Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ziolka prowansalskie...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ziolka prowansalskie...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-15 19:01:26

Temat: Ziolka prowansalskie...
Od: "Jacek" <l...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc ludziska:-)

Supermarket, duzo nieprzerobionego zarcia.. wiadomo... kupilo sie to i
owo... /to owo niepotrzebne/ no i nie wiem jakim cudzikiem do koszyka
trafily takze ziolka prowansalskie... teraz pytanko... do czego to dodac,
zeby smakowalo kosmicznie dobrze... No wykorzystac optymalnie najlepiej...
wszelkie propozycje mile widziane:-)

Pozdrawiam
Jacus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-15 22:23:18

Temat: Re: Ziolka prowansalskie...
Od: "Jacek" <l...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Jo'Asia <J...@r...art.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9...@s...hell.pl...
> Do wszystkiego. No, może galaretkę sobie daruj ;).
hmm, na poczatek dodalem do salaty:-) Smakowalo ze tak powiem dosc
ciekawie... w ogole to salata mi sie dosc fajnie udaje... moze prepis...:
salata lodowa.. a fajnie wyglada tez czerwona....
odrobinka- nie wiem jakas lyzka czerwonej posiekanej bardzo drobno papryki
posiekana lyzka korniszonow
3 lyzki oliwy
1 lyzka octu
jakis czosnek granulowany
solka
pieprzka
odrobinka bazyli
ziolka prowansalsie.. wszystkie te dodatki do sloika... wstrzasnac mega
mocno i polac umyta porwana na kawalki salate.... a to wszystko posypac
jeszcze jednym ugotowanym na twardo jajkiem.. mowie wam pychaaaaaa....
a jak sie ktosik odchudza to zamiast oliwy jogurt... /ja od dzis sie nie
odchudzam, bo chyba rpzesadzilem 64kg przy 180 cm:-)/

> Ogólnie do mięs, np. do schabowych albo piersi kurzych/drobiowych
> smażonych w panierce.
hmm, nio jutro zabieram sie za kurczaczka wg. Hani wiec zobaczymy jak ebdzie
smakowal z dodatkiem ziolek:-)

> Sądzę, że z omletami nie-na-słodko też może
> nieźle smakować.
wow, nawet do omletu.. hmm do pizzy tez bedie chyba dobre.. tylko ze ani
rusz nie umiem dobrego ciasta do pizzy robic:-(

Pozdrawiam
Jacus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-15 22:24:20

Temat: Re: Ziolka prowansalskie...
Od: "Jacek" <l...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik MechaGodzilla <k...@w...ps.pl.USUNTO> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9lh6tu$hqv$...@n...tpi.pl...
> do kurczaka jak najbardziej, do sosów ale tutaj radzę nie przedobrzyć.
> posypać zapiekanki i omlety.
> do środka tostów.
hmm, suma suamrum do wszystkiego...:-) W soote jade do czech to kupie tego
wiecej.. kosztuje to w rpzeliczeniu okolo 30gr za dosc spora paczuszke:)

Pozdrawiam
Jacus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-16 03:20:05

Temat: Re: Ziolka prowansalskie...
Od: "Jacek" <l...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Kaliope <k...@p...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9lh93b$s5j$...@n...tpi.pl...
> U mnie w domku ziola prowansalskie ida w ilosciach ogromnych, daje je
prawie
> do wszystkiego (np. dzisiaj rano do tostow),
w tych tostach cosik musi byc .. nie ejstes pierwsza osoba ktora je stosuje
do tego celu.. musze to obczaic:-)

>do kurczaka (jak juz nie mam
> czasu na obiad to wyciagam piersi (kurczaka;-)
z tym czasem i kurakiem, to u mnie tak samo:-) Chyba szybszego danka nie
ma...

> nacieram czosnkiem i obficie
> posypuje ziolkami i na patelnie;-)
hmm, a wiesz ze musze teraz sprobowac z czosknkiem zawsze tyko ta cebula:(

Pozdrawiam
Jacus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-16 17:50:55

Temat: Re: Ziolka prowansalskie...
Od: Jo'Asia <J...@r...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jacek wystukał w wiadomości <9lgv4k$9dg$5@news.tpi.pl>:

> Czesc ludziska:-)
>
> Supermarket, duzo nieprzerobionego zarcia.. wiadomo... kupilo sie to i
> owo... /to owo niepotrzebne/ no i nie wiem jakim cudzikiem do koszyka
> trafily takze ziolka prowansalskie... teraz pytanko... do czego to dodac,
> zeby smakowalo kosmicznie dobrze... No wykorzystac optymalnie najlepiej...
> wszelkie propozycje mile widziane:-)

Do wszystkiego. No, może galaretkę sobie daruj ;).

Ogólnie do mięs, np. do schabowych albo piersi kurzych/drobiowych
smażonych w panierce. Sądzę, że z omletami nie-na-słodko też może
nieźle smakować.

Jo'Asia

--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://www.esensja.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Change is inevitable, except from a vending machine.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-16 19:29:21

Temat: Re: Ziolka prowansalskie...
Od: "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO> szukaj wiadomości tego autora

do kurczaka jak najbardziej, do sosów ale tutaj radzę nie przedobrzyć.
posypać zapiekanki i omlety.
do środka tostów.

pozdrawiam
MechaGodzilla


Użytkownik Jacek <l...@n...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9lgv4k$9dg$...@n...tpi.pl...
> Czesc ludziska:-)
>
> Supermarket, duzo nieprzerobionego zarcia.. wiadomo... kupilo sie to i
> owo... /to owo niepotrzebne/ no i nie wiem jakim cudzikiem do koszyka
> trafily takze ziolka prowansalskie... teraz pytanko... do czego to dodac,
> zeby smakowalo kosmicznie dobrze... No wykorzystac optymalnie najlepiej...
> wszelkie propozycje mile widziane:-)
>
> Pozdrawiam
> Jacus
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-16 20:00:33

Temat: Re: Ziolka prowansalskie...
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora




Użytkownik "Jacek" <l...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:9lgv4k$9dg$5@news.tpi.pl...
> Czesc ludziska:-)
>
> Supermarket, duzo nieprzerobionego zarcia.. wiadomo... kupilo sie to i
> owo... /to owo niepotrzebne/ no i nie wiem jakim cudzikiem do koszyka
> trafily takze ziolka prowansalskie... teraz pytanko... do czego to dodac,
> zeby smakowalo kosmicznie dobrze...

Hejka;-)))

U mnie w domku ziola prowansalskie ida w ilosciach ogromnych, daje je prawie
do wszystkiego (np. dzisiaj rano do tostow), do kurczaka (jak juz nie mam
czasu na obiad to wyciagam piersi (kurczaka;-) nacieram czosnkiem i obficie
posypuje ziolkami i na patelnie;-) Pychotka, moj maz jest zachwycony takim
prostym mieskiem;-))) Poza tym do sosow wedruja ziolka prowansalskie, do
pizzy itd. ;-)))

Pozdrawiam,

Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Udka z kurczaka z warzywami i szalwia
Ton-Ka-Kai czyli zupka z kurczaka z wiorkami kokosowymi
kluski drozdzowe czyli pyzy poznanskie
fajna marynata
Karkówka !!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »