Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia baranina,peklowanie?albo cos innego?

Grupy

Szukaj w grupach

 

baranina,peklowanie?albo cos innego?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-11-24 08:17:14

Temat: baranina,peklowanie?albo cos innego?
Od: "gregorius" <i...@m...internetdsl.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Udalo mi sie dostac baranine - pare kilo.Zawsze chcialem sie "zmierzyc" z
tym mieskiem ale teraz stoje oniesmielony nieco - bo czekalem dlugo,a tu
nagle dostalem tel.ze jest.
Mysle jak sie zabrac do niej(baraniny)? czy konieczne jest peklowanie ? Jak
to zrobic najlepiej , najnaturalniej? No i jakie przepisy macie
przesmakowane przez siebie? Prosze o wsparcie i rady i przepisy.
pozdrawiam
greg


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-11-24 10:41:39

Temat: Re: baranina,peklowanie?albo cos innego?
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Udalo mi sie dostac baranine - pare kilo.Zawsze chcialem sie "zmierzyc" z

GDZIE!!

moje zrodelko wyschlo do przyszlego roku


> tym mieskiem ale teraz stoje oniesmielony nieco - bo czekalem dlugo,a tu
> nagle dostalem tel.ze jest.
> Mysle jak sie zabrac do niej(baraniny)? czy konieczne jest peklowanie ?
> Jak
> to zrobic najlepiej , najnaturalniej? No i jakie przepisy macie


niedawno robilismy z zana udziec, byl swietny i na zimno i na cieplo

wstawilismy do gara na 3 dni zalewajac winem (czerwone wytrawne)
dodajac ziela angielskiego, pieprzu czarny i czerwony, jalowca (ubitego w
mozdzierzu)
do tego tarta marchew i pietruszka, troche pokrojonej w plastry cebuli i
2 zabki czosnku

udziec mial ze dwa kilo (troche wiecej) i byl z mlodej owcy,
piekl sie ok 2 godz. w 180-190 stopniach, podlewany ze trzy razy w trakcie

powodzenia
WM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-11-24 11:18:45

Temat: Re: baranina,peklowanie?albo cos innego?
Od: "gregorius" <i...@m...internetdsl.pl> szukaj wiadomości tego autora

No coz, znajomy- znajomemu - pewnie od znajomego... do mnie dotarlo jakies
2-3 kg. z calego barana, dobre i to (mam nadzieje :) i dzieki za ten
przepis.
pozdrawiam
greg

> GDZIE!!
>
> moje zrodelko wyschlo do przyszlego roku


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepis Na ciatko Do PIZZY
Re: canneloni mi sie marzy :)
Wołowina chińska - sugestie proszę...
Dla fanów suszonych fig...
Kuchnia chińska/wietnamska/kore ańska - przepisy.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »