| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-11-03 09:56:34
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalejUżytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:12kk7urjjareo66@corp.supernews.com...
> Dominik Jan Domin wrote:
>
>>
>>>> Konfitury ?
>>
>>
>>> A jaki to bedzie smak? do czegos podobny? probowalas moze?
>>
>>
>> Rewelacyjny. Zdecydowanie polecam. I gdyby ktoś miał w T. zielone
>> pomidory na zbyciu, to prosze o kontakt. Na rynkach ani w sklepach nie
>> mają :(
>>
>> DJD
>
> Czyli co? pokroic na male kawalki, przesypac cukrem 1:1 i smazyc na malym
> ogniu gdy puszcza sok? czy dodac jakies pryprawy czy limonke albo cytryne?
A tu mnie zabiłaś :(
Zawsze robiła to Ciocia... niestety, nie ma ani neta, ani telefonu, szybko
się nie dowiem...
Sam bym poeksperymentował, ale nie mam zielonych pomidorów w zasięgu...
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-11-03 10:37:27
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:eif3oq$69n$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
> wiadomości news:12kk7urjjareo66@corp.supernews.com...
>> Dominik Jan Domin wrote:
>>
>>>
>>>>> Konfitury ?
>>>
>>>
>>>> A jaki to bedzie smak? do czegos podobny? probowalas moze?
>>>
>>>
>>> Rewelacyjny. Zdecydowanie polecam. I gdyby ktoś miał w T. zielone
>>> pomidory na zbyciu, to prosze o kontakt. Na rynkach ani w sklepach nie
>>> mają :(
>>>
>>> DJD
>>
>> Czyli co? pokroic na male kawalki, przesypac cukrem 1:1 i smazyc na malym
>> ogniu gdy puszcza sok? czy dodac jakies pryprawy czy limonke albo
>> cytryne?
>
> A tu mnie zabiłaś :(
>
> Zawsze robiła to Ciocia... niestety, nie ma ani neta, ani telefonu, szybko
> się nie dowiem...
>
> Sam bym poeksperymentował, ale nie mam zielonych pomidorów w zasięgu...
>
> DJD
Bez eksperymentów - proporcje od 0,5 kg cukru na kilogram pomidorów, powoli
dsmażyć do lekkiego zbrązowienia, gęstości i miękkości plastrów...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-11-03 10:45:34
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalejUżytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eif6au$nsg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Bez eksperymentów - proporcje od 0,5 kg cukru na kilogram pomidorów,
> powoli dsmażyć do lekkiego zbrązowienia, gęstości i miękkości plastrów...
Bez brązowienia!
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-11-03 10:46:58
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:eif6kq$ggr$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eif6au$nsg$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Bez eksperymentów - proporcje od 0,5 kg cukru na kilogram pomidorów,
>> powoli dsmażyć do lekkiego zbrązowienia, gęstości i miękkości plastrów...
>
> Bez brązowienia!
>
> DJD
Nie lubisz karmelizacji? :-P)))))))))
Wspomnij na Górę Karmel... ;-P))))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-11-03 11:04:03
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej"Magdalena Bassett" wrote in message
news:12kd1802up37lcc@corp.supernews.com...
> Wczoraj zapowiadali u nas pierwszy przymrozek, wiec zebralam wszystkie
> pomidory, ktore okazywaly jakakolwiek zmiane koloru plus mnostwo
> zielonych.
<...>
> Zrobie tez smazone zielone pomidory, zamarynuje kilka sloikow z tych
> najmniejszych, a co z reszta? znalazlam co prawda przepisy na ciastka i
> ciasto z zielonymi pomidorami, ale to mnie nie pociagalo. Macie jakies
> inne pomysly?
> Magdalena Bassett
Oprócz konfitur, o których juz grupowicze wspominali, mozna zrobic salatki
do sloików, zamarynowac cale, nadziac i zamarynowac, zrobic malosolne,
zrobic pasty kanapkowe, gdzies mam tez przepisy na kurczaka z zielonymmi
pomidorami, pomidory z sosem z orzechów wloskich. Róznosci z zielonych
pomidorów sa bardzo znane w Rosji, dlatego tez rosyjski internet jest pelen
pomyslów na ich wykorzystanie. Mozna by poszukac, ale trzeba wiedziec, w
którym kierunkuszukac ;)
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-11-03 20:36:04
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalejDominik Jan Domin wrote:
> A tu mnie zabiłaś :(
>
> Zawsze robiła to Ciocia... niestety, nie ma ani neta, ani telefonu,
> szybko się nie dowiem...
>
> Sam bym poeksperymentował, ale nie mam zielonych pomidorów w zasięgu...
>
> DJD
OK, poeksperymentuje i dam znac, jak wyszlo. W miedzyczasie robie mus
malinowy z kruchymi paluszkami maczanymi w czekoladzie na dzisiejsze
skladkowe party. Zapowiada sie niezle.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-11-03 20:55:52
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej"Magdalena Bassett" wrote in message
news:12kna1mlav085b@corp.supernews.com...
> OK, poeksperymentuje i dam znac, jak wyszlo. W miedzyczasie robie mus
> malinowy z kruchymi paluszkami maczanymi w czekoladzie na dzisiejsze
> skladkowe party. Zapowiada sie niezle.
> MB
Magda, ale nie trzeba eksperymentowa. W rozyjskim internecie zatrzŤsienie
przepisw, moýna ktryć przetestowa... Tylko nie wiem, jak siŤ czujesz z
cyrylic... w razie czego mogŤ pomc.
Boýenka z Wilna :-)
s¸oneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-11-03 20:55:53
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości
> OK, poeksperymentuje i dam znac, jak wyszlo. W miedzyczasie robie mus
> malinowy z kruchymi paluszkami maczanymi w czekoladzie na dzisiejsze
> skladkowe party. Zapowiada sie niezle.
> MB
Ile dollar można zarobić robiąc takie składkowe party?
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-11-03 21:08:57
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalejBoýena wrote:
> Magda, ale nie trzeba eksperymentowa. W rozyjskim internecie zatrzŤsienie
> przepisw, moýna ktryć przetestowa... Tylko nie wiem, jak siŤ czujesz z
> cyrylic... w razie czego mogŤ pomc.
>
> Boýenka z Wilna :-)
> s¸oneczna miodzio dziewczyna
> Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
>
>
Pomoz, prosze, bo bukwy to zamierzchla historia.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-11-03 21:17:16
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej"Magdalena Bassett" wrote in message
news:12knbva2is81j4e@corp.supernews.com...
>
> Pomoz, prosze, bo bukwy to zamierzchla historia.
>
> MB
Ok. Mam szuka konfitur, czy inne "rzeczy" z zielonych pomidorw teý wchodz
w grŤ? Patrz mojego posta na samym koÄcu wtku.
Boýenka z Wilna :-)
s¸oneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
P.S. Przepraszam za krzaczki w poćcie, juý powinno by ok.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |