« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-08 13:25:32
Temat: biszkoptowe pomyslywpadlam na pomysl ale mowiac szczerze nie wiem, czy jest on dobry :)
nie jestem specem biszkoptowym...
czy jak zrobie ciasto jasne i ciemne i wyeje je do tortownicy (taki
przekladaniec) to one mi sie bardzo zmieszaja?
czy osiagne efekt przekladany, czy zmieszany?
oshina
oshin
http://szanty.art.pl/~bydnorz
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-08 16:47:40
Temat: Re: biszkoptowe pomyslyCalkowicie zly pomysl.
Nie dosyc, ze sie wymieszaja to jeszcze bedziesz miala zakalec w klasycznym
wydaniu.
Chyba, ze upieczenie zakalca jest wlasnie twoim celem. Osobisci znam
smakoszy tej wlasnie wersji ciasta.
KateS
Uzytkownik "oshin" <b...@a...krakow.pl> napisal w wiadomosci
news:7b93st8nqdsjq87esu2dkb0dqq2e5kqlpn@4ax.com...
> wpadlam na pomysl ale mowiac szczerze nie wiem, czy jest on dobry :)
> nie jestem specem biszkoptowym...
> czy jak zrobie ciasto jasne i ciemne i wyeje je do tortownicy (taki
> przekladaniec) to one mi sie bardzo zmieszaja?
> czy osiagne efekt przekladany, czy zmieszany?
>
> oshina
> oshin
> http://szanty.art.pl/~bydnorz
> --
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-08 18:15:56
Temat: Re: biszkoptowe pomysly
oshin wrote:
>
> wpadlam na pomysl ale mowiac szczerze nie wiem, czy jest on dobry :)
> nie jestem specem biszkoptowym...
> czy jak zrobie ciasto jasne i ciemne i wyeje je do tortownicy (taki
> przekladaniec) to one mi sie bardzo zmieszaja?
> czy osiagne efekt przekladany, czy zmieszany?
>
> oshina
> oshin
> http://szanty.art.pl/~bydnorz
> --
Bylo kiedys takie ciasto Zebra. Robilo sie zolte ciasto i czekoladowe i
wlewalo do formy lyzka Forma stala w piecu i ciagle sie pieklo. Co
chwila na przemian dodawalo sie lyzke jednego lub drugiego ciasta. Po
skonczeniu i upieczeniu wychodzilo pasiaste pyszne ciasto.
Co do tego wlewania jednego na drugie: ciasto czekoladowe jest duzo
ciezsze, niz zwykle, wiec jesli wlejesz najpierw czekoladowe, a potem
zolte, to nie zmiesza sie tak bardzo, tylko troche.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-09 09:45:50
Temat: Re: biszkoptowe pomyslyMagdalena Bassett <m...@w...net> napisal(a) nam tak:
>Co do tego wlewania jednego na drugie: ciasto czekoladowe jest duzo
>ciezsze, niz zwykle, wiec jesli wlejesz najpierw czekoladowe, a potem
>zolte, to nie zmiesza sie tak bardzo, tylko troche.
a hmmm no coz, to moze jednak znajde ten przepis na babke w 2 kolorach
lepiej ...
cos bym pomalowala a nie tak ciagle abo zolte abo ciemne ;)))
kombinatoryka ...
oshin
http://szanty.art.pl/~bydnorz
--
Miguel de Cervantes Saavedra
Między kobiecym "TAK" i "NIE" zaledwie koniec igły zmieścić się może.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-09 13:53:36
Temat: RE: biszkoptowe pomysly
>Bylo kiedys takie ciasto Zebra. Robilo sie zolte ciasto i czekoladowe i
>wlewalo do formy lyzka Forma stala w piecu i ciagle sie pieklo. Co
>chwila na przemian dodawalo sie lyzke jednego lub drugiego ciasta. Po
>skonczeniu i upieczeniu wychodzilo pasiaste pyszne ciasto.
Moja mama wlewa to ciasto jeszcze przed wlozeniem do piekarnika i efekt jest
doskonaly- idealne paseczki.
Tina!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-10 20:32:04
Temat: Re: biszkoptowe pomysly> Bylo kiedys takie ciasto Zebra. Robilo sie zolte ciasto i czekoladowe i
> wlewalo do formy lyzka Forma stala w piecu i ciagle sie pieklo. Co
> chwila na przemian dodawalo sie lyzke jednego lub drugiego ciasta. Po
> skonczeniu i upieczeniu wychodzilo pasiaste pyszne ciasto.
Ja tam z moja Zebra tez nie kombinuje zbytnio, wlewam na przemian po lyzce
do zimnej formy, wstawiam do piekarnika i zadowolona z siebie zaparzam
hebate ;o)
Moge wklepac przepis, jakby ktos chcial.
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-11 07:36:30
Temat: Re: biszkoptowe pomysly"Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisal(a) nam tak:
>Ja tam z moja Zebra tez nie kombinuje zbytnio, wlewam na przemian po lyzce
>do zimnej formy, wstawiam do piekarnika i zadowolona z siebie zaparzam
>hebate ;o)
>Moge wklepac przepis, jakby ktos chcial.
czy to bylaby taka zebra, co sie zaczyna tak:
jaja, woda gazowana, cukier, olej, mąka, proszek do pieczenia, mąka
ziemniaczana, cukier waniliowy, kakao
itd.. (gdzies na grupie znalazlam ten przepis, chyba w ciastach
olejowo-mokrych)
ale .. jesli znasz inna Zebre, to ja chetnie, i tak juz nie bede robic
ciast w paski bo sie znowu odchudzam hehehe, ale sobie za to smacznie
poczytam :)))))
oshin
http://szanty.art.pl/~bydnorz
kliknij i nakarm glodne dzieci! http://www.pajacyk.pl
--
George Eliot
Nie twierdze, ze kobiety sa glupie: zostaly stworzone
na podobienstwo mezczyzn.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-11 18:56:07
Temat: ZebraNiezupelnie. Moja wyglada tak:
3szkl. maki
1 1/2 szkl cukru
1/2 szkl oleju
1 szkl oranzady
4 jajka
3 lyzki kakao
2 lyzeczki proszku do pieczenia
Wszystko (bez kakao) wymieszac, rozdzielic na 2 czesci, do jednej dodac
kakao. Piec ok 1godz. - 200 C.
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |