Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia a tak sobie

Grupy

Szukaj w grupach

 

a tak sobie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 16


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-12-15 21:42:08

Temat: Re: a tak sobie
Od: Waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

czeremcha wrote:
> Jajko na miekko rozgniesc widelcem w szklance, drobno uskubac
> chlebek albo bulke, troche maselka - sliskie, dobre, nie gryzace.
>
bułkę już nawet w całości wcinam. Tylko gryzę baaaardzo porządnie.
Ale jajkownica to też niezły pomysł.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-12-15 21:43:23

Temat: Re: a tak sobie
Od: Waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le jeudi 15 décembre 2005 ŕ 14:26:24, dans <dnrqu2$kjj$02$1@news.t-online.com> vous
écriviez :
>
>
>>Ma może ktoś pomysły na coś w miarę zjadliwego dla kogoś z pokrojonym
>>gardłem? Ma toto być bezkwasowe, nieostre (przyprawowo i mechanicznie) a
>>mimo to zjadliwe. Nie chcę znieczulenia przed każdym posiłkiem, a lody
>>waniliowe 3x dziennie to nie to, co najbardziej lubię. Mam tylko
>>nadzieję, że do świąt się zagoi.
>
>
> A moich smardzow ci zostalo ? Bo to podpada pod twoje kryteria, a
> zjadliwe bardzo.

została połowa. No to chyba sobie zrobię, muszę tylko lepiej odpiaszczyć
niż poprzedni rzut, trochę skrzypiały ;-)

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-12-15 21:51:25

Temat: Re: a tak sobie
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le jeudi 15 décembre 2005 ŕ 22:43:23, dans <dnso1t$mlj$00$3@news.t-online.com> vous
écriviez :

>> A moich smardzow ci zostalo ? Bo to podpada pod twoje kryteria, a
>> zjadliwe bardzo.

> została połowa. No to chyba sobie zrobię, muszę tylko lepiej odpiaszczyć
> niż poprzedni rzut, trochę skrzypiały ;-)

Przypominam wskazowki : wrzuc do wrzatku, zostaw do ostygniecia, wylow
grzyby i odcedz wode. Wode i grzyby suzyj do smietany (z makaronem, z
ryzem, etc).


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-12-15 22:00:03

Temat: Re: a tak sobie
Od: Waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le jeudi 15 décembre 2005 ŕ 22:43:23, dans <dnso1t$mlj$00$3@news.t-online.com> vous
écriviez :
>
>
>>>A moich smardzow ci zostalo ? Bo to podpada pod twoje kryteria, a
>>>zjadliwe bardzo.
>
>
>>została połowa. No to chyba sobie zrobię, muszę tylko lepiej odpiaszczyć
>>niż poprzedni rzut, trochę skrzypiały ;-)
>
>
> Przypominam wskazowki : wrzuc do wrzatku, zostaw do ostygniecia, wylow
> grzyby i odcedz wode. Wode i grzyby suzyj do smietany (z makaronem, z
> ryzem, etc).

tak robiłem, ale chyba to odcedzenie mi nie wyszło. Ale chyba jutro
spróbuję z resztą. Dzięki za wskazówki (i smardze ;-))

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-12-16 05:23:26

Temat: Re: a tak sobie
Od: Martynka <o...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora



Waldemar wrote:

> Witam,
>
> Wczoraj wypuszczono mnie ze szpitala po
> usunięciu migdałków i bieda z jedzeniem.
>
>
> Waldek, bezmigdałkowiec

Waldi, boj sie Bozi, naprawde Ciebie WYKASTROWALI ?????

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-12-16 19:10:45

Temat: Re: a tak sobie
Od: Waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora


>>>A moich smardzow ci zostalo ? Bo to podpada pod twoje kryteria, a
>>>zjadliwe bardzo.
>
>
>>została połowa. No to chyba sobie zrobię, muszę tylko lepiej odpiaszczyć
>>niż poprzedni rzut, trochę skrzypiały ;-)
>
>
> Przypominam wskazowki : wrzuc do wrzatku, zostaw do ostygniecia, wylow
> grzyby i odcedz wode. Wode i grzyby suzyj do smietany (z makaronem, z
> ryzem, etc).

zrobiłem i było dobre. Nawet dość dużo zjadłem. Jeszcze mi ktoś
poradził, by po wyłowieniu z wody przekroić na pół i przepłukać w
bieżącej. Wodę przepuściłem przez filtr do kawy wsio do śmietany i
wyszedł wspaniały sos do makaronu. Dzięki za przypomnienie i duża buzia!

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak przetransportowac uszka?
Income for life
Na ile dni przed Wigilią można...
Dajecie masło do uszkowego ciasta?
Bita śmietana. Jak?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »