« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-11 11:11:44
Temat: ciasto nalesnikoweWitam!
Wlasnie zrobilam farsz do krokietow( nie ukrywam , ze to Wy mnie do tego
skloniliscie, narobiliscie mi smaku na grupie, wiec zrobilam, pierwszy raz w
zyciu)
Chodzi o ciasto nalesnikowe, czy zrobic takie zwykle jak na nalesniki z
dzemem czy jakies inne?
mam na mysli moze z maka kukurydziana?
co Wy na to?
i jeszcze jedno jak zrobic cienkie nalesniki bo cos mi nie wychodza? Moj
facet podpowiedzial ze dac lyzke maki ziemniaczanej?
pozdrowka
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-11 13:27:51
Temat: Odp: ciasto nalesnikoweJa mam przepis na ciasto z piwem:
Składniki:
- 20 dag mąki
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 2 szklanki piwa
Wymieszać mąkę z piwem, jajkiem, olejem i szczyptą soli. Ciasto lekko ubić
trzepaczką, odstawić na pół godziny - smażyć naleśniki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 21:25:35
Temat: Re: ciasto nalesnikoweIn article <at76gh$b0a$1@news.tpi.pl>, E...@W...PL says...
> Witam!
> Wlasnie zrobilam farsz do krokietow( nie ukrywam , ze to Wy mnie do tego
> skloniliscie, narobiliscie mi smaku na grupie, wiec zrobilam, pierwszy raz w
> zyciu)
> Chodzi o ciasto nalesnikowe, czy zrobic takie zwykle jak na nalesniki z
> dzemem czy jakies inne?
> mam na mysli moze z maka kukurydziana?
> co Wy na to?
> i jeszcze jedno jak zrobic cienkie nalesniki bo cos mi nie wychodza? Moj
> facet podpowiedzial ze dac lyzke maki ziemniaczanej?
> pozdrowka
> Bea
>
>
>
Ja robie takie zwykle nalesnikowe jak do dzemu ale ... mozna
eksperymentowac. Mi take smakuje a robilem i z tunczykiem i ala
hinduskie.
Co do grubosci ciasta to im zadsze tym nalesniki ciensze wychodza :)
marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 08:11:30
Temat: Re: ciasto nalesnikoweZ mąką kukurudzianą tu ostrożnie.Jak za dużo dodasz, to będą kruche. Ja dodaję
1/5do1/4 ojętości mąki pszennej.
Michał
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 09:24:55
Temat: Re: ciasto nalesnikowe
Użytkownik <t...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:5...@n...onet.pl...
> Z mąką kukurudzianą tu ostrożnie.Jak za dużo dodasz, to będą kruche. Ja
dodaję
> 1/5do1/4 ojętości mąki pszennej.
> Michał
>
juz wczoraj, zrobilm, zjedli byly smaczne
dodalam make pszenna, lyzke ziemniaczanej, i tak 2 lyzki kukurydzianej
wyszlo pycha.
pozdrowka
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |