« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-08 07:55:03
Temat: Wszystko o kebabie, a szczegolnie....Witajcie,
Poszukuje informacji na temat kebabu: przepisy, rodzaje, sposob podawania
etc.
Prosze Was rowniez o pomoc w napisaniu "instrukcji prawidłowego spożywania
kebabu w bułce". Oczywiście nie musi to być całkiem poważny materiał :-)
Probuje otworzyc punkt kebabu, ale musze wczesniej sie z zagadnieniem jakos
zapoznac.
Waznym dla mnie jest aby kebab był naprawdę smaczny! Nie stawiam na ilość
konsumentów
bo Ci zapewne przyjda jezeli jakosc będzie super.
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-08 17:08:47
Temat: Re: Wszystko o kebabie, a szczegolnie....U mnie w Trojmiescie jest taki kebab, ktory robi niesamowita furrore. jest
to mieso drobiowe przyprawione przyprawami, przelozone liscmi kapusty
pekinskiej i papryki (na tym dragu do pieczenia). podawane jest to w chlebie
ciabatta, grillowanym, z surowkami w zaleznosci od sezonu : z czerwonej
kapusy (tylko poszatkowana i zasypana cukrem) + druga salatka=kapusta
pekinska+poszatkowane pomidory, ogorki swieze. dodawane sa obie surowki do
miesa. Ale po kolei:
robi sie to taK:
zgrilowana na opiekaczu bulke smaruje sie sosem (3 rodzaje do wyboru :
czosnkowy, pikantny pomidorowy lub lagodny pomidorowy- kazdy robiony
wlasnorecznie, a nie gotowce) , potem uklada sie na sosie pierwsza warstwe
miesa, na to obie surowki+dadatkowo na zyczenie czerwona cabula w
poltalarkach i ser feta. do tego druga porcja miesa na to i polewa sie
sosem. O to caly kebab. Robi szalona furrore.
Sa tez wariacje z frytkami a mieso podane obok i polane sosem+surowki
pozdrawiam
A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-08 20:14:05
Temat: Re: Wszystko o kebabie, a szczegolnie............ciach........
> zgrilowana na opiekaczu bulke smaruje sie sosem (3 rodzaje do wyboru :
> czosnkowy, pikantny pomidorowy lub lagodny pomidorowy- kazdy robiony
> wlasnorecznie, a nie gotowce) , potem uklada sie na sosie pierwsza warstwe
> miesa, na to obie surowki+dadatkowo na zyczenie czerwona cabula w
> poltalarkach i ser feta. do tego druga porcja miesa na to i polewa sie
> sosem. O to caly kebab. Robi szalona furrore.
> Sa tez wariacje z frytkami a mieso podane obok i polane sosem+surowki
>
> pozdrawiam
>
> A.
>
A ta ciabata to duza? Jak jest przecieta?
:-) brzmi to zachecajaco...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-08 20:14:35
Temat: Re: Wszystko o kebabie, a szczegolnie....> U mnie w Trojmiescie jest taki kebab, ktory robi niesamowita furrore. jest
> to mieso drobiowe przyprawione przyprawami, przelozone liscmi kapusty
> pekinskiej i papryki (na tym dragu do pieczenia)
. podawane jest to w chlebie
> ciabatta, grillowanym, z surowkami w zaleznosci od sezonu : z czerwonej
> kapusy (tylko poszatkowana i zasypana cukrem)
O to caly kebab. Robi szalona furrore.
> Sa tez wariacje z frytkami a mieso podane obok i polane sosem+surowki
O tym daniu mozna wiele powiedziec natomiast napewno nie to, ze jest to
klasyczny kepab ( lub poprawnie po turecku: KEPAP) ;-))
Szczegolnie jesli chodzi o frytki, mieso drobiowe i bulke ciabatte.
Iza Wójcik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |