« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-25 17:06:44
Temat: Witam i włoska kuchnia ;-)Jestem tu pierwszy raz i bardzo serdecznie witam wszystkich grupowiczów.
Mam także pytanie, które dotyczy włoskiej kuchni. A mianowicie nie pamietam
jak nazywa sie potrawa zrobiona z plasterkow pomidorów, mozzarelli i
bazylii.
Jeśli znacie tą potrawę to dajcie znać.
Z góry dziękuję.
Małgorzata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-25 18:38:10
Temat: Re: Witam i włoska kuchnia ;-)Dans la news:bneaa2$4nk$1@atlantis.news.tpi.pl,
MM <g...@p...onet.pl> a écrit:
> Jestem tu pierwszy raz i bardzo serdecznie witam wszystkich
> grupowiczów. Mam także pytanie, które dotyczy włoskiej kuchni. A
> mianowicie nie pamietam jak nazywa sie potrawa zrobiona z plasterkow
> pomidorów, mozzarelli i bazylii.
> Jeśli znacie tą potrawę to dajcie znać.
Witam, widze ze wszyscy poszli na bal...
Ta salatka nazywa sie "caprese" (przymiotnik on nazwy wyspy Capri).
Ostanio zrobilam jej odmiane z suszonymi pomidorami (tymi w oliwie)
Zajrzyj tu, np :
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis76.html
Ewcia,
w trakcie wolowiny po burgundzku
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-25 18:45:38
Temat: Re: Witam i włoska kuchnia ;-)
>
>Ewcia,
>w trakcie wolowiny po burgundzku
znaczy z winem?
trys, niekumaty w sprawach burgundzkich
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-25 19:24:44
Temat: Re: Witam i włoska kuchnia ;-)Dans la news:m5hlpvorjbslqi7ovb2r1ca3ero664m33h@4ax.com,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> a écrit:
>> Ewcia,
>> w trakcie wolowiny po burgundzku
>
>
> znaczy z winem?
>
> trys, niekumaty w sprawach burgundzkich
No, kilo wolowiny plus litr burgunda (troche marchewki tysz)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-26 14:37:54
Temat: Re: Witam i włoska kuchnia ;-)
> Ostanio zrobilam jej odmiane z suszonymi pomidorami (tymi w oliwie)
>
Gdzie kupiłaś suszone pomidory?
--
olga, tinta i 2+1
http://koty.two.pl
http://vetopedia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-26 15:46:26
Temat: Re: Witam i włoska kuchnia ;-)Dans la news:bngm62$9lj$1@news.onet.pl,
olga <koty@[nospam].two.pl> a écrit:
>> Ostanio zrobilam jej odmiane z suszonymi pomidorami (tymi w oliwie)
>>
>
> Gdzie kupiłaś suszone pomidory?
U mnie sklepie na dole...
Ewcia
(Paryzewo)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-26 15:55:01
Temat: Re: Witam i włoska kuchnia ;-)Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Dans la news:bngm62$9lj$1@news.onet.pl,
> olga <koty@[nospam].two.pl> a écrit:
>>> Ostanio zrobilam jej odmiane z suszonymi pomidorami (tymi w oliwie)
>>>
>>
>> Gdzie kupiłaś suszone pomidory?
>
> U mnie sklepie na dole...
>
> Ewcia
> (Paryzewo)
>
ueee....
juz sie cieszylam, że w polska ziemia...
--
olga, tinta i 2+1
http://koty.two.pl
http://vetopedia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-26 16:45:11
Temat: Re: Witam i włoska kuchnia ;-)Dans la news:bngqml$ki1$1@news.onet.pl,
olga <koty@[nospam].two.pl> a écrit:
>>> Gdzie kupiłaś suszone pomidory?
>>
>> U mnie sklepie na dole...
>>
>> Ewcia
>> (Paryzewo)
>>
> ueee....
> juz sie cieszylam, że w polska ziemia...
Obilo mi sie o uszy ze to nie jest trudne do zrobienia (do ususzenia na
sloncu potrzeba moze rzeczywiscie Sycylii, ale w piekarniku chyba tysz
sie da...). Moze ktos juz probowal ?
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-26 17:07:11
Temat: Re: Witam i włoska kuchnia ;-)Użytkownik "olga" <koty@[nospam].two.pl> napisał w wiadomości
news:bngqml$ki1$1@news.onet.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
> > Dans la news:bngm62$9lj$1@news.onet.pl,
> > olga <koty@[nospam].two.pl> a écrit:
> >>> Ostanio zrobilam jej odmiane z suszonymi pomidorami (tymi w oliwie)
> >>>
> >>
> >> Gdzie kupiłaś suszone pomidory?
> >
> > U mnie sklepie na dole...
> >
> > Ewcia
> > (Paryzewo)
> >
> ueee....
> juz sie cieszylam, że w polska ziemia...
Widzialam suszone pomidory sprzedawane na wage w Poznaniu w Piotrze i Pawle.
Czasami w lepszych marketach mozna kupic suszone pomidory w oleju, ale juz w
sloikach.
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-26 17:22:02
Temat: Re: Witam i włoska kuchnia ;-)Dorota Orzeszak wrote:
> Użytkownik "olga" <koty@[nospam].two.pl> napisał w wiadomości
> news:bngqml$ki1$1@news.onet.pl...
>> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>>
>> > Dans la news:bngm62$9lj$1@news.onet.pl,
>> > olga <koty@[nospam].two.pl> a écrit:
>> >>> Ostanio zrobilam jej odmiane z suszonymi pomidorami (tymi w oliwie)
>> >>>
>> >>
>> >> Gdzie kupiłaś suszone pomidory?
>> >
>> > U mnie sklepie na dole...
>> >
>> > Ewcia
>> > (Paryzewo)
>> >
>> ueee....
>> juz sie cieszylam, że w polska ziemia...
>
> Widzialam suszone pomidory sprzedawane na wage w Poznaniu w Piotrze i
> Pawle. Czasami w lepszych marketach mozna kupic suszone pomidory w oleju,
> ale juz w sloikach.
>
Jestem ze szczecina niestety :( - takie własnie w oleju mnie interesują
bardzo. U nas nie widziałam.
--
olga, tinta i 2+1
http://koty.two.pl
http://vetopedia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |