« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-21 13:28:22
Temat: co do pstrąga?Witam
planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z pieczrkami, do tego
ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs dobrej surowki
Pozdrawiam
Gangu
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-21 13:59:21
Temat: Re: co do pstrąga?
Użytkownik "gangu" <k...@b...pl> napisał w wiadomości
news:39a6.0000083a.423ecbf6@newsgate.onet.pl...
> Witam
> planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z pieczrkami, do
tego
> ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs dobrej surowki
>
a tam surówka
dobry riesling w miare chłodny wystarczy..;))
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-21 21:34:11
Temat: Re: co do pstrąga?gangu wrote:
> Witam
> planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z
> pieczrkami, do tego ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs
> dobrej surowki
===
Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-21 21:46:56
Temat: Re: co do pstrąga?In article <d1nels$3h9$1@inews.gazeta.pl>,
"waldek" <A...@o...pl> wrote:
> gangu wrote:
> > Witam
> > planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z
> > pieczrkami, do tego ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs
> > dobrej surowki
> ===
> Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
Racja.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-21 21:54:13
Temat: Re: co do pstrąga?
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:4503772429$20050321225755@ewcia.kloups...
>
> Le lundi 21 mars 2005 ŕ 22:34:11, dans <d1nels$3h9$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
>
> > gangu wrote:
> >> Witam
> >> planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z
> >> pieczrkami, do tego ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs
> >> dobrej surowki
> > ===
> > Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
>
> Co ma piernik do wiatraka ?
>
Ano intensywny smak pieczarek zabije delikatny smak pstrąga....
jakby to sledz był to inna sprawa..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-21 21:57:53
Temat: Re: co do pstrąga?
Le lundi 21 mars 2005 ŕ 22:34:11, dans <d1nels$3h9$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
> gangu wrote:
>> Witam
>> planuje zrobic na obiadek na swieta pstraga faszerowanego z
>> pieczrkami, do tego ryz. Moze ktos ma ciekawe pomysly do jakiejs
>> dobrej surowki
> ===
> Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
Co ma piernik do wiatraka ?
> waldek
> ===
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-21 22:19:39
Temat: Re: co do pstrąga?
Le lundi 21 mars 2005 ŕ 22:54:13, dans <d1ng88$t3h$1@news.lublin.pl> vous écriviez :
> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
> news:4503772429$20050321225755@ewcia.kloups...
>> > Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
>>
>> Co ma piernik do wiatraka ?
>>
> Ano intensywny smak pieczarek zabije delikatny smak pstrąga....
> jakby to sledz był to inna sprawa..
Nastempnym razem te nieokielznane pieczarki ugotuje na smyczy i na
lancuchu...
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-22 01:39:55
Temat: Re: co do pstrąga?waldek napisał(a):
> Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
>
> waldek
> ===
>
zgadzam sie - do pieczarek jak juz (grzyby ryby - raczej sie gryza
razem)lepszy karp lub lin (+ wino)...
pstraga (we wariacji) najczesciej obsypuje sola i wegeta wkladam do jego
srodka sporo zielonej pietruchy...
dusze - smaze na masle...
caly srodek przechodzi zapachem pietruszki ktora nastepnie wyciagam
polewajac wnetrze maslem czosnkowym...
i wystarczy...
a to i tak ekskluzywna forma przygotowywania tej ryby...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-22 06:22:26
Temat: Re: co do pstrąga?In article <d1nt9t$adh$1@nemesis.news.tpi.pl>,
Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> wrote:
> waldek napisał(a):
>
> > Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz. Pomyłka.
> >
> > waldek
> > ===
> >
>
> zgadzam sie - do pieczarek jak juz (grzyby ryby - raczej sie gryza
> razem)lepszy karp lub lin (+ wino)...
> pstraga (we wariacji) najczesciej obsypuje sola i wegeta wkladam do jego
> srodka sporo zielonej pietruchy...
> dusze - smaze na masle...
> caly srodek przechodzi zapachem pietruszki
> ktora nastepnie wyciagam
> polewajac wnetrze maslem czosnkowym...
Czosnek do pstrąga? Mam wrażenie że po kombinacji petruszka, wegeta
czosnek, to już niedużo zostanie ze smaku pstrąga.
> i wystarczy...
> a to i tak ekskluzywna forma przygotowywania tej ryby...
Co w tym ekskluzywnego?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-22 08:59:10
Temat: Re: co do pstrąga?Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl>
> > Jadłem kiedyś pstrąga z pieczarkami. Pierwszy i ostatni raz.
Pomyłka.
> > waldek
Możesz to opisać?
> zgadzam sie - do pieczarek jak juz (grzyby ryby - raczej sie gryza
> razem) lepszy karp lub lin (+ wino)...
Grzyby [różne] duszone pasują jak najbardziej jako przystawka do
pstrąga, ja tak lubię.
> pstraga (we wariacji) najczesciej obsypuje sola i wegeta wkladam do
jego
> srodka sporo zielonej pietruchy...
> dusze - smaze na masle...
Do środka 2-3 plasterki cytryny a pietruszka na na wierzch razem z
cieniuśieńkimi plasterkami z świeżych [małych] pieczarek i zapiec całość
w piekarniku oczywiscie na masle.
> caly srodek przechodzi zapachem pietruszki ktora nastepnie wyciagam
> polewajac wnetrze maslem czosnkowym...
> i wystarczy...
> a to i tak ekskluzywna forma przygotowywania tej ryby...
Brrrrrrrrrr czosnek do delikatnej ryby? a pieczarki nie?
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |