« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-11-17 19:24:46
Temat: Re: Witam. Jestem tu nowy. Jak zrobiae zalew? na ciasto nale?nikowe ?.
Użytkownik "jureq" <j...@X...to.z.adresu.Xop.pl> napisał w wiadomości
news:ejkn4q$rt$1@opal.futuro.pl...
> Dnia Fri, 17 Nov 2006 15:43:28 +0100, Andrzej napisał(a):
>
>> ustaw sobie kodowanie, bo nie można cię odczytać
>
> Mogę tylko zauważyć, że używam jak najbardziej poprawnego UTF-8.
a od kiedy UTF-8 to jest poprawne kodowanie, coś Ci się pomieszało
az
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-11-17 19:26:36
Temat: Re: Witam. Jestem tu nowy. Jak zrobiae zalew? na ciasto nale?nikowe ?.Dnia 2006-11-17 20:24:46 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Andrzej* skreślił te oto słowa:
>>> ustaw sobie kodowanie, bo nie można cię odczytać
>>
>> Mogę tylko zauważyć, że używam jak najbardziej poprawnego UTF-8.
>
> a od kiedy UTF-8 to jest poprawne kodowanie, coś Ci się pomieszało
Już ładny kawałek czasu, więc nie zawracaj Wisły łopatą ;>
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-11-17 19:28:45
Temat: Re: Witam. Jestem tu nowy. Jak zrobia zalewe na ciasto nale?nikowe ?.
Użytkownik "Lia" <i...@p...org> napisał w wiadomości
news:1ifffylw1pc5c.dlg@iska.from.poznan...
> Dnia 2006-11-17 20:24:46 w sprzyjających i niepowtarzalnych
> okolicznościach
> przyrody grupowicz *Andrzej* skreślił te oto słowa:
>
>
>>>> ustaw sobie kodowanie, bo nie można cię odczytać
>>>
>>> Mogę tylko zauważyć, że używam jak najbardziej poprawnego UTF-8.
>>
>> a od kiedy UTF-8 to jest poprawne kodowanie, coś Ci się pomieszało
>
> Już ładny kawałek czasu, więc nie zawracaj Wisły łopatą ;>
widzę że ty też jesteś na bieżąco
az
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-11-17 23:10:42
Temat: Re: Witam. Jestem tu nowy. Jak zrobić zalewę na ciasto naleśnikowe ?.Użytkownik "Dr.Endriu" <n...@i...pl> napisał w wiadomości
> Wiem że sie dodaje mąkę, jajko, i chyba mleko (??) ale co jeszce i
> wjakiej
> proporcji ?
Kazdy robi inaczej... ja zawsze "na oko":
1 cale jajo, maka pszenna (ok.2 szkl.), troche mleka, a reszta woda gazowana
(chyba z pol litra), szczypta soli.
Na poczatku plynu daje tyle, aby ciasto dalo sie zmiksowac, potem dolewam -
do uzyskania konsystencji gestej smietany. Ciasto mozna zrobic z mniejszej
ilosci maki kilka godz. przed smazeniem (ciasto pecznieje).
Smazyc na dobrze nagrzanej patelni, przetartej kawalkiem sloniny. Gotowe
placki ukladac na talerzu przykryte drugim talerzem- beda miekly. Farsz wg
gustu.
--
Pozdrawiam
Iwona
//Kazda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widza tylko jedna.//
- Schutzbach
www.kociszce.ao.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |