« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-14 14:58:36
Temat: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!Szanowni Grupowicze!
Zwracam się do WaS z nie lada problemem, mam tu całą michę ugotowanego (nie
rozgotowanego kalafiora), co z tym fantem zrobić? (tylko mi tu nie pisać, ze
mogę oddać w Wasze rączki, bo wy już na pewno będziecie wiedzieli jak się
nim zająć...).
Pozostaję z poważaniem,
Królewna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-14 15:14:29
Temat: Re: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!"Królewna" wrote:
> Szanowni Grupowicze!
> Zwracam się do WaS z nie lada problemem, mam tu całą michę
> ugotowanego (nie rozgotowanego kalafiora), co z tym fantem zrobić?
> (tylko mi tu nie pisać, ze mogę oddać w Wasze rączki, bo wy już na
> pewno będziecie wiedzieli jak się nim zająć...).
> Pozostaję z poważaniem,
> Królewna
Wersja pierwsza:
kalafior po neaplitańsku
puszka pomidorów pelati - zmiksowac na gładką masę (razem z sosem z puszki),
potem przetrzec przez sito zeby usunac nasiona.
n apatelni rozgrzac oliwe, dodac 1 drobno posiekaną cebule i smazyc do
miekkosci, dodac pomidory, garsc pokrojonych w plasterki oliwek, 2
łyzeczkikaparów, pół łyzeczki cukru. Gotowac na wolnym ogniu, az sos sie
przegrzeje.
Czastki kalafiora maczamy w sosie i jemy, lub polewamy sosem na talerzu i
jemy
Wersja druga
polej kalafiora bułka tartą z masełkiem
wersja trzecia - dla wielbicieli sosu sojowego
kalafior n apatelnie, polac obficie sosem sojowym i podsmazac
Smacxznego
--
Lia : Lifeform Intended for Assassination
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-14 17:20:20
Temat: Re: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!
Użytkownik "Królewna" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aoem23$pkv$1@foka.acn.pl...
> Szanowni Grupowicze!
> Zwracam się do WaS z nie lada problemem, mam tu całą michę ugotowanego
(nie
> rozgotowanego kalafiora), co z tym fantem zrobić?
Usmażyć. Najpierw obtoczyć w mące, jajku i bułce, a potem smażyć jak
kotleta. Pyszne zarówno na zimno jak i ciepło. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Vicky S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-14 18:24:24
Temat: Re: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!Vicky S. wrote:
>
> Usmażyć. Najpierw obtoczyć w mące, jajku i bułce, a potem smażyć jak
> kotleta. Pyszne zarówno na zimno jak i ciepło. Życzę smacznego.
Albo zmiksować, dodać jajko i tartą bułkę (jak chcesz szaleć, to ugotuj
jeszcze 1-2 marchewki) i usmażyć obtoczone w tartej bułce - jak kotlety
:-). Pycha :-).
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-14 19:59:19
Temat: Re: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!Królewna wrote:
> Szanowni Grupowicze!
> Zwracam się do WaS z nie lada problemem, mam tu całą michę ugotowanego
> (nie rozgotowanego kalafiora), co z tym fantem zrobić? (tylko mi tu nie
> pisać, ze mogę oddać w Wasze rączki, bo wy już na pewno będziecie
> wiedzieli jak się nim zająć...).
> Pozostaję z poważaniem,
nie za drobno na różyczki pociachany, na to koperek i vinaigrette. Świetna
sałatka! Może być lekko-pół-ciepłe.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-15 08:15:36
Temat: Re: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!Droga Królewno !!
Widać nie wiadomo Ci było, iż gotowanie kalafiora nie tylko psuje jego
smak, ale i konsystencja staje się błotnista. Takoż by uratować ten szacowny
kwiatek...zaób z niego zapiekankę... dodaj fasolkę, i troszkę ziemniaczków i
dużo curry tudzież garam massala... a z wierzchu posyp żółtym serkiem i
śmietanką i ostra papryką...
--
PZDR Królik
GG 3143860
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-15 15:38:24
Temat: Re: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!
Użytkownik "Królewna" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aoem23$pkv$1@foka.acn.pl...
> Szanowni Grupowicze!
> Zwracam się do WaS z nie lada problemem, mam tu całą michę ugotowanego
(nie
> rozgotowanego kalafiora), co z tym fantem zrobić? (tylko mi tu nie pisać,
ze
> mogę oddać w Wasze rączki, bo wy już na pewno będziecie wiedzieli jak się
> nim zająć...).
> Pozostaję z poważaniem,
> Królewna
> Możesz zrobić z niego kotlety z kalafiora
> Do ciepłego kalafiora ubiego tłuczkiem do ziemniaków na pure wsypuje się
poł szkanki kaszy mannej ,gdy masa wystygnie dodaje się jajko ,dużo
pokrojonegokoperku i pietruszki,sól,pieprz ,3 starte pieczarki na grubych
oczkach.Z masy formuje sie kotlety i obtacza w bulce tartej z sezamem i
smaży na patelni.Masa powinna nieć gęściejszą konsystencję.Życzę smacznego
EWA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-17 16:00:33
Temat: Re: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!
Użytkownik "Vicky S." <v...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aoev54$q29$1@opat.biskupin.wroc.pl...
>
> Użytkownik "Królewna" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:aoem23$pkv$1@foka.acn.pl...
> > Szanowni Grupowicze!
> > Zwracam się do WaS z nie lada problemem, mam tu całą michę ugotowanego
> (nie
> > rozgotowanego kalafiora), co z tym fantem zrobić?
> Usmażyć. Najpierw obtoczyć w mące, jajku i bułce, a potem smażyć jak
> kotleta. Pyszne zarówno na zimno jak i ciepło. Życzę smacznego.
>
> Pozdrawiam Vicky S.
>
> Vicky jak obtoczyć (pytanie natury fizycznej) tego kalafiora, w całości w
różyczkach??Podpowiedz!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-17 16:06:33
Temat: Re: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!
Użytkownik "Anna" <a...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aommsp$2h5$1@news.onet.pl...
> > Vicky jak obtoczyć (pytanie natury fizycznej) tego kalafiora, w całości
w
> różyczkach??Podpowiedz!
Najlepiej surowego podzielić na różyczki, a potem ugotować, ostudzić i
obtaczać w panierce i smażyć.
Pozdrawiam Vicky S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-21 15:27:10
Temat: Re: Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!
Użytkownik "Vicky S." <v...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aomn88$5uq$1@opat.biskupin.wroc.pl...
>
> Użytkownik "Anna" <a...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:aommsp$2h5$1@news.onet.pl...
> > > Vicky jak obtoczyć (pytanie natury fizycznej) tego kalafiora, w
całości
> w
> > różyczkach??Podpowiedz!
>
> Najlepiej surowego podzielić na różyczki, a potem ugotować, ostudzić i
> obtaczać w panierce i smażyć.
>
> Pozdrawiam Vicky S.
>
>
dzięki i smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |