Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem Re: Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem
Date: Thu, 29 Jun 2017 17:29:18 +0200
Organization: private
Lines: 49
Message-ID: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
References: <oj32n6$ma0$1@sunflower.man.poznan.pl>
NNTP-Posting-Host: 088156090073.wroclaw.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1498750185 23336 88.156.90.73 (29 Jun 2017 15:29:45
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Jun 2017 15:29:45 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377276
Ukryj nagłówki

W dniu .06.2017 o 16:26 tandoori.curry <t...@g...com> pisze:

> Oto przepis który już nie pamiętam skąd mam.
> Zawsze wychodzi nawet takim amatorom jak ja ))
> Może komuś się przyda.
> pozdrawiam
>
> 4 kotlety 1 cm na grubość (może być np karkówka )
> 4 duże winno-słodkie jabłka
> 5-6 szalotek
> 3 ząbki czosnku
> 2 łyżki świeżego estragonu (listki bez łodygi)
> oliwa margaryna
> sól pieprz
> cydr lub białe wino
>
>
> Mięso pozostawić na 40 min żeby miało temperaturę pokojową jeżeli
> rozmrażamy.
> Posolić popieprzyć z jednej strony. Położyć tą stroną na
> patelnię/brytfannę o grubym dnie. Przysmażyć z obu stron. Przełożyć na
> talerz.
> Dodać do pozostałego tłuszczu stołową łyżkę margaryny i łyżkę oliwy.
> Obsmażyć szalotkę pokrojoną w łódki na rumiany kolor. Dodać
> rozgnieciony czosnek. Posolić. Dodać warstwę jabłek pokrojonych w łódki
> (nie obierać usunąć tylko pestki). Mięso położyć na jabłka. Podlać
> białym winem lub cydrem. Położyć estragon na wierzch.
> Przykryć. Zmniejszyć ogień. Gotować przez około 50 min.
>
> Ja podaję z konfiturą agrestową dla balansu.

Od razu, na wstępie, wywal z przepisu margarynę!
Ona nadaje się tylko do smarowania łożysk itp. choć są znacznie lepsze
smary maszynowe.
Równie dobrze możesz do kuchni wprowadzić towot...

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.06 tandoori.curry
29.06 Trefniś
30.06 Stokrotka
30.06 Trefniś
30.06 tandoori.curry
30.06 Animka
30.06 tandoori.curry
01.07 Pszemol
01.07 Stokrotka
01.07 tandoori.curry
01.07 Animka
05.07 Jivanmukta
05.07 Stokrotka
05.07 Qrczak
05.07 Jarosław Sokołowski
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK