« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-30 10:54:17
Temat: Re: czosnek forever:)On 30 Apr 2003 13:14:44 +0200, k...@p...onet.pl wrote:
>Poniewaz nie mam stalego przylaczenia do sieci i zagladam do niej w zwiazku z
>tym doskoku, z gory wiec prosze o wybaczenie, jesli tenat czosnku ostnimi
>czasmi byl walkowany na grupie.
>
>Rzecz jest w tym, ze urzadzam impreze czosnkowa.(przedni pomysl, nie? Niestety
>nie moj;)
>Jak mozna sie domyslec, ma polegac to na tym, ze dania sa takie ze ahhh!,
>wszyscy jemy i wszyscy smierdzimy:)
>
>Pomyslow na przystawki sa tysiace, brakuje troche na dania tresciwsze. A
>szczegolnie na bezmiesne. Ale w ogole jakiekolwiek sugestie mile widziane:)
>
>Dziekuje z gory:)
>
>kalina
no jak to? pasuje do wszystkiego. z umiaren najczesciej, ale do
wszystkiego...no moze nie do kazdych pierogow, ale do kazdych
makaronow i jarzyn raczej tak...albo ja mam takie
zboczone-na-czosnek widzenie....
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-30 11:14:44
Temat: czosnek forever:)Poniewaz nie mam stalego przylaczenia do sieci i zagladam do niej w zwiazku z
tym doskoku, z gory wiec prosze o wybaczenie, jesli tenat czosnku ostnimi
czasmi byl walkowany na grupie.
Rzecz jest w tym, ze urzadzam impreze czosnkowa.(przedni pomysl, nie? Niestety
nie moj;)
Jak mozna sie domyslec, ma polegac to na tym, ze dania sa takie ze ahhh!,
wszyscy jemy i wszyscy smierdzimy:)
Pomyslow na przystawki sa tysiace, brakuje troche na dania tresciwsze. A
szczegolnie na bezmiesne. Ale w ogole jakiekolwiek sugestie mile widziane:)
Dziekuje z gory:)
kalina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 11:26:58
Temat: Re: czosnek forever:)> Pomyslow na przystawki sa tysiace, brakuje troche na dania tresciwsze. A
> szczegolnie na bezmiesne. Ale w ogole jakiekolwiek sugestie mile widziane:)
Musza byc bezmiesne? Bo jak nie, to swietnie pasuje kurczak z 40 zebami :)
Chcesz przepis?
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 11:30:07
Temat: Re: czosnek forever:)> > Pomyslow na przystawki sa tysiace, brakuje troche na dania tresciwsze. A
> > szczegolnie na bezmiesne. Ale w ogole jakiekolwiek sugestie mile widziane:)
>
> Musza byc bezmiesne? Bo jak nie, to swietnie pasuje kurczak z 40 zebami :)
> Chcesz przepis?
rany julek, z iloma???
Dawaj;))
kalina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 11:35:06
Temat: Re: czosnek forever:)On 30 Apr 2003 13:14:44 +0200, <k...@p...onet.pl> wrote:
>
> Pomyslow na przystawki sa tysiace, brakuje troche na dania tresciwsze. A
> szczegolnie na bezmiesne. Ale w ogole jakiekolwiek sugestie mile
> widziane:)
>
> Dziekuje z gory:)
>
> kalina
>
>
Hej!
Z czosnkowych rzeczy to uwielbiam czosnek przypieczony na mieciutko na
grilu, lekko przyrumieniona bagietka, rozmarowac czosneczek jak maselko...
Mmmmm....
Ja wiem, ze to nie tresciwe danie, ale jest tak pyszne, ze chyba go nie
moze zabraknac ;)
Pozdrowka cieple
drzewko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 11:37:18
Temat: Re: czosnek forever:)
> no jak to? pasuje do wszystkiego. z umiaren najczesciej, ale do
> wszystkiego...no moze nie do kazdych pierogow, ale do kazdych
> makaronow i jarzyn raczej tak...albo ja mam takie
> zboczone-na-czosnek widzenie....
No to wszystko prawda:)
Ale nie chodzi tylko o pasowanie, ja sobie wyobrazam, ze na taka imprezie
czosnkowej czosnek musi byc czyms wiecej niz przyprawa.
No ale przeciez rzecz nie polega na tym, by wladowac go za duzo, bo mozna
przedobrzyc. Dlatego chodzi mi o takie przepisy, ktore z zalozenia zawieraja
duza ilosc czosnku.
kalina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 11:40:34
Temat: Re: czosnek forever:)> > > Pomyslow na przystawki sa tysiace, brakuje troche na dania tresciwsze. A
> > > szczegolnie na bezmiesne. Ale w ogole jakiekolwiek sugestie mile
widziane:)
> >
> > Musza byc bezmiesne? Bo jak nie, to swietnie pasuje kurczak z 40 zebami :)
> > Chcesz przepis?
>
> rany julek, z iloma???
> Dawaj;))
Wklejam przepis Magdaleny Bassett:
Jest to potrawa intensywna, w smaku i zapachu, troche ostra, bardzo pyszna.
Bierze sie wiekszego kurczaka, nacina sie male otworki nozem i nadziewa zabkami
czosnku przekrojonymi wzdluz na 3-4 czesci. Powinno sie zuzyc 40 zabkow na
calego kurczaka. Nastepnie nalezy calego kurczaka nasmarowac dobra oliwa,
posypac sola i pieprzem na zewnatrz i w srodku, i umiescic w malej brytfance.
Zalac woda do 1/3 glebokosci, przykryc i piec 2 godziny w srednim piekarniku.
Odwrocic piersia na dol po godzinie. Sprawdzac poziom wody od czasu do czasu.
Czosnek podczas pieczenia traci ten surowy zapach i staje sie wrecz slodkawy.
Najlepiej podawac z sosem wlasnym i ziemniakami puree.
Chyba trudno o bardziej czosnkowa potrawe :).
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 11:45:25
Temat: Re: czosnek forever:)
> No to wszystko prawda:)
> Ale nie chodzi tylko o pasowanie, ja sobie wyobrazam, ze na taka imprezie
> czosnkowej czosnek musi byc czyms wiecej niz przyprawa.
> No ale przeciez rzecz nie polega na tym, by wladowac go za duzo, bo mozna
> przedobrzyc. Dlatego chodzi mi o takie przepisy, ktore z zalozenia
zawieraja
> duza ilosc czosnku.
>
Tak mi się przypomniała na śmieszno historia jednej grupowiczki, która
robiła potrawę jakąś i dodała do niej 6 główek czosnku zamiast, jak
podejrzewam, 6 ząbków...
Może ta pani to czyta i się odezwie? :))
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 12:04:58
Temat: Re: czosnek forever:)On Wed, 30 Apr 2003 14:10:14 +0200, "Kruszynka" <l...@w...pl>
wrote:
>Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
>wiadomosci news:4pavavc4gkcfqm0p4o64oslfqnu3p5a7r8@4ax.com...
>> no jak to? pasuje do wszystkiego. z umiaren najczesciej, ale do
>> wszystkiego...no moze nie do kazdych pierogow, ale do kazdych
>> makaronow i jarzyn raczej tak...albo ja mam takie
>> zboczone-na-czosnek widzenie....
>
>O, to ja zboczylam dokladnie w tym samym kierunku. Jak w czyms czosnku nie
>ma, czuje sie nieswojo. Nie mowie oczywiscie o nalesnikach z dzemem albo
>ruskich pierogach... Zawsze jest u mnie w kuchni w zastraszajacych ilosciach
>:)
>
>Kruszyna
mysle, ze do ruskich pasuja, ale ostroznie ;)))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 12:10:14
Temat: Re: czosnek forever:)Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:4pavavc4gkcfqm0p4o64oslfqnu3p5a7r8@4ax.com...
> no jak to? pasuje do wszystkiego. z umiaren najczesciej, ale do
> wszystkiego...no moze nie do kazdych pierogow, ale do kazdych
> makaronow i jarzyn raczej tak...albo ja mam takie
> zboczone-na-czosnek widzenie....
O, to ja zboczylam dokladnie w tym samym kierunku. Jak w czyms czosnku nie
ma, czuje sie nieswojo. Nie mowie oczywiscie o nalesnikach z dzemem albo
ruskich pierogach... Zawsze jest u mnie w kuchni w zastraszajacych ilosciach
:)
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |