Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co z tą jarzębiną Re: co z tą jarzębiną

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: co z tą jarzębiną

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: Roman Rogóż <r...@s...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co z tą jarzębiną
Date: Fri, 24 Aug 2018 08:20:38 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 32
Message-ID: <plo85m$uhs$1@node1.news.atman.pl>
References: <plm7bt$ga$1@node1.news.atman.pl>
<5b7ec787$0$623$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: med-net.szpitaljp2.krakow.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1535091702 31292 149.156.180.135 (24 Aug 2018 06:21:42
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 24 Aug 2018 06:21:42 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.9.1
In-Reply-To: <5b7ec787$0$623$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Language: pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381238
Ukryj nagłówki

W dniu 2018-08-23 o 16:36, Stokrotka pisze:
>
>
>> Okres potencjalnego zbierania chyba w pełni.
>> Temat wałkowany na różnych forach, ale nigdy nie miałem jednoznacznej
>> odpowiedzi.
>> Czy faktycznie najzwyklejszą najbardziej rozpowszechnioną jarzębinę
>> można przetwarzać do spożycia ?
>> jedni piszą że tylko morawską, inni że każda ale trzeba moczyć w occie
>> i soli, inni żeby przemrozić w zamrażalniku.
>> Najbardziej z lenistwa odpowiadałaby mi metoda mrożenia (no dobra, z
>> braku czasu). Ale czy faktycznie tak to się stosuje do "zwykłej"
>> jarzębiny ? Nie chodzi już o zmarnowany czas i pieniądze, ale o ryzyko
>> totalnego zbłaźnienia się przed resztą domowników.
>>
> NIeprawdę piszesz.
> Ja osobiście na swoim żołądku twojej wersji nie testowałam , bo stosuję
> zalecenia z książek i internetu.
> Czyli jażębinę zbiera się po pierwszyh pszymrozkah, lub po zebraniu
> koniecznie pszemraża się ją w zamrażalniku.
> Należy tak robić bo zawiera ona jakieś szkodliwe substancjie
> rozkłądające się właśnie po pszemrożeniu.
> Podobno też jakiś typ obrabiania termicznego wystarczy by usunąć te
> substancji, ale nie wiem jaki, i wydaje się to bardziej pracowite.
>
...nie testowałem... jakieś...podobno...nie wiem...wydaje się....

Właśnie tyle dowiaduję się z internetu, a chciałbym poznać opinię kogoś
kto to robił i wie na pewno, że np. jak wezmę zwykłą gorzką jarzębinę i
przemrożę w zamrażalniku np. 2 dni to będzie się nadawała do spożycia i
nie zaszkodzę nikomu.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.08 Stokrotka
25.08 d...@g...com
28.08 Roman Rogóż
28.08 d...@g...com
28.08 Stokrotka
29.08 Roman Rogóż
29.08 Roman Rogóż
29.08 d...@g...com
29.08 d...@g...com
29.08 Stokrotka
30.08 Jarosław Sokołowski
30.08 Stokrotka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.