« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-25 13:24:08
Temat: [chwalę] Bulle szwedzkie AdioliPrzepis znany na grupie, chwalony nagminnie... Ja po latach hołubienia
tego przepisu w moim segregatorze, nareszcie się z nim zmierzyłam.
Zrobiłam 3 rodzaje:
1. z rodzynkami i orzechami włoskimi
2. z marmoladą
3. z wiórkami kokosowymi, migdałami i cukrem wanilinowym
Nie potrafię powiedzieć, które z nich były najlepsze. Wszystkie były...
poprostu doskonałe. Nic dodać, nic ująć. I wbrew pozorom, przepis wcale
nie jest pracochłonny. Chyba ostatecznie przeprosiłam się z ciastem
drożdżowym, które do tej pory wychodziło mi miernie. Polecam wszystkim
serdecznie.
A oto glink: http://glinki.com/?l=MyfS
Adiola, jeśli to czytasz, wielkie dzięki :-*.
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-25 13:40:37
Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
Użytkownik "A.L." <a...@n...pl> napisał w wiadomości
news:cvn8u1$k89$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zrobiłam 3 rodzaje:
> 1. z rodzynkami i orzechami włoskimi
> 2. z marmoladą
> 3. z wiórkami kokosowymi, migdałami i cukrem wanilinowym
>
> Nie potrafię powiedzieć, które z nich były najlepsze.
Najlepsze są z cynamonem:)
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-25 13:58:51
Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adiolicherokee napisał(a):
> Użytkownik "A.L." <a...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:cvn8u1$k89$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>Zrobiłam 3 rodzaje:
>>1. z rodzynkami i orzechami włoskimi
>>2. z marmoladą
>>3. z wiórkami kokosowymi, migdałami i cukrem wanilinowym
>>
>>Nie potrafię powiedzieć, które z nich były najlepsze.
>
>
> Najlepsze są z cynamonem:)
>
Wierzę na słowo :). W końcu to bulle cynamonowe. Ale ja cynamonu nie
jadam, niestety nie potrafię się do niego przekonać, więc moje bulle są
bez cynamonu.
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-25 16:41:39
Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
"A.L." poleca:
> Przepis znany na grupie, chwalony nagminnie...
Wydrukowane i zwiniete w rulonik, zabieram do domu :-). Mam tylko jedno
pytanie dotyczace miar i wag swiatowych: co to jest dl, a raczej ileto
jest?
> Chyba ostatecznie przeprosiłam się z ciastem drożdżowym, które do tej
> pory wychodziło mi miernie.
Uff... No ii tu jest powod, dla ktorego sie za te bulle szwedzkie
zabiore. Zeby te glupie drozdze wreszcie okielzac. No i ja bardzo lubie
wszelkie szwedzkie rzeczy robione samodzielnie :-) - uwaga: ukryta
reklama zoltych napisow na niebieskim kontenerze :-)))
Pozdrawiam serdecznie,
eM, co nie zna dl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-25 16:48:15
Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie AdioliDnia Fri, 25 Feb 2005 16:41:39 -0000, Waćpanna lub Waćpan *eM*, w wiadomości
news:<news:cvnkg0$pen$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> "A.L." poleca:
>
>> Przepis znany na grupie, chwalony nagminnie...
>
> Wydrukowane i zwiniete w rulonik, zabieram do domu :-). Mam tylko jedno
> pytanie dotyczace miar i wag swiatowych: co to jest dl, a raczej ileto
> jest?
decylitr = 1/10l = 100ml
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-25 17:00:55
Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
"Tatiana" pisze:
> decylitr = 1/10l = 100ml
Tak myslalam :-P
Pozdrawiam serdecznie,
eM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-25 17:28:37
Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
"A.L." <a...@n...pl> skrev i meddelandet
news:cvn8u1$k89$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Przepis znany na grupie, chwalony nagminnie... Ja po latach hołubienia
> tego przepisu w moim segregatorze, nareszcie się z nim zmierzyłam.
> Zrobiłam 3 rodzaje:
> 1. z rodzynkami i orzechami włoskimi
> 2. z marmoladą
> 3. z wiórkami kokosowymi, migdałami i cukrem wanilinowym
Hehe, przypomina mi to pomysl pewnej Szwedki, aby polskie pierogi, zamiast
gotowac w wodzie, smazyc w oleju jak frytki ;-) Fantazja w kuchni to dobra
rzecz, ale czy taki produkt mozna jeszcze nazwac pierogiem?
magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-25 18:12:48
Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli:: Solana :: wrote:
>
>
> Hehe, przypomina mi to pomysl pewnej Szwedki, aby polskie pierogi, zamiast
> gotowac w wodzie, smazyc w oleju jak frytki ;-) Fantazja w kuchni to dobra
> rzecz, ale czy taki produkt mozna jeszcze nazwac pierogiem?
>
> magda
>
>
Chinczycy, z ktorych kuchni pochodza pierogi, oprocz gotowania pierogow
na parze (nie gotuja w wodzie, jak Polacy) smaza je rowniez w glebokim
oleju lub smaza surowe na patelni, gdy podsmazone na jednej stronie,
podlewaja goraca patelnie woda, i dusza pod przykrywka do miekkosci. Ja
bardzo te wersje lubie, bo jedna strona pieroga jest smazona, a druga
parowana.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-25 18:33:53
Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie AdioliDnia Fri, 25 Feb 2005 17:00:55 -0000, Waćpanna lub Waćpan *eM*, w wiadomości
news:<news:cvnlkf$2pv$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
>> decylitr = 1/10l = 100ml
> Tak myslalam :-P
gdyby nie fakt, że jesteś ode mnie starsza o jakieś c.a. 7-12 lat, to
powiedziałabym: "mądra dziewczynka" :))))
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-25 22:24:26
Temat: Re: [chwalę] Bulle szwedzkie Adioli
"Magdalena Bassett" <m...@o...com> skrev i meddelandet
news:111uqkqf5pihb3a@corp.supernews.com...
> Chinczycy, z ktorych kuchni pochodza pierogi, oprocz gotowania pierogow
> na parze (nie gotuja w wodzie, jak Polacy) smaza je rowniez w glebokim
> oleju lub smaza surowe na patelni, gdy podsmazone na jednej stronie,
> podlewaja goraca patelnie woda, i dusza pod przykrywka do miekkosci.
Ciekawe, nie wiesz moze jak sie po chinsku nazywaja?
magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |