« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-28 12:45:03
Temat: creme fraicheMam w domu od cholery obcojezycznych przepisow i wystepuje tam "creme
fraiche". Wiem co to jest, ale jak to przeniesc na warunki polskie????
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-28 12:50:31
Temat: Re: creme fraiche
> Mam w domu od cholery obcojezycznych przepisow i wystepuje tam "creme
> fraiche". Wiem co to jest, ale jak to przeniesc na warunki polskie????
musisz kupić kwaśną śmietanę 30% tłuszczu, albo creme fraiche ;-)
Widziałem w opolskim Realu. Jest.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 12:55:12
Temat: Re: creme fraiche
> > Mam w domu od cholery obcojezycznych przepisow i wystepuje tam "creme
> > fraiche". Wiem co to jest, ale jak to przeniesc na warunki polskie????
>
> musisz kupić kwaśną śmietanę 30% tłuszczu, albo creme fraiche ;-)
> Widziałem w opolskim Realu. Jest.
Czyli warszawski real wyglada na instytucja wlasciwa ?? ;-))))
SUPER!!! zycie jest piekne ;-))))))))
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 13:05:28
Temat: Re: creme fraiche>
> > > Mam w domu od cholery obcojezycznych przepisow i wystepuje tam "creme
> > > fraiche". Wiem co to jest, ale jak to przeniesc na warunki polskie????
> >
> > musisz kupić kwaśną śmietanę 30% tłuszczu, albo creme fraiche ;-)
> > Widziałem w opolskim Realu. Jest.
Crème fraîche to jest smietana "swieza", czyli "slodka", a nie kwasna (kwasna
jest "aigre"):)))
pozdrawiam
Kalina
>
> Magda
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 13:15:33
Temat: Re: creme fraiche
> > > musisz kupić kwaśną śmietanę 30% tłuszczu, albo creme fraiche ;-)
> > > Widziałem w opolskim Realu. Jest.
>
> Crème fraîche to jest smietana "swieza", czyli "slodka", a nie kwasna
(kwasna
> jest "aigre"):)))
>
hmm, jak już pisałem, po francusku to ja tylko jeść potrafię ;-)
To dlaczego creme fraiche jest kwaśne, jak jest słodkie? No nie całkiem
kwaśne, ale kwaskowe?
Może to tak samo, jak z pasta asciuta po włosku, też suche nie jest ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 13:21:06
Temat: Re: creme fraiche
> >
> > Crème fraîche to jest smietana "swieza", czyli "slodka", a nie
kwasna (kwasna
> > jest "aigre"):)))
> >
>
> hmm, jak już pisałem, po francusku to ja tylko jeść potrafię ;-)
> To dlaczego creme fraiche jest kwaśne, jak jest słodkie?
A jest???
moze pomylilo ci sie z creme brulee, albo jeszcze czyms innym?
Kalinka
> Waldek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 13:25:57
Temat: Re: creme fraiche
<n...@m...ch> wrote in message
news:718b.00006443.3d1c62c2@newsgate.onet.pl...
>
> > >
> > > Crème fraîche to jest smietana "swieza", czyli "slodka", a nie
> kwasna (kwasna
> > > jest "aigre"):)))
> > >
> >
> > hmm, jak już pisałem, po francusku to ja tylko jeść potrafię ;-)
> > To dlaczego creme fraiche jest kwaśne, jak jest słodkie?
>
> A jest???
> moze pomylilo ci sie z creme brulee, albo jeszcze czyms innym?
Ale mi mylicie w moim skolatanym lepeczku ;-)))
Ale i creme brulee tez zrtobie, ino .. miseczki kupie ;-))))
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 13:40:46
Temat: Re: creme fraicheOn Fri, 28 Jun 2002 14:45:03 +0200, "Magdunia"
<m...@k...net.pl> wrote:
>Mam w domu od cholery obcojezycznych przepisow i wystepuje tam "creme
>fraiche". Wiem co to jest, ale jak to przeniesc na warunki polskie????
>
>
>Magda
bardzo gesta, bardzo dobra kwasna smietana. gladka. tylko takiej
uzywam.
Trysia
>
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 15:56:29
Temat: Re: creme fraiche
"Magdunia" <m...@k...net.pl> schreef in bericht
news:afhlre$946$1@flis.man.torun.pl...
> Mam w domu od cholery obcojezycznych przepisow i wystepuje tam "creme
> fraiche". Wiem co to jest, ale jak to przeniesc na warunki polskie????
>
>
> Magda
>
> U nas tylko jest creme freche, i to jest wlasnie gesta, 30% smietana.
Ostatnio nawet posuneli sie do tego ze w nawiasie na opakowaniu nawet jest
napisane /kwasna smietana/. Ale taka kwasna to ona nie jest, jest gesta ze
mozna ja kroic, ale powiedzialabym ze tylko kwaskowata.
******
m-gosia
******
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 16:38:50
Temat: Re: creme fraicheJest to smietana slodka i gesta ,takze mozna jå kric.
Nie warzy sie w gotowaniu
pozdr
AS
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |