rosole , obrać z kości pokrajać w grube
>> plastry i zostawić do wystygnięcia - znakomita rzecz do kanapek albo
>> na zakąskę do gorzały. Aha, krojenie w plastry lepiej idzie na
>> wystygniętym już mięsie.
>>
>
> No i to właśnie jest głowizna! :) tylko gotować trzeba dłużej...
> https://beszamel.se.pl/porady/jak-zrobic/glowizna-w-
galarecie-przepis-na-glowizne-aa-VPEC-qCNr-DSHT.html
>
> serdeczności w smaczności
> pozdr
> Stefan
>

Jest jeszcze parę innych przepisów na ten wręcz wyborny kawałek mięsa.
Na Bałkanach to przysmak.  Szkoda tylko że w Wielkopolsce tak trudny do
zdobycia. A nie chcę ryzykować zakupem bezpośrednio od chłopa.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.12 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????