Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bigos z cukinii?

Grupy

Szukaj w grupach

 

bigos z cukinii?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-14 13:46:12

Temat: bigos z cukinii?
Od: "aga" <o...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jadlam kiedys cos takiego.
Zawieralo oprocz ciukinii swieze pomidorki i podsmazane miesko czy
kielbaske.
Chetnie zrobilabuym cos takiego i potrzebuje wyprobowany przepis.
Moge na Was liczyc?

--
Pozdrawiam
aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-07-14 16:14:56

Temat: Re: bigos z cukinii?
Od: Hanna Deirdre <d...@p...au.poznan.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 14 Jul 2001 15:46:12 +0200, "aga" <o...@p...onet.pl>
wrote:

>Jadlam kiedys cos takiego.
>Zawieralo oprocz ciukinii swieze pomidorki i podsmazane miesko czy
>kielbaske.
>Chetnie zrobilabuym cos takiego i potrzebuje wyprobowany przepis.
>Moge na Was liczyc?

proporcji Ci nie dam bo zawsze robie " na oko" ale produkty sa:

cebula
kielbasa
cukinia
pomidory

wsio pokroic w kostke i dusic w wielkim rondlu dodajac kazdy skladnik
z parominutowym opoznieniem. Dusic do miekkosci, przyprawy jak kto
lubi

pozdrawiam Hania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-14 17:24:31

Temat: Re: bigos z cukinii?
Od: "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

a moze to leczo? bylo ostatnio cos o leczo
Aga

Użytkownik "aga" <o...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ipifh$i0d$1@news.onet.pl...
> Jadlam kiedys cos takiego.
> Zawieralo oprocz ciukinii swieze pomidorki i podsmazane miesko czy
> kielbaske.
> Chetnie zrobilabuym cos takiego i potrzebuje wyprobowany przepis.
> Moge na Was liczyc?
>
> --
> Pozdrawiam
> aga
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-16 04:29:15

Temat: Re: bigos z cukinii?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Agnieszka Litwin <a...@a...com.pl> wrote:

> a moze to leczo? bylo ostatnio cos o leczo
> Aga
>

Nie, to nie jest leczo.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-16 08:04:18

Temat: Re: bigos z cukinii?
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1ewkzjo.n8plea1kv6aswN%wlos@tele.com.pl...
> Agnieszka Litwin <a...@a...com.pl> wrote:
>
> > a moze to leczo? bylo ostatnio cos o leczo
> > Aga
> >
>
> Nie, to nie jest leczo.

Tak samo jak nie jest to bigos. Nie wiem dlaczego, ale potrawy
"smieciowe" z cukinii ludzie nazywaja wlasnie leczo albo bigos (zamiennie).
Moze z braku alternatywy?

Jader

p.s. Ja dodaje jeszcze pieczarki.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-16 10:04:30

Temat: Re: bigos z cukinii?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jader napisal:
(...)

> Tak samo jak nie jest to bigos. Nie wiem dlaczego, ale potrawy
> "smieciowe" z cukinii ludzie nazywaja wlasnie leczo albo bigos (zamiennie).
> Moze z braku alternatywy?

Gulasz z jarzynami? Cukinia po bretońsku? ;-)

> p.s. Ja dodaje jeszcze pieczarki.

A ja paprykę, a czasem i zielony groszek albo fasolkę.

Krycha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-16 12:21:01

Temat: Re: bigos z cukinii?
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9iu762$r4p$...@s...man.poznan.pl...
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
> news:1ewkzjo.n8plea1kv6aswN%wlos@tele.com.pl...
> > Agnieszka Litwin <a...@a...com.pl> wrote:
> >
> > > a moze to leczo? bylo ostatnio cos o leczo
> > > Aga
> > >
> >
> > Nie, to nie jest leczo.
>
> Tak samo jak nie jest to bigos. Nie wiem dlaczego, ale potrawy
> "smieciowe" z cukinii ludzie nazywaja wlasnie leczo albo bigos
(zamiennie).
> Moze z braku alternatywy?
>
> Jader
>
> p.s. Ja dodaje jeszcze pieczarki.
>


Może i z braku. ja to nazywam kabaczek z warzywami, też bez sensu, bo używam
cukini, ale jest pyszne. I nie daje pieczarek, ale:
cukinię obraną, pokrojoną wśrednią kostkę
pomidory bez skórek
paprykę w grube paski
zesmażoną cebulkę
kalafiora
albo brokuły
zesmażone mocno plasterki cienkich parówek

To się wszystko dusi, brokuły trzeba dodać na końcu, parówki jeszcze
bardziej na końcu. Dusi się w rosołku, takim w kostce, np. knora
(niekoniecznie całym). Soli, pieprzy, papryczy. Dusi się raczej w małej
ilości wody, żeby nie pływało.
Mniam :-)) polecam. Wegetarianie mogą robić z tofu, ale nie jest takie dobre
(moim skromnym mięsnym zdaniem ;-))

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-16 12:34:01

Temat: Re: bigos z cukinii?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

Kabaczek, to na moje oko, podstarzala cukinia

Krysia


>
>
>Może i z braku. ja to nazywam kabaczek z warzywami, też bez sensu, bo używam
>cukini, ale jest pyszne.
>
>Wkn
>

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-17 06:55:31

Temat: Re: bigos z cukinii?
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:3B52BC2D.60335263@people.pl...
> Gulasz z jarzynami? Cukinia po bretońsku? ;-)
>

O, najbardziej to mi sie podoba "gulasz jarzynowy".

Jader :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-18 19:52:29

Temat: Re: bigos z cukinii?
Od: Jacek Waszkiewicz <P...@p...au.poznan.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ojojoj! Krysiu one sa obie/oba (?) z rodziny dyniowatych ale
zdecydowanie dwie rozne roslinki! Kabaczek wielki i grubasny i bialawy
raczej a cukinia nawet mu do 1/3 wielkosci nie dorasta no i raczej
zawsze zielona. I jak na moj gust cukinia smaczniejsza bo nawet ja na
surowo wchrzaniam a kabaczka to sie nie da!
To mi przypomina takie dyniowate cos z Hameryki pld. Lecziosa sie to
zwalo, kupili mi to jako przysmak a smakowalo, jakby tu nie obrazajac
nikogo, jak wyspa niemiecka kolo Wolina - jak ryga! bleh! Jak to
dobrze ze w polsce nie ma tego paskudztwa! Dynia starcza za wszystkie
inne!
Hania
>On Mon, 16 Jul 2001 13:34:01 +0100, Krysia Thompson
>Kabaczek, to na moje oko, podstarzala cukinia
>
>Krysia
>
>>Może i z braku. ja to nazywam kabaczek z warzywami, też bez sensu, bo używam
>>cukini, ale jest pyszne.
>>
>>Wkn
>>
>
>K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Gołąbki
Liscie winogron, jak marynowac?
Re: Gołąbki
Wegetarianie pomocy.
Re: Krokiety?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »