Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia a propos wędzenia... Re: a propos wędzenia...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: a propos wędzenia...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!p
ostnews.google.com!s50g2000hsb.googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: a propos wędzenia...
Date: Mon, 19 May 2008 20:23:41 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 28
Message-ID: <c...@s...googlegroups.com>
References: <3...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.6.237.137
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1211253821 25348 127.0.0.1 (20 May 2008 03:23:41 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Tue, 20 May 2008 03:23:41 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: s50g2000hsb.googlegroups.com; posting-host=83.6.237.137;
posting-account=XNek0wkAAACfiHk-7MfHtkAXdmFtd0XV
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98;
FDM),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:313484
Ukryj nagłówki

On 19 Maj, 16:16, "mirek dziobiński" <m...@o...pl> wrote:
> Witam Sz. Grupowiczów
> Czy do wędzenia nadaje się "chrust" drzew owocowych-jabłoni, gruszy (drobne
> pionowo rosnące gałązki) ?
>
> pozdrawiam
> mirek
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy:http://niusy.onet.pl

Próba nie strzelba!!!
Praktycznie trzeba by je podgrzewać przez jakąś blachę a nie spalać
- będą wydzielały dym, spalone w ogniu zapieką i osmolą wyroby. Dym
konserwuje i nadaje walory smakowo-zapachowe, aby jednak konserwował
musi wejść do wnętrza wędliny, a więc nie może mieć zbyt wysokiej
temperatury, a i czas musi być stosunkowo długi. Są małe wędzarki dla
wędkarzy - dostępne stosunkowo tanio na Allegro, na nich można
wypróbować wędzenie tymi gałązkami.
Wedzenie w "zimnym" dymie daje smaczne i trwałe wędliny, dodatek
gałązek jałowca dodaje zapach i konserwuje. Można tez użyć mielonych
szyskojagód w fazie doprawiania mięsa.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.05 DuzyMis
20.05 akiloni
20.05 mirek dziobiński
20.05 JerzyN
20.05 JerzyN
21.05 mirek dziobiński
21.05 vicky
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK