| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-29 20:54:58
Temat: ciekawe śniadaniePoszukuje przepisu na ciekawe i oryginalne śniadanie. Jedno ciekawe
widziałem kiedyś w telewizji, to była coś a'la kanapka z jajkiem sadzonym,
które po przekrojeniu się rozpływało. Proszę podajcie mi jakieś ciekawe
pomysły na śniadania.
Pozdrawiam
--
Tobi Van Kenobi
gg#5208996
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-30 16:17:33
Temat: Re: ciekawe śniadanie
Tobiasz wrote:
>
> Poszukuje przepisu na ciekawe i oryginalne śniadanie. Jedno ciekawe
> widziałem kiedyś w telewizji, to była coś a'la kanapka z jajkiem sadzonym,
> które po przekrojeniu się rozpływało. Proszę podajcie mi jakieś ciekawe
> pomysły na śniadania.
Chodzi pewnie o krok mesje (czytelniczki z Francji, sypnijcie prawidlowa
pisownia). Smazy sie skibke chleba z dziurka na patelni na masle. W
srodek (w dziurke) wbija sie jajko i soli i pieprzy. Smazy sie tak
dlugo, az bialko sie zetnie.
Inne dobre sniadaniowe jedzenie to croissants zapiekane z szynka i
serem, albo amerykanskie sniadanie skladajace sie z 3 paskow wysmazonego
boczku, dwu jaj sadzonych, hash browns (placek zrobiony z gotowanych
kartofli startych na tarce) i kawy.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 16:41:56
Temat: Re: ciekawe śniadanieDans la news:3EAFF71A.519CC2DD@olypen.com,
Magdalena Bassett <m...@o...com> a écrit:
>
> Chodzi pewnie o krok mesje (czytelniczki z Francji, sypnijcie
> prawidlowa pisownia)
Sluze uprzejmie : "croque-monsieur"
> Smazy sie skibke chleba z dziurka na patelni na
> masle. W
> srodek (w dziurke) wbija sie jajko i soli i pieprzy. Smazy sie tak
> dlugo, az bialko sie zetnie.
...ale ta wersje z jajkiem nazywa sie tutaj "croque-madame".
"Croque-monsieur" to chleb tostowy zapiekany z serem, szynka i "czyms"
(beszamel albo smietana)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 16:45:04
Temat: Re: ciekawe śniadanieOn Wed, 30 Apr 2003 09:17:33 -0700, Magdalena Bassett <m...@o...com>
wrote:
>
>
>
>
>
> Chodzi pewnie o krok mesje (czytelniczki z Francji, sypnijcie prawidlowa
> pisownia). Smazy sie skibke chleba z dziurka na patelni na masle. W
> srodek (w dziurke) wbija sie jajko i soli i pieprzy. Smazy sie tak
> dlugo, az bialko sie zetnie.
>
O ile sie orientuje, to pisze sie to "crocque monsieur", ale do niego
dodaje sie jeszce plasterek szynki ser i jakas zielenine (salate). Istnieje
tez "crocque madame", ale nie wiem czym sie rozni :)
Pozdrowka cieple
drzewko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |