Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy mozna mrozic wątróbkę drobiową? Re: czy mozna mrozic wątróbkę drobiową?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: czy mozna mrozic wątróbkę drobiową?



« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.t
pinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "JerzyN" <N...@m...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy mozna mrozic wątróbkę drobiową?
Date: Tue, 3 Feb 2004 11:36:08 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 43
Message-ID: <bvntgv$1cc$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bvnn0g$hbn$1@absinth.dialog.net.pl> <bvnni5$2d2s$2@wroclaw.net.pl>
<bvnnuj$v5q$1@absinth.dialog.net.pl> <bvnotk$6a7$1@atlantis.news.tpi.pl>
<bvnqch$ak$1@absinth.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: yx16.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1075804515 1420 80.54.143.16 (3 Feb 2004 10:35:15 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Feb 2004 10:35:15 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:190062
Ukryj nagłówki

Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bvnqch$ak$1@absinth.dialog.net.pl...

> > Można, tylko po co?
> > A nie lepiej od razu wyrzucić? Mniej to będzie kosztowało.
> > ;-)

> nie prosiłam o rade gdzie wrzucic i czy wyrzuci tylko pytałam o
knkretną

Masz rację, niepotrzebnie sie zagalopowałem (ale odniosłem wrażenie, że
potem będziesz chciała ja zjeść), wybacz. Ale być może jeszcze będziesz
miała okazje zadać to pytanie.
;-)

> sprawe wiec takie uwagi prosze zachowac dla siebie

Zapamiętam to sobie i ten ton również.
Swoją drogą skoro pytasz na publicznej grupie to licz się z różnymi
odpowiedziami.
Miałem powód przypuszczać, że nie znasz odpowiedzi skoro pytasz.
Prawidłowa odpowiedź na twoje pytanie brzmi: MOŻNA.
Tylko nadal nie wiem po co?
:-)))

Dowiedz się, ze:
mrożenie spełnia swoją rolę tylko wówczas, gdy jest przeprowadzone
bardzo szybko szczególnie w zakresie temperatur od -2 do -5oC, co
zapobiega tworzeniu się dużych kryształów lodu niszczących ściany
komórek oraz lodu międzykomórkowego wpływającego ujemnie na strukturę
produktu.

Drobiowa wątróbka jest bardzo delikatna i jeśli masz kiepska lodówkę to
po rozmrożeniu otrzymasz galaretowatą masę. Można mrozić wątróbkę z
dużych zwierząt bo jest bardziej odporna.

Ja nie mrożę wątróbki drobiowej mimo iż mam dobrą lodówkę.
A dlaczego? odpowiedzi udzielę jedynie na konkretne pytanie.
;-)

Pozdrawiam, Jerzy


 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.02 Lidka i Tadek
Kanapka Elvisa.
NIedobra zilona herbata - jak ją zużyć?
Papier ryżowy się rozpuszcza. Jaka przyczyna?
Grzyby do suszenia
Robię sam masło
Pytanie do Krakusów lubiących węgierskie smaki
Grzyby marynowane po ikselsku.
Coś do chleba ze słoika.
Powidła.
Kiszone jabłka.
Orkan.
Zupa krem z dyni
Takie tam o glutenie
Pizza wegetariańska.
Oszustwa hipermarketów.
Trują nas
Multiroom TV przez gniazdko elektryczne
Kanapka Elvisa.
NIedobra zilona herbata - jak ją zużyć?
Róża- jaką kupic
Przemysł pogardy
back to the future cz. 1458751874315
Cudze chwalicie...
,,Wyklęty".
Islam w masonerii, masoneria w islamie. dr Krajski
Gasper Nkhata bay
Czy zmiana czasu jest dobra?
aA
Papier ryżowy się rozpuszcza. Jaka przyczyna?
Głupota Petru


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X