Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy mozna mrozic wątróbkę drobiową? Re: czy mozna mrozic wątróbkę drobiową?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: czy mozna mrozic wątróbkę drobiową?



« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.t
pinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "JerzyN" <N...@m...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy mozna mrozic wątróbkę drobiową?
Date: Tue, 3 Feb 2004 11:36:08 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 43
Message-ID: <bvntgv$1cc$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bvnn0g$hbn$1@absinth.dialog.net.pl> <bvnni5$2d2s$2@wroclaw.net.pl>
<bvnnuj$v5q$1@absinth.dialog.net.pl> <bvnotk$6a7$1@atlantis.news.tpi.pl>
<bvnqch$ak$1@absinth.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: yx16.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1075804515 1420 80.54.143.16 (3 Feb 2004 10:35:15 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Feb 2004 10:35:15 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:190062
Ukryj nagłówki

Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bvnqch$ak$1@absinth.dialog.net.pl...

> > Można, tylko po co?
> > A nie lepiej od razu wyrzucić? Mniej to będzie kosztowało.
> > ;-)

> nie prosiłam o rade gdzie wrzucic i czy wyrzuci tylko pytałam o
knkretną

Masz rację, niepotrzebnie sie zagalopowałem (ale odniosłem wrażenie, że
potem będziesz chciała ja zjeść), wybacz. Ale być może jeszcze będziesz
miała okazje zadać to pytanie.
;-)

> sprawe wiec takie uwagi prosze zachowac dla siebie

Zapamiętam to sobie i ten ton również.
Swoją drogą skoro pytasz na publicznej grupie to licz się z różnymi
odpowiedziami.
Miałem powód przypuszczać, że nie znasz odpowiedzi skoro pytasz.
Prawidłowa odpowiedź na twoje pytanie brzmi: MOŻNA.
Tylko nadal nie wiem po co?
:-)))

Dowiedz się, ze:
mrożenie spełnia swoją rolę tylko wówczas, gdy jest przeprowadzone
bardzo szybko szczególnie w zakresie temperatur od -2 do -5oC, co
zapobiega tworzeniu się dużych kryształów lodu niszczących ściany
komórek oraz lodu międzykomórkowego wpływającego ujemnie na strukturę
produktu.

Drobiowa wątróbka jest bardzo delikatna i jeśli masz kiepska lodówkę to
po rozmrożeniu otrzymasz galaretowatą masę. Można mrozić wątróbkę z
dużych zwierząt bo jest bardziej odporna.

Ja nie mrożę wątróbki drobiowej mimo iż mam dobrą lodówkę.
A dlaczego? odpowiedzi udzielę jedynie na konkretne pytanie.
;-)

Pozdrawiam, Jerzy


 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.02 Lidka i Tadek
Wyciskarka
Chłodnik z ogórków małosolnych.
Ostatni oddech szparagów i witajcie chłodniki
Karp+grill, coś prostego
Truskawkowy duet.
Re: Przechowywanie lubczyka i mięty.
Pomysł na tofu...
Ciasto na chleb bez soli...
Gotowana młoda kapusta
rzodkiew
Jakie mleko się bardziej pszypala: hude czy tłuste?
Niby kuchennie, a jednak psychologicznie :-)
Grupę uważam za zamkniętą 3-|
Duda zaszedł Platformę od Kuchni
Pytanie do XL
Jaki filtr ciśnieniowy wybrać do oczka wodnego?
mokro w majtkach
No i co...?
Wyciskarka
Upał
Kobieca przewrotność.
Jak mi wyszło?
Na Haiti jest wioska, której czarni mieszkańcy nazywają się Polakami.
Ja wiem kto ich tego nauczył
w temacie myslistwa
tabletki na słuch?
Masochizm czy pewność siebie?
Chłodnik z ogórków małosolnych.
toksyczne relacje
Ostatni oddech szparagów i witajcie chłodniki


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X