« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-02-12 02:44:06
Temat: Wodka w pomaranczachPolecam taki przysmak na nastepne party, ktory znalazlam w internecie -
- tylko pamietajcie, ze to jest bardzo mocny przysmak:
2 pomarancze
1 paczka galaretki pomaranczowej
1/2 szklanki wrzatku
1/2 szklanki wodki
Przeciac pomarancze na pol, wydrazyc. Odrzucic miazsz albo uzyc do
czegos innego. Wsadzic polowki pomaranczowych skorek do zamrazalnika.
Rozpuscic galaretke we wrzatku, po kilku minutach, gdy przestygnie,
dodac wodke. Wymieszac, wlac do polowek pomaranczowych skorek
umieszczonych w szklance czy kubku, zeby zachowac poziom. Zamrozic.
Pociac w osemki jak prawdziwe pomrancze. Podac zamrozone z ostrzezeniem,
ze to mocny alkohol.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-02-12 03:02:02
Temat: Re: Wodka w pomaranczachMagdalena Bassett wrote:
> Polecam taki przysmak na nastepne party, ktory znalazlam w internecie -
> - tylko pamietajcie, ze to jest bardzo mocny przysmak:
> 2 pomarancze
> 1 paczka galaretki pomaranczowej
> 1/2 szklanki wrzatku
> 1/2 szklanki wodki
>
> Przeciac pomarancze na pol, wydrazyc. Odrzucic miazsz albo uzyc do
> czegos innego. Wsadzic polowki pomaranczowych skorek do zamrazalnika.
> Rozpuscic galaretke we wrzatku, po kilku minutach, gdy przestygnie,
> dodac wodke. Wymieszac, wlac do polowek pomaranczowych skorek
> umieszczonych w szklance czy kubku, zeby zachowac poziom. Zamrozic.
> Pociac w osemki jak prawdziwe pomrancze. Podac zamrozone z ostrzezeniem,
> ze to mocny alkohol.
>
> MB
Tu mozna zobaczyc zdjecie ze strony, ktora podaje ten przepis:
http://www.foodtv.ca/DMM/O/R/Orange_Slice_Jello_Shot
s_003.jpg
Jeszcze dodam, ze talerz, na ktorym ulozylam te osemki tez byl trzymany
w zamrazalniku przez pol godziny.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-02-12 14:02:41
Temat: Re: Wodka w pomaranczachAle to ladne!
Czy mozna zamiast tradycyjnej galaretki uzyc takiej z agar?
pzdr.
psycho
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-02-13 04:18:28
Temat: Re: Wodka w pomaranczachMoże to będzie fajne ale czy 1/2 wody + 1/2 wódki to mocny alkohol ?
--
"Podwładny winien mieć przed obliczem przełożonego
wygląd lichy i durnowaty tak,
by swoim pojmowaniem istoty sprawy
nie peszył przełożonego".
Ukaz cara Rosji, Piotra I z 2 grudnia 1708r.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-02-13 11:04:36
Temat: Re: Wodka w pomaranczachOn 12 Lut, 04:02, Magdalena Bassett wrote:
> [...]
> http://www.foodtv.ca/DMM/O/R/Orange_Slice_Jello_Shot
s_003.jpg
> Jeszcze dodam, ze talerz, na ktorym ulozylam te osemki tez byl trzymany
> w zamrazalniku przez pol godziny.
Ech, a potem pewnie wszędzie Ci się pętały skórki po pomarańczach...
Tak sobie myślę: - jakby skórki wcześniej usmażyć w cukrze?
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.zwijaj.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-02-13 16:42:23
Temat: Re: Wodka w pomaranczach
Użytkownik "JaMyszka" <f...@g...com> napisał w wiadomości
news:fed01880-31ce-4f92-8943-44eee3e384fc@s13g2000pr
d.googlegroups.com...
>>>>Ech, a potem pewnie wszędzie Ci się pętały skórki po pomarańczach...
tiaaaa.... jak sie nachleją to potem naczynia rozrzucają... :-)))
>>>>Tak sobie myślę: - jakby skórki wcześniej usmażyć w cukrze?
spryciulka - zakąski Ci sie nie chce robić...
pomysl fajny, będe musiał przetestować...
--
serdeczności! zbisa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-02-13 16:59:32
Temat: Re: Wodka w pomaranczachJaMyszka wrote:
> On 12 Lut, 04:02, Magdalena Bassett wrote:
>
>>[...]
>>http://www.foodtv.ca/DMM/O/R/Orange_Slice_Jello_Sh
ots_003.jpg
>>Jeszcze dodam, ze talerz, na ktorym ulozylam te osemki tez byl trzymany
>>w zamrazalniku przez pol godziny.
>
>
> Ech, a potem pewnie wszędzie Ci się pętały skórki po pomarańczach...
> Tak sobie myślę: - jakby skórki wcześniej usmażyć w cukrze?
>
> -
Obok talerza podalam mala miseczke na te skorki. Nie wyobrazam sobie
polowek pomaranczowych skorek usmazonych w cukrze. Czy zachowaja
ksztalt? chyba nie, a chodzi o to, zeby mozna nalac te galaretke w te
polowki i zeby tak zastygla, inaczej nie bedzie wygladac, jak
pomaranczowe osemki.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2008-02-13 20:15:16
Temat: Re: Wodka w pomaranczachpsychogirl pisze:
> Ale to ladne!
> Czy mozna zamiast tradycyjnej galaretki uzyc takiej z agar?
> pzdr.
> psycho
>
>
no zamiast gararaetki twoja matóla urzywa tesz tego białego syropu, co
jej z kutasa skapnie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2008-02-13 20:37:09
Temat: Re: Wodka w pomaranczachUżytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:13r68fmh162r02c@corp.supernews.com...
> Obok talerza podalam mala miseczke na te skorki. Nie wyobrazam sobie
> polowek pomaranczowych skorek usmazonych w cukrze. Czy zachowaja ksztalt?
> chyba nie, a chodzi o to, zeby mozna nalac te galaretke w te polowki i
> zeby tak zastygla, inaczej nie bedzie wygladac, jak pomaranczowe osemki.
Natchnęłaś mnie właśnie pomysłem do pracy. Ćwiartki bardzo ładnie zachowują
kształt... robię to w głębokim cukrze... a połówki? Za kilka dni sprawdzę,
bo walczę z grypą, żona w delegacji i nikogo, kto by przyniósł odpowiednią
ilość pomarańczy do eksperymentów. Ale w poniedziałek się to skończy, to
potem opiszę wrażenia... tym bardziej, że właśnie przesuwa mi się przed
myślą sernik ze skórkami
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2008-02-13 21:23:10
Temat: Re: Wodka w pomaranczachbazyli4 wrote:
> Natchnęłaś mnie właśnie pomysłem do pracy. Ćwiartki bardzo ładnie
> zachowują kształt... robię to w głębokim cukrze...
Opisz, jak to robisz. W sloikach? czy cukier Ci sie zbryla? Jak dlugo,
zanim stana sie "kandyzowane"?
> a połówki? Za kilka
> dni sprawdzę, bo walczę z grypą, żona w delegacji i nikogo, kto by
> przyniósł odpowiednią ilość pomarańczy do eksperymentów. Ale w
> poniedziałek się to skończy, to potem opiszę wrażenia... tym bardziej,
> że właśnie przesuwa mi się przed myślą sernik ze skórkami
>
> Pzdr
> Paweł
koniecznie napisz, co z tego wyszlo.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |