Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy mozna mrozic wątróbkę drobiową? Re: czy mozna mrozic wątróbkę drobiową?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: czy mozna mrozic wątróbkę drobiową?



« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.t
pinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "JerzyN" <N...@m...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy mozna mrozic wątróbkę drobiową?
Date: Tue, 3 Feb 2004 11:36:08 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 43
Message-ID: <bvntgv$1cc$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bvnn0g$hbn$1@absinth.dialog.net.pl> <bvnni5$2d2s$2@wroclaw.net.pl>
<bvnnuj$v5q$1@absinth.dialog.net.pl> <bvnotk$6a7$1@atlantis.news.tpi.pl>
<bvnqch$ak$1@absinth.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: yx16.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1075804515 1420 80.54.143.16 (3 Feb 2004 10:35:15 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Feb 2004 10:35:15 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:190062
Ukryj nagłówki

Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bvnqch$ak$1@absinth.dialog.net.pl...

> > Można, tylko po co?
> > A nie lepiej od razu wyrzucić? Mniej to będzie kosztowało.
> > ;-)

> nie prosiłam o rade gdzie wrzucic i czy wyrzuci tylko pytałam o
knkretną

Masz rację, niepotrzebnie sie zagalopowałem (ale odniosłem wrażenie, że
potem będziesz chciała ja zjeść), wybacz. Ale być może jeszcze będziesz
miała okazje zadać to pytanie.
;-)

> sprawe wiec takie uwagi prosze zachowac dla siebie

Zapamiętam to sobie i ten ton również.
Swoją drogą skoro pytasz na publicznej grupie to licz się z różnymi
odpowiedziami.
Miałem powód przypuszczać, że nie znasz odpowiedzi skoro pytasz.
Prawidłowa odpowiedź na twoje pytanie brzmi: MOŻNA.
Tylko nadal nie wiem po co?
:-)))

Dowiedz się, ze:
mrożenie spełnia swoją rolę tylko wówczas, gdy jest przeprowadzone
bardzo szybko szczególnie w zakresie temperatur od -2 do -5oC, co
zapobiega tworzeniu się dużych kryształów lodu niszczących ściany
komórek oraz lodu międzykomórkowego wpływającego ujemnie na strukturę
produktu.

Drobiowa wątróbka jest bardzo delikatna i jeśli masz kiepska lodówkę to
po rozmrożeniu otrzymasz galaretowatą masę. Można mrozić wątróbkę z
dużych zwierząt bo jest bardziej odporna.

Ja nie mrożę wątróbki drobiowej mimo iż mam dobrą lodówkę.
A dlaczego? odpowiedzi udzielę jedynie na konkretne pytanie.
;-)

Pozdrawiam, Jerzy


 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.02 Lidka i Tadek
Pierniczki Pana Pazio
Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach.
Tradycja a kuchni
Wyciskarki złudzeń.
Piernik świąteczny dojrzewający
Dziś prawdziwej żywności...
Niemcy robią zapasy.
Moje pożyteczne fobie...
Coś elektrycznego do tarcia ziemnieków
Co zamiast pracowitego rogala na 11 listopada?
Nowa wersja programu dietetycznego Ananas2_50
Amazon India Coupons
Ciasto z jablkami
Kruche ciasteczka
Pigwa - kolejny jesienny rarytas
Dość niszczenia cywilizacji!
Pszyłazi Stokrotka do medyka... czyli wynużenia pacjenta...
Ile gazu wam pali przy takich temp ok -2
zima a grojowica
Pierniczki Pana Pazio
przyszła zima?
W stanie wojennym siedziałem na dołku w Krośnie.
Putin i Spółka
Bojkotuję Facebook.
Nie kupię biletu od Jandy...
"Tango" Mrożka
Janda do Niemca po ratunek.
Kto zlecił zamach w Smoleńsku.
Who is Owsiak.
Jak pokonać depresję


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X