« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-09-30 08:04:44
Temat: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana..No własnie pytanie tak jak w temacie..
Osobiscie dzis zamierzam nia za debiutowac..Za planowalam sobie ze podam ja
z sosem czosnkowym i surowka a jak u was jada sie ta babke ziemniaczana?? Z
czym podajecie??
pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-09-30 09:39:34
Temat: Re: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana.."ewa" wrote in message news:fdnlb3$rh0$1@news2.task.gda.pl...
> No własnie pytanie tak jak w temacie..
> Osobiscie dzis zamierzam nia za debiutowac..Za planowalam sobie ze podam
> ja z sosem czosnkowym i surowka a jak u was jada sie ta babke
> ziemniaczana?? Z czym podajecie??
Z sosem boczkowo-słoninowo-cebulowo-śmietanowym.
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-09-30 10:11:28
Temat: Re: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana..ewa napisal(a):
>No własnie pytanie tak jak w temacie..
>Osobiscie dzis zamierzam nia za debiutowac..Za planowalam sobie ze podam ja
>z sosem czosnkowym i surowka a jak u was jada sie ta babke ziemniaczana?? Z
>czym podajecie??
Na Jurze placek ziemniaczany, bedacy krewniakiem babki, podaje sie bez
zadnych sosow.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-09-30 18:14:18
Temat: Re: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana..Świadomie, albo i nie Bożena napisał(a):
> Z sosem boczkowo-słoninowo-cebulowo-śmietanowym.
Jak pomaczka do blinów? ;)
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-10-09 13:09:25
Temat: Re: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana..Brzmi smakowicie. Czy mogłabym prosić o przepis na jedno i drugie, lub
chociażby link do przepisu.
Użytkownik "panta_rei" <j...@c...znajdzie> napisał w wiadomości
news:slrnffvprq.k5v.jak_jakas@chce-to.znajdzie...
> Świadomie, albo i nie Bożena napisał(a):
>
>> Z sosem boczkowo-słoninowo-cebulowo-śmietanowym.
>
> Jak pomaczka do blinów? ;)
>
> Pozdrawiam.
> --
> Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
> http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
> Wasz Windows tego nie potrafi...:P
> ********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-10-09 13:57:50
Temat: Re: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana.."panta_rei" wrote in message
news:slrnffvprq.k5v.jak_jakas@chce-to.znajdzie...
>
> Jak pomaczka do blinów? ;)
Można i do blinów :) Choć bliny to jednak wolę po rosyjsku - z masłem i
miodem :)
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-10-09 14:05:42
Temat: Re: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana.."Joanna Osio" wrote in message news:fefupo$c8p$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Brzmi smakowicie. Czy mogłabym prosić o przepis na jedno i drugie, lub
> chociażby link do przepisu.
Asiu, kiedy jedno i drugie, to w sumie to samo :)) no chyba że Sławek jakoś
inaczej robi. ;)
Mój sos boczkowo-słoninowo-cebulowo-śmietanowy:
Tłusty boczek lub słoninę z chudym boczkiem pokroic w małą kostkę i wytopić
na skwareczki, dodać drobno posiekaną cebulę, zrumienić, dodać dużo kwaśnej
śmietany. Voila :) Śmietana oczywiście się zwarzy, ale tak ma być. Czasami
zamiast śmietany daję też twaróg. Troche inne wychodzi, ale równie dobre.
Ten sam sos świetnie pasuje także do cepelinów.
Mam do Ciebie tez małą prośbę na przyszłość. Pisz, proszę, pod postem i
wycinaj zbędne rzeczy. Poprawnie zredagowany post powinien wyglądać, tak jak
ten czyli u góry wrotka (tekst ""Joanna Osio" wrote in message..."), potem
cytat z postu przedpiscy, potem odpowiedź. Post jest przejrzysty i dużo
łatwiej się go czyta. Dziękuję :)
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-10-09 14:43:31
Temat: Re: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana..Bożena pisze:
> "panta_rei" wrote in message
> news:slrnffvprq.k5v.jak_jakas@chce-to.znajdzie...
>> Jak pomaczka do blinów? ;)
>
> Można i do blinów :) Choć bliny to jednak wolę po rosyjsku - z masłem i
> miodem :)
Po rosyjsku to tylko z kawiorem raczej!!!!!!!!!!!!!
Zresztą - średnio mi ten zestaw smakuje...
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-10-09 14:44:15
Temat: Re: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana..Ikselka pisze:
> Bożena pisze:
>> "panta_rei" wrote in message
>> news:slrnffvprq.k5v.jak_jakas@chce-to.znajdzie...
>>> Jak pomaczka do blinów? ;)
>>
>> Można i do blinów :) Choć bliny to jednak wolę po rosyjsku - z masłem
>> i miodem :)
>
> Po rosyjsku to tylko z kawiorem raczej!!!!!!!!!!!!!
>
> Zresztą - średnio mi ten zestaw smakuje...
>
>
Oczywiście robiłam wg oryginalnego przepisu - z mąką gryczaną pół na pół
z pszenną.
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-10-09 15:14:06
Temat: Re: czy pieczecie w domu babke ziemniaczana..Świadomie, albo i nie Bożena napisał(a):
> Asiu, kiedy jedno i drugie, to w sumie to samo :)) no chyba że Sławek jakoś
> inaczej robi. ;)
Moja babcia urodzona w Zułowie, więc dużo inaczej nie może być ;)
Zasadniczo tak samo, tylko jeszcze jajko w tym ląduje, żeby cholesterolu
nie było zbyt mało ;)
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |