« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-15 19:01:26
Temat: Ziolka prowansalskie...Czesc ludziska:-)
Supermarket, duzo nieprzerobionego zarcia.. wiadomo... kupilo sie to i
owo... /to owo niepotrzebne/ no i nie wiem jakim cudzikiem do koszyka
trafily takze ziolka prowansalskie... teraz pytanko... do czego to dodac,
zeby smakowalo kosmicznie dobrze... No wykorzystac optymalnie najlepiej...
wszelkie propozycje mile widziane:-)
Pozdrawiam
Jacus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-15 22:23:18
Temat: Re: Ziolka prowansalskie...Użytkownik Jo'Asia <J...@r...art.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9...@s...hell.pl...
> Do wszystkiego. No, może galaretkę sobie daruj ;).
hmm, na poczatek dodalem do salaty:-) Smakowalo ze tak powiem dosc
ciekawie... w ogole to salata mi sie dosc fajnie udaje... moze prepis...:
salata lodowa.. a fajnie wyglada tez czerwona....
odrobinka- nie wiem jakas lyzka czerwonej posiekanej bardzo drobno papryki
posiekana lyzka korniszonow
3 lyzki oliwy
1 lyzka octu
jakis czosnek granulowany
solka
pieprzka
odrobinka bazyli
ziolka prowansalsie.. wszystkie te dodatki do sloika... wstrzasnac mega
mocno i polac umyta porwana na kawalki salate.... a to wszystko posypac
jeszcze jednym ugotowanym na twardo jajkiem.. mowie wam pychaaaaaa....
a jak sie ktosik odchudza to zamiast oliwy jogurt... /ja od dzis sie nie
odchudzam, bo chyba rpzesadzilem 64kg przy 180 cm:-)/
> Ogólnie do mięs, np. do schabowych albo piersi kurzych/drobiowych
> smażonych w panierce.
hmm, nio jutro zabieram sie za kurczaczka wg. Hani wiec zobaczymy jak ebdzie
smakowal z dodatkiem ziolek:-)
> Sądzę, że z omletami nie-na-słodko też może
> nieźle smakować.
wow, nawet do omletu.. hmm do pizzy tez bedie chyba dobre.. tylko ze ani
rusz nie umiem dobrego ciasta do pizzy robic:-(
Pozdrawiam
Jacus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-15 22:24:20
Temat: Re: Ziolka prowansalskie...Użytkownik MechaGodzilla <k...@w...ps.pl.USUNTO> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9lh6tu$hqv$...@n...tpi.pl...
> do kurczaka jak najbardziej, do sosów ale tutaj radzę nie przedobrzyć.
> posypać zapiekanki i omlety.
> do środka tostów.
hmm, suma suamrum do wszystkiego...:-) W soote jade do czech to kupie tego
wiecej.. kosztuje to w rpzeliczeniu okolo 30gr za dosc spora paczuszke:)
Pozdrawiam
Jacus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-16 03:20:05
Temat: Re: Ziolka prowansalskie...Użytkownik Kaliope <k...@p...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9lh93b$s5j$...@n...tpi.pl...
> U mnie w domku ziola prowansalskie ida w ilosciach ogromnych, daje je
prawie
> do wszystkiego (np. dzisiaj rano do tostow),
w tych tostach cosik musi byc .. nie ejstes pierwsza osoba ktora je stosuje
do tego celu.. musze to obczaic:-)
>do kurczaka (jak juz nie mam
> czasu na obiad to wyciagam piersi (kurczaka;-)
z tym czasem i kurakiem, to u mnie tak samo:-) Chyba szybszego danka nie
ma...
> nacieram czosnkiem i obficie
> posypuje ziolkami i na patelnie;-)
hmm, a wiesz ze musze teraz sprobowac z czosknkiem zawsze tyko ta cebula:(
Pozdrawiam
Jacus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-16 17:50:55
Temat: Re: Ziolka prowansalskie...Jacek wystukał w wiadomości <9lgv4k$9dg$5@news.tpi.pl>:
> Czesc ludziska:-)
>
> Supermarket, duzo nieprzerobionego zarcia.. wiadomo... kupilo sie to i
> owo... /to owo niepotrzebne/ no i nie wiem jakim cudzikiem do koszyka
> trafily takze ziolka prowansalskie... teraz pytanko... do czego to dodac,
> zeby smakowalo kosmicznie dobrze... No wykorzystac optymalnie najlepiej...
> wszelkie propozycje mile widziane:-)
Do wszystkiego. No, może galaretkę sobie daruj ;).
Ogólnie do mięs, np. do schabowych albo piersi kurzych/drobiowych
smażonych w panierce. Sądzę, że z omletami nie-na-słodko też może
nieźle smakować.
Jo'Asia
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://www.esensja.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Change is inevitable, except from a vending machine.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-16 19:29:21
Temat: Re: Ziolka prowansalskie...do kurczaka jak najbardziej, do sosów ale tutaj radzę nie przedobrzyć.
posypać zapiekanki i omlety.
do środka tostów.
pozdrawiam
MechaGodzilla
Użytkownik Jacek <l...@n...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9lgv4k$9dg$...@n...tpi.pl...
> Czesc ludziska:-)
>
> Supermarket, duzo nieprzerobionego zarcia.. wiadomo... kupilo sie to i
> owo... /to owo niepotrzebne/ no i nie wiem jakim cudzikiem do koszyka
> trafily takze ziolka prowansalskie... teraz pytanko... do czego to dodac,
> zeby smakowalo kosmicznie dobrze... No wykorzystac optymalnie najlepiej...
> wszelkie propozycje mile widziane:-)
>
> Pozdrawiam
> Jacus
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-16 20:00:33
Temat: Re: Ziolka prowansalskie...
Użytkownik "Jacek" <l...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:9lgv4k$9dg$5@news.tpi.pl...
> Czesc ludziska:-)
>
> Supermarket, duzo nieprzerobionego zarcia.. wiadomo... kupilo sie to i
> owo... /to owo niepotrzebne/ no i nie wiem jakim cudzikiem do koszyka
> trafily takze ziolka prowansalskie... teraz pytanko... do czego to dodac,
> zeby smakowalo kosmicznie dobrze...
Hejka;-)))
U mnie w domku ziola prowansalskie ida w ilosciach ogromnych, daje je prawie
do wszystkiego (np. dzisiaj rano do tostow), do kurczaka (jak juz nie mam
czasu na obiad to wyciagam piersi (kurczaka;-) nacieram czosnkiem i obficie
posypuje ziolkami i na patelnie;-) Pychotka, moj maz jest zachwycony takim
prostym mieskiem;-))) Poza tym do sosow wedruja ziolka prowansalskie, do
pizzy itd. ;-)))
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |