« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-03-13 10:13:13
Temat: ZaręczynyCo można przygotować na kolację zaręczynową?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-03-13 12:02:27
Temat: Re: ZaręczynyWitam
zobacz Dania na różną okazję
www.kulinarny.net
Użytkownik <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:1173780793.315528.7790@v33g2000cwv.googlegroups
.com...
> Co można przygotować na kolację zaręczynową?
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-03-13 17:50:58
Temat: Re: ZaręczynyCześć e...@w...pl
13 Mar 2007 03:13:13 -0700 napisałeś:
> Co można przygotować na kolację zaręczynową?
pierscionek...?
albo:
Szpinak i feta zapiekane w cieście francuskim.
* 250 g szpinaku
* 200 g sera feta
* opakowanie ciasta francuskiego (0,5 kg)
* łyżka masła
* jajko
* kilka ząbków czosnku
* sól i pieprz
Farsz: na łyżce masła przesmażamy leciutko trochę drobno pokrojonego
czosnku, dodajemy opłukany szpinak, dusimy ok. 5-8 minut, lekko solimy.
Nadmiar wody odlewamy. Dodajemy drobno pokrojoną fetę, pieprz. Mieszamy aż
feta będzie ze szpinakiem tworzyć w miarę jednolitą masę, na koniec wciskamy
przez praskę resztę czosnku (czosnek wcześniej przesmażony nie ma tak
intensywnego zapachu jak świeżo wyciśnięty).
Ciasto francuskie wałkujemy, wykrawamy dość duże placki, smarujemy je
wewnątrz (zwłaszcza na brzegach) rozmąconym jajkiem. Do każdego placka
kładziemy farsz (nie może być zbyt mokry bo ciasto przesiąknie na spodzie!),
zlepiamy brzegi ciasta jak pierogi.
Układamy na blaszce, smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem. Wkładamy do
piekarnika nagrzanego do ok. 200C i pieczemy ok. 20 minut.
--
Pozdrawiam,
Marek
W Amazonii odkryto kameleona. Ma 65 tys kolorów i polifoniczne dzwonki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-03-13 21:02:25
Temat: Re: Zaręczynye...@w...pl wrote:
> Co można przygotować na kolację zaręczynową?
A ile osob? jakie warunki podania, tzn. siadana czy bufetowa, w jakim
wieku towarzystwo, na ile godzin planowana impreza? itd.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-03-13 22:29:23
Temat: Re: ZaręczynyOn Mar 13, 10:02 pm, Magdalena Bassett <i...@b...com>
wrote:
> siadana czy bufetowa, w jakim
> wieku towarzystwo, na ile godzin planowana impreza? itd.
Impreza... Bufetowa... Na ile godzin.... Dżizas!!!
Kompletny brak znajomości savoir vivre. Przecież to zaręczynowa
kolacja, a nie wesele czy letnia balanga...
Uroczystość. Przy elegancko zastawionym stole. Góra 2- 2,5 godziny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-03-14 13:42:43
Temat: Re: Zaręczyny
> Kompletny brak znajomości savoir vivre. Przecież to zaręczynowa
> kolacja, a nie wesele czy letnia balanga...
> Uroczystość. Przy elegancko zastawionym stole. Góra 2- 2,5 godziny.
>
czyli po gora 2,5 godzinach mozna spokojnie kopnac przyszlych tesciów w
du..?
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-03-14 13:52:22
Temat: Re: Zaręczyny
"pamana" <b...@a...pl> wrote in message
news:et8u4b$pg9$1@news.dialog.net.pl...
>
> > Kompletny brak znajomości savoir vivre. Przecież to zaręczynowa
> > kolacja, a nie wesele czy letnia balanga...
> > Uroczystość. Przy elegancko zastawionym stole. Góra 2- 2,5 godziny.
> >
>
> czyli po gora 2,5 godzinach mozna spokojnie kopnac przyszlych tesciów w
> du..?
> p.
Wystarczy spić... Można niejednego się dowiedzieć...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-03-15 10:11:33
Temat: Re: Zaręczyny
> Wystarczy spić... Można niejednego się dowiedzieć...
nie wiemy czy to pijaca rodzina a po drugie wolalabym wykopac niz
probowac cos wyciagnac z bulgoczacego przyszlego tescia :-D i nie daj
Boze sprzatac po nim.
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |