Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli

Grupy

Szukaj w grupach

 

[chwalę] Bulle szwedzkie Adioli

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-25 13:24:08

Temat: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: "A.L." <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepis znany na grupie, chwalony nagminnie... Ja po latach hołubienia
tego przepisu w moim segregatorze, nareszcie się z nim zmierzyłam.
Zrobiłam 3 rodzaje:
1. z rodzynkami i orzechami włoskimi
2. z marmoladą
3. z wiórkami kokosowymi, migdałami i cukrem wanilinowym

Nie potrafię powiedzieć, które z nich były najlepsze. Wszystkie były...
poprostu doskonałe. Nic dodać, nic ująć. I wbrew pozorom, przepis wcale
nie jest pracochłonny. Chyba ostatecznie przeprosiłam się z ciastem
drożdżowym, które do tej pory wychodziło mi miernie. Polecam wszystkim
serdecznie.
A oto glink: http://glinki.com/?l=MyfS

Adiola, jeśli to czytasz, wielkie dzięki :-*.

--
Pozdrawiam,
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-25 13:40:37

Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "A.L." <a...@n...pl> napisał w wiadomości
news:cvn8u1$k89$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zrobiłam 3 rodzaje:
> 1. z rodzynkami i orzechami włoskimi
> 2. z marmoladą
> 3. z wiórkami kokosowymi, migdałami i cukrem wanilinowym
>
> Nie potrafię powiedzieć, które z nich były najlepsze.

Najlepsze są z cynamonem:)

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-25 13:58:51

Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: "A.L." <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

cherokee napisał(a):
> Użytkownik "A.L." <a...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:cvn8u1$k89$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>Zrobiłam 3 rodzaje:
>>1. z rodzynkami i orzechami włoskimi
>>2. z marmoladą
>>3. z wiórkami kokosowymi, migdałami i cukrem wanilinowym
>>
>>Nie potrafię powiedzieć, które z nich były najlepsze.
>
>
> Najlepsze są z cynamonem:)
>
Wierzę na słowo :). W końcu to bulle cynamonowe. Ale ja cynamonu nie
jadam, niestety nie potrafię się do niego przekonać, więc moje bulle są
bez cynamonu.

--
Pozdrawiam,
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-25 16:41:39

Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: "eM" <...@...c> szukaj wiadomości tego autora


"A.L." poleca:

> Przepis znany na grupie, chwalony nagminnie...

Wydrukowane i zwiniete w rulonik, zabieram do domu :-). Mam tylko jedno
pytanie dotyczace miar i wag swiatowych: co to jest dl, a raczej ileto
jest?

> Chyba ostatecznie przeprosiłam się z ciastem drożdżowym, które do tej
> pory wychodziło mi miernie.

Uff... No ii tu jest powod, dla ktorego sie za te bulle szwedzkie
zabiore. Zeby te glupie drozdze wreszcie okielzac. No i ja bardzo lubie
wszelkie szwedzkie rzeczy robione samodzielnie :-) - uwaga: ukryta
reklama zoltych napisow na niebieskim kontenerze :-)))

Pozdrawiam serdecznie,
eM, co nie zna dl







› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-25 16:48:15

Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 25 Feb 2005 16:41:39 -0000, Waćpanna lub Waćpan *eM*, w wiadomości
news:<news:cvnkg0$pen$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

> "A.L." poleca:
>
>> Przepis znany na grupie, chwalony nagminnie...
>
> Wydrukowane i zwiniete w rulonik, zabieram do domu :-). Mam tylko jedno
> pytanie dotyczace miar i wag swiatowych: co to jest dl, a raczej ileto
> jest?

decylitr = 1/10l = 100ml
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-25 17:00:55

Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: "eM" <...@...c> szukaj wiadomości tego autora


"Tatiana" pisze:

> decylitr = 1/10l = 100ml


Tak myslalam :-P


Pozdrawiam serdecznie,
eM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-25 17:28:37

Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: ":: Solana ::" <s...@h...NO-SPAM.com> szukaj wiadomości tego autora


"A.L." <a...@n...pl> skrev i meddelandet
news:cvn8u1$k89$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Przepis znany na grupie, chwalony nagminnie... Ja po latach hołubienia
> tego przepisu w moim segregatorze, nareszcie się z nim zmierzyłam.
> Zrobiłam 3 rodzaje:
> 1. z rodzynkami i orzechami włoskimi
> 2. z marmoladą
> 3. z wiórkami kokosowymi, migdałami i cukrem wanilinowym

Hehe, przypomina mi to pomysl pewnej Szwedki, aby polskie pierogi, zamiast
gotowac w wodzie, smazyc w oleju jak frytki ;-) Fantazja w kuchni to dobra
rzecz, ale czy taki produkt mozna jeszcze nazwac pierogiem?

magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-25 18:12:48

Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

:: Solana :: wrote:
>
>
> Hehe, przypomina mi to pomysl pewnej Szwedki, aby polskie pierogi, zamiast
> gotowac w wodzie, smazyc w oleju jak frytki ;-) Fantazja w kuchni to dobra
> rzecz, ale czy taki produkt mozna jeszcze nazwac pierogiem?
>
> magda
>
>

Chinczycy, z ktorych kuchni pochodza pierogi, oprocz gotowania pierogow
na parze (nie gotuja w wodzie, jak Polacy) smaza je rowniez w glebokim
oleju lub smaza surowe na patelni, gdy podsmazone na jednej stronie,
podlewaja goraca patelnie woda, i dusza pod przykrywka do miekkosci. Ja
bardzo te wersje lubie, bo jedna strona pieroga jest smazona, a druga
parowana.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-25 18:33:53

Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 25 Feb 2005 17:00:55 -0000, Waćpanna lub Waćpan *eM*, w wiadomości
news:<news:cvnlkf$2pv$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

>> decylitr = 1/10l = 100ml
> Tak myslalam :-P

gdyby nie fakt, że jesteś ode mnie starsza o jakieś c.a. 7-12 lat, to
powiedziałabym: "mądra dziewczynka" :))))
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-25 22:24:26

Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Od: ":: Solana ::" <s...@h...NO-SPAM.com> szukaj wiadomości tego autora


"Magdalena Bassett" <m...@o...com> skrev i meddelandet
news:111uqkqf5pihb3a@corp.supernews.com...
> Chinczycy, z ktorych kuchni pochodza pierogi, oprocz gotowania pierogow
> na parze (nie gotuja w wodzie, jak Polacy) smaza je rowniez w glebokim
> oleju lub smaza surowe na patelni, gdy podsmazone na jednej stronie,
> podlewaja goraca patelnie woda, i dusza pod przykrywka do miekkosci.

Ciekawe, nie wiesz moze jak sie po chinsku nazywaja?

magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przepis na KROWKi ciagutki
warzywa i sosy
Seler - co by tu zrobić
Seler - co by tu zrobić
mieszanki do wypieku chleba we Wrocławiu - są!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »