« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-21 07:55:03
Temat: biała surówkaJadłam kiedyś pyszną surówkę z warzyw różnej maści, ale najciekawsze było
to, że wszystkie składniki były w białych kolorach. Była pyszna i pokrojona
w cieniutkie paseczki. Czy ktoś jadł coś podobnego i może mi podać przepis?
--
Pozdrawiam
Krystyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-10-21 11:23:36
Temat: Re: biała surówkaKrystyna z Rybnika napisał(a):
> Jadłam kiedyś pyszną surówkę z warzyw różnej maści, ale najciekawsze
> było to, że wszystkie składniki były w białych kolorach. Była pyszna
> i pokrojona w cieniutkie paseczki. Czy ktoś jadł coś podobnego i może
> mi podać przepis?
===
Z białych roślin na surówkę, przychodzą mi do głowy: kapusta, kapusta
pekińska, rzodkiew, rzepa, seler. Każde z osobana jest smaczne, ale czy
razem, w jednej miseczce też? Może trzeba spróbować?
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-21 13:08:49
Temat: Re: biała surówkaDnia 2004-10-21 13:23:36 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *waldek* skreślił te oto słowa:
> Z białych roślin na surówkę, przychodzą mi do głowy: kapusta, kapusta
> pekińska, rzodkiew, rzepa, seler. Każde z osobana jest smaczne, ale czy
> razem, w jednej miseczce też? Może trzeba spróbować?
I por też jest biały.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@h...pl
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-21 13:16:35
Temat: Re: biała surówkaLia napisał(a):
> Dnia 2004-10-21 13:23:36 w sprzyjających i niepowtarzalnych
> okolicznościach przyrody grupowicz *waldek* skreślił te oto słowa:
>
>
>> Z białych roślin na surówkę, przychodzą mi do głowy: kapusta, kapusta
>> pekińska, rzodkiew, rzepa, seler. Każde z osobana jest smaczne, ale
>> czy razem, w jednej miseczce też? Może trzeba spróbować?
>
> I por też jest biały.
===
Racja, co jeszcze? Może jabłko?
Tylko co z tych składników wymodzić?
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-21 13:18:52
Temat: Re: biała surówkaDnia 2004-10-21 15:16:35 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *waldek* skreślił te oto słowa:
>>> Z białych roślin na surówkę, przychodzą mi do głowy: kapusta, kapusta
>>> pekińska, rzodkiew, rzepa, seler. Każde z osobana jest smaczne, ale
>>> czy razem, w jednej miseczce też? Może trzeba spróbować?
>>
>> I por też jest biały.
> ===
> Racja, co jeszcze? Może jabłko?
>
> Tylko co z tych składników wymodzić?
Z tych to się już da por z jabłkiem :] plus białe jajko :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@h...pl
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-21 13:22:18
Temat: Re: biała surówka
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cl8co8$g9j$1@inews.gazeta.pl...
> Lia napisał(a):
>> Dnia 2004-10-21 13:23:36 w sprzyjających i niepowtarzalnych
>> okolicznościach przyrody grupowicz *waldek* skreślił te oto słowa:
>>
>>
>>> Z białych roślin na surówkę, przychodzą mi do głowy: kapusta, kapusta
>>> pekińska, rzodkiew, rzepa, seler. Każde z osobana jest smaczne, ale
>>> czy razem, w jednej miseczce też? Może trzeba spróbować?
>>
>> I por też jest biały.
> ===
> Racja, co jeszcze? Może jabłko?
>
> Tylko co z tych składników wymodzić?
>
Plus gęsta śmietana z odrobiną majonezu i soku z cytryny, sól, pieprz,
odrobina cukru.
Proporcje z przewagą pora, rzodkwi, rzepy i selera nad kapustami.
W sumie kiedyś robiłam coś podobnego :)
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-21 14:57:16
Temat: Re: biała surówka
> Z białych roślin na surówkę, przychodzą mi do głowy: kapusta, kapusta
> pekińska,
> waldek
> ===
>
A dlaczego u nas, nad Bałtykiem "kapusta biała" wcale nie biała.:-( Pekińska
zrestą też.
Pozdrowienia Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-21 19:47:08
Temat: Re: biała surówkaWydawało mi się, że tam było dużo cebuli ale jakaś łagodna w smaku. Jak
można ją złagodzić w takiej surówce ?
--
Pozdrawiam
Krystyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-21 22:36:55
Temat: Re: biała surówkaP. T. Krystyna z Rybnika napisała:
> Wydawało mi się, że tam było dużo cebuli ale jakaś łagodna w smaku. Jak
> można ją złagodzić w takiej surówce ?
Pod poniższym linkiem znajdziesz dwa przepisy na surówkę - autorstwa
Kudłatej. Umieściła je tutaj w sierpniu 2002. Jeden z przepisów dotyczy
surówki z cebuli i wiórków kokosowych. Może będzie Ci pasować...
Pozdrawiam
--
Old Rena, podczytująca
[Renata Gierbisz]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-21 22:40:26
Temat: Re: biała surówkaP. T. Krystyna z Rybnika napisała:
> Wydawało mi się, że tam było dużo cebuli ale jakaś łagodna w smaku. Jak
> można ją złagodzić w takiej surówce ?
Pod poniższym linkiem znajdziesz dwa przepisy na surówkę - autorstwa
Kudłatej. Zamieściła je tutaj w sierpniu 2002. Jeden z przepisów dotyczy
surówki z cebuli i wiórków kokosowych. Może Ci się przyda...
http://glinki.com/?l=cnhzyo
Pozdrawiam
--
Old Rena, podczytująca
[Renata Gierbisz]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |