« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-08 12:33:30
Temat: dieta Montignac - sprzecznosci?Witam wszystkich.
Usiłuję zgłębić teorię diety Montignaca i od wczoraj jedna rzecz nie daje mi
spokoju:
w książce jest napisane żeby w I fazie nie łączyć weglowodanów z tłuszczami,
OK,
po czym są podane przepisy łączące tłuste ryby czy mięso z fasolką
strączkową czy zieloną ( węglowodanem ).
TO JAK TO JEST ???
Bionda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2002-04-08 13:32:07
Temat: Re: dieta Montignac - sprzecznosci?
Użytkownik "Bionda" <a...@a...net> napisał w wiadomości
news:a8s2s1$8f1$1@pingwin.acn.pl...
> Witam wszystkich.
> Usiłuję zgłębić teorię diety Montignaca i od wczoraj jedna rzecz nie daje
mi
> spokoju:
> w książce jest napisane żeby w I fazie nie łączyć weglowodanów z
tłuszczami,
> OK,
> po czym są podane przepisy łączące tłuste ryby czy mięso z fasolką
> strączkową czy zieloną ( węglowodanem ).
>
> TO JAK TO JEST ???
A tabelki oglądałaś?
Ile jest węglowodanów w fasoli, a ile w fasolce szparagowej?
W tej pierwszej ilość jest raczej znikoma, a w drugiej istotna.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2002-04-08 13:35:11
Temat: Re: dieta Montignac - sprzecznosci?> po czym są podane przepisy łączące tłuste ryby czy mięso z fasolką
> strączkową czy zieloną ( węglowodanem ).
>
> TO JAK TO JEST ???
Węglowodany z fasolki czy groszku to złożone źródła węglowodanów, które nie
podnoszą gwałtownie insuliny powodującej gwałtowne odkładanie się tkanki
tłuszczowej.
Nie powinno się jeść węglowodanów typu: ciasto, biały chlebek, cukier, itp.
Zgadłem?
--
Jan Werbiński +48 68 3630000 +48 606269777
j...@p...pl
http://pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2002-04-08 18:57:05
Temat: Re: dieta Montignac - sprzecznosci?
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:a8s64u$app$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Bionda" <a...@a...net> napisał w wiadomości
> news:a8s2s1$8f1$1@pingwin.acn.pl...
> > Witam wszystkich.
> > Usiłuję zgłębić teorię diety Montignaca i od wczoraj jedna rzecz nie
daje
> mi
> > spokoju:
> > w książce jest napisane żeby w I fazie nie łączyć weglowodanów z
> tłuszczami,
> > OK,
> > po czym są podane przepisy łączące tłuste ryby czy mięso z fasolką
> > strączkową czy zieloną ( węglowodanem ).
> >
> > TO JAK TO JEST ???
>
> A tabelki oglądałaś?
> Ile jest węglowodanów w fasoli, a ile w fasolce szparagowej?
> W tej pierwszej ilość jest raczej znikoma, a w drugiej istotna.
Nie sprawdzałam ilości węglowodanów ale indeks glikemiczny mają taki sam.
Nie wiem jak mam traktować ryby i mięso, czy bardziej jako białko czy jako
tłuszcz?
Z jednej strony makaron z mięsęm nie idą w parze ale z drugiej strony można
jeść chleb z kurczakiem lub rybą.
Trochę to dla mnie niejasne.
Bionda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |