« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-20 18:13:41
Temat: *ciasto przekladane cynamonem175 g margaryny
212 g cukru
2 jajka
270 g maki
2 lyzeczki cukru waniljowego
1 lyzeczka proszku do pieczenia
2 szczypty soli
2,5 dl kwasnej smietany
nadzienie:
85 g cukru
2 lyzeczki cynamonu
Wykonanie:
foremka okragla ca 20 22 cm diam.
temp 175
-ukrecic margaryne z cukrem .Dodac jajka ,wymieszac z reszta skadnikow- na
koniec dodac smieta.
Wlac polowe ciasta do formy
Wymieszac cukier z cynamonem i posypac polwe na ciasta.
wlac na to pozostala polowe ciasta i posypac po wierzchu pozostala mieszanka
cukru z cynamonem cukru
Piec ca 55-60 min .
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-24 06:49:20
Temat: Re: *ciasto przekladane cynamonemUżytkownik <z...@p...onet.pl> napisała:
[...]
> Wlac polowe ciasta do formy
> Wymieszac cukier z cynamonem i posypac polwe na ciasta.
> wlac na to pozostala polowe ciasta i posypac po wierzchu pozostala mieszanka
> cukru z cynamonem cukru
> Piec ca 55-60 min .
Zrobilam to ciasto wczoraj, ale niestety wyszedl mi lekki zakalec.
Ciasto jest dobre w smaku, ale raczej nie bede nim czestowac obcych :)
Nie wiem, skad ten zakalec, moze za krotko pieklam... wydawalo sie
juz upieczone, sprawdzilam patyczkiem, gora tez byla juz ciemno
brazowa od cukru z cynamonem...
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-25 19:38:18
Temat: Re: *ciasto przekladane cynamonem>
> Zrobilam to ciasto wczoraj, ale niestety wyszedl mi lekki zakalec.
> Ciasto jest dobre w smaku, ale raczej nie bede nim czestowac obcych :)
> Nie wiem, skad ten zakalec, moze za krotko pieklam... wydawalo sie
> juz upieczone, sprawdzilam patyczkiem, gora tez byla juz ciemno
> brazowa od cukru z cynamonem...
>
> Pozdrawiam
> Lilla
Jak ciasto zaczyna byc przyrumienione na wierzchu przykrywam papierem do
pieczenia .Powinnam napisac .przepraszam .
Tak robie ze wsztkimi ciastami. Jeszcze jedna rada - ciasto jest upieczone jak
odchodzi od berzegow foremki
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 14:06:12
Temat: Re: *ciasto przekladane cynamonemUżytkownik <z...@p...onet.pl> napisała:
> Jak ciasto zaczyna byc przyrumienione na wierzchu przykrywam papierem do
> pieczenia .Powinnam napisac .przepraszam .
Nic nie szkodzi :) Ten ciemny wierzch byl zjadliwy, tylko ten zakalec...
> Jeszcze jedna rada - ciasto jest upieczone jak
> odchodzi od berzegow foremki
Dobrze wiedziec, ze komus wychodzi bez zakalca, moze jeszcze
kiedys sprobuje go upiec, bo jest dobre i ladnie wyglada z takim
ciemnym paskiem cynamonu w przekroju.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |