Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia blyszczaca polewa czekoladowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

blyszczaca polewa czekoladowa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-12-15 09:17:43

Temat: blyszczaca polewa czekoladowa
Od: m...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

jak zrobic polewe czekoladowa zeby byla blyszczaca i nie twarda jak
skorupa. zrobilam piernik - pierwszy raz w zyciu - dojrzewal sobie
prawie 2 miesiace i chcialam go polac polewa, a niestety te polewy
ktore robilam do tej pory po wystygnieciu robily sie strasznie twarde i
matowe :(

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-12-15 09:22:36

Temat: Re: blyszczaca polewa czekoladowa
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


<m...@p...onet.pl> wrote in message
news:1166174263.086890.293590@l12g2000cwl.googlegrou
ps.com...
> jak zrobic polewe czekoladowa zeby byla blyszczaca i nie twarda jak
> skorupa. zrobilam piernik - pierwszy raz w zyciu - dojrzewal sobie
> prawie 2 miesiace i chcialam go polac polewa, a niestety te polewy
> ktore robilam do tej pory po wystygnieciu robily sie strasznie twarde i
> matowe :(

Obtopić palnikiem.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-12-15 09:43:58

Temat: Re: blyszczaca polewa czekoladowa
Od: "czeremcha " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

/.../ napisał(a):

> Obtopić palnikiem.

Mniej hardkorowo - wstawić na moment do rozgrzanego piekarnika. Tylko nie
wiem, czy wszystkie rodzaje polew tak mają...

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-12-15 09:58:18

Temat: Re: blyszczaca polewa czekoladowa
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
news:eltqou$cpr$1@inews.gazeta.pl...
> /.../ napisał(a):
>
>> Obtopić palnikiem.
>
> Mniej hardkorowo - wstawić na moment do rozgrzanego piekarnika. Tylko nie
> wiem, czy wszystkie rodzaje polew tak mają...
>
> Ania

Dlatego palnik bezpieczniejszy!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-12-15 10:06:03

Temat: Re: blyszczaca polewa czekoladowa
Od: "iw" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

jak zrobic polewe czekoladowa zeby byla blyszczaca i nie twarda jak
> skorupa.

witam,
z tego przepisu korzystam już bardzo długo i zawsze polewa wychodzi
błyszcząca.

Do garnka wrzucasz ok. 1/4 kostki margaryny i rozpuszczasz na małym ogniu,
dodajesz ok 1/4 szklanki cukru (5-6 łyżek) i kilka łyżek wody lub mleka. Jak
cukier się rozpuści, zestawiasz garnek z gazu i energicznie mieszając
dodajesz ok. 2 łyżek kakao. Gdy polewa będzie już gładka, postaw garnek na
1-2 minutki na gaz żeby tylko zdążyła lekko zakipieć i się nie zwarzyła.
Kakao bardzo zagęszcza polewę, więc jeśli okaże się za gęsta, dodaj 1-2
łyżki przegotowanej wody i dobrze wymieszaj.

Iwona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-12-15 10:59:33

Temat: Re: blyszczaca polewa czekoladowa
Od: m...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora


> witam,
> z tego przepisu korzystam już bardzo długo i zawsze polewa wychodzi
> błyszcząca.
>
> Do garnka wrzucasz ok. 1/4 kostki margaryny i rozpuszczasz na małym ogniu,
> dodajesz ok 1/4 szklanki cukru (5-6 łyżek) i kilka łyżek wody lub mleka. Jak
> cukier się rozpuści, zestawiasz garnek z gazu i energicznie mieszając
> dodajesz ok. 2 łyżek kakao. Gdy polewa będzie już gładka, postaw garnek na
> 1-2 minutki na gaz żeby tylko zdążyła lekko zakipieć i się nie zwarzyła.
> Kakao bardzo zagęszcza polewę, więc jeśli okaże się za gęsta, dodaj 1-2
> łyżki przegotowanej wody i dobrze wymieszaj.
>
> Iwona

dziekuje bardzo :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-12-18 13:40:09

Temat: domowa polewa czekoladowa do ciast
Od: "EKON - Elżbieta Smolińska" <e...@e...org.pl> szukaj wiadomości tego autora

PYSZNA POLEWA CZEKOLADOWA

2 łyżki margaryny (zwykła)
2 łużki gęstej śmietany
4 łyżki cukru zwykłego
składniki rozpuścić i zagotować ciągle mieszając
odstawić z kuchenki
dodać
2 łyżki kakao i dokłanie ubić koniecznie mikserem
ponownie zagotować ciągle mieszając.
Polewa gotowa do ciasta bezpośrednio po przygotowaniu.

polecam




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Obróbka kulinarna - tłumaczenie
pierogi
jak zachowac skórke pomarańczową
Re: Świątecznie poszukuję przepisu :)
Czy mam złudzenia wzrokowe ;) ?- Zobaczyłem kolorowe pierogi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »