Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co do pstrąga?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co do pstrąga?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-03-21 13:28:22

Temat: co do pstrąga?
Od: "gangu" <k...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z pieczrkami, do tego
ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs dobrej surowki

Pozdrawiam
Gangu

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-03-21 13:59:21

Temat: Re: co do pstrąga?
Od: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "gangu" <k...@b...pl> napisał w wiadomości
news:39a6.0000083a.423ecbf6@newsgate.onet.pl...
> Witam
> planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z pieczrkami, do
tego
> ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs dobrej surowki
>

a tam surówka

dobry riesling w miare chłodny wystarczy..;))

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-21 21:34:11

Temat: Re: co do pstrąga?
Od: "waldek" <A...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

gangu wrote:
> Witam
> planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z
> pieczrkami, do tego ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs
> dobrej surowki
===
Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-21 21:46:56

Temat: Re: co do pstrąga?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <d1nels$3h9$1@inews.gazeta.pl>,
"waldek" <A...@o...pl> wrote:

> gangu wrote:
> > Witam
> > planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z
> > pieczrkami, do tego ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs
> > dobrej surowki
> ===
> Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.

Racja.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-21 21:54:13

Temat: Re: co do pstrąga?
Od: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:4503772429$20050321225755@ewcia.kloups...
>
> Le lundi 21 mars 2005 ŕ 22:34:11, dans <d1nels$3h9$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
>
> > gangu wrote:
> >> Witam
> >> planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z
> >> pieczrkami, do tego ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs
> >> dobrej surowki
> > ===
> > Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
>
> Co ma piernik do wiatraka ?
>

Ano intensywny smak pieczarek zabije delikatny smak pstrąga....
jakby to sledz był to inna sprawa..

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-21 21:57:53

Temat: Re: co do pstrąga?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 21 mars 2005 ŕ 22:34:11, dans <d1nels$3h9$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez :

> gangu wrote:
>> Witam
>> planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z
>> pieczrkami, do tego ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs
>> dobrej surowki
> ===
> Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.

Co ma piernik do wiatraka ?

> waldek
> ===

Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-21 22:19:39

Temat: Re: co do pstrąga?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 21 mars 2005 ŕ 22:54:13, dans <d1ng88$t3h$1@news.lublin.pl> vous écriviez :


> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
> news:4503772429$20050321225755@ewcia.kloups...

>> > Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
>>
>> Co ma piernik do wiatraka ?
>>

> Ano intensywny smak pieczarek zabije delikatny smak pstrąga....
> jakby to sledz był to inna sprawa..

Nastempnym razem te nieokielznane pieczarki ugotuje na smyczy i na
lancuchu...



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-22 01:39:55

Temat: Re: co do pstrąga?
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

waldek napisał(a):

> Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
>
> waldek
> ===
>

zgadzam sie - do pieczarek jak juz (grzyby ryby - raczej sie gryza
razem)lepszy karp lub lin (+ wino)...
pstraga (we wariacji) najczesciej obsypuje sola i wegeta wkladam do jego
srodka sporo zielonej pietruchy...
dusze - smaze na masle...
caly srodek przechodzi zapachem pietruszki ktora nastepnie wyciagam
polewajac wnetrze maslem czosnkowym...
i wystarczy...
a to i tak ekskluzywna forma przygotowywania tej ryby...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-22 06:22:26

Temat: Re: co do pstrąga?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <d1nt9t$adh$1@nemesis.news.tpi.pl>,
Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> wrote:

> waldek napisał(a):
>
> > Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
> >
> > waldek
> > ===
> >
>
> zgadzam sie - do pieczarek jak juz (grzyby ryby - raczej sie gryza
> razem)lepszy karp lub lin (+ wino)...
> pstraga (we wariacji) najczesciej obsypuje sola i wegeta wkladam do jego
> srodka sporo zielonej pietruchy...
> dusze - smaze na masle...
> caly srodek przechodzi zapachem pietruszki

> ktora nastepnie wyciagam
> polewajac wnetrze maslem czosnkowym...

Czosnek do pstrąga? Mam wrażenie że po kombinacji petruszka, wegeta
czosnek, to już niedużo zostanie ze smaku pstrąga.

> i wystarczy...
> a to i tak ekskluzywna forma przygotowywania tej ryby...

Co w tym ekskluzywnego?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-22 08:59:10

Temat: Re: co do pstrąga?
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl>
> > Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz.
Pomyłka.
> > waldek

Możesz to opisać?

> zgadzam sie - do pieczarek jak juz (grzyby ryby - raczej sie gryza
> razem) lepszy karp lub lin (+ wino)...

Grzyby [różne] duszone pasują jak najbardziej jako przystawka do
pstrąga, ja tak lubię.

> pstraga (we wariacji) najczesciej obsypuje sola i wegeta wkladam do
jego
> srodka sporo zielonej pietruchy...
> dusze - smaze na masle...

Do środka 2-3 plasterki cytryny a pietruszka na na wierzch razem z
cieniuśieńkimi plasterkami z świeżych [małych] pieczarek i zapiec całość
w piekarniku oczywiscie na masle.

> caly srodek przechodzi zapachem pietruszki ktora nastepnie wyciagam
> polewajac wnetrze maslem czosnkowym...
> i wystarczy...
> a to i tak ekskluzywna forma przygotowywania tej ryby...

Brrrrrrrrrr czosnek do delikatnej ryby? a pieczarki nie?
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak zrobić ananasy w cieście i pyszne dania z makaronu?
Jajka Wielkanocne
przepis na pieczywo wasa?
[OT] lodówka
HURA ! (chwalę sie)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »