Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia do Magdaleny Basset

Grupy

Szukaj w grupach

 

do Magdaleny Basset

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-22 15:49:29

Temat: do Magdaleny Basset
Od: "Aneti" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam takie pytanko w sprawie ciasta bez jajek , właśńie go upiekłam ale w
środku jest jak zakalec, czy powinnam jeszcze wsadzić do piekarnika? bo na
górze jest już chrupkie tylko w środku, a owoce nie wpadły do końca może
dlatego ze było go mało.
dziękuję z góry
POzdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-22 16:04:06

Temat: Re: do Magdaleny Basset
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mam takie pytanko w sprawie ciasta bez jajek , właśńie go upiekłam ale w
> środku jest jak zakalec, czy powinnam jeszcze wsadzić do piekarnika?


> POzdrawiam
>

Żeby "ratować" ciasto NIE masz innego wyjścia , tylko z powrotem do piekarnika
na 15-20 minut. Areta

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-22 16:35:13

Temat: Re: do Magdaleny Basset
Od: "Aneti" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości onet.pl


nic z tego, nie wyszło - w dodatkuzakalec smakuje mlekiem :) może dałam za
dużo mleka?
choc ciasto było tak jak wprzepisie lejące.
:(


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-22 16:36:44

Temat: Re: do Magdaleny Basset
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Aneti wrote:

> Mam takie pytanko w sprawie ciasta bez jajek , właśńie go upiekłam ale w
> środku jest jak zakalec, czy powinnam jeszcze wsadzić do piekarnika? bo na
> górze jest już chrupkie tylko w środku, a owoce nie wpadły do końca może
> dlatego ze było go mało.
> dziękuję z góry
> POzdrawiam

Problem polega na tym, ze uzylas za duzej blachy. w mniejszej ciasto ma
grubsza warstwe i owoce maja szanse sie zatopic.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-22 16:54:15

Temat: Re: do Magdaleny Basset
Od: Evunia <h...@e...day.pl> szukaj wiadomości tego autora

Thu, 22 Jul 2004 17:49:29 +0200, na pl.rec.kuchnia, Aneti napisał(a):

> właśńie go upiekłam ale w środku jest jak zakalec, czy powinnam jeszcze wsadzić do
piekarnika?

Korzystając z okazji, podpowiem Ci, bo może nie wiesz, że najlepiej jest
ciasto, zanim je wyjmiesz, sprawdzić suchym, cienkim patyczkiem. Może to
być taka długa wykałaczka, w każdym razie kiedy już wydaje Ci się, że
ciasto może być gotowe, wbij ten patyczek w ciasto, w środku, z boku, tu i
tam. Jeśli stwierdzisz, że wyjęty patyk jest absolutnie suchy, to ciasto
jest gotowe. Jeśli zaś czymś się oblepił, to trzymasz ciasto dłużej w
piekarniku. Dotyczy to różnych ciast, także tych z owocami i serników.
Sposób sprawdzony i niezawodny.


--
Eva Sheers

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-22 18:17:53

Temat: Re: do Magdaleny Basset
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

>


>
>
> nic z tego, nie wyszło - w dodatkuzakalec smakuje mlekiem :) może dałam za
> dużo mleka?
> choc ciasto było tak jak wprzepisie lejące.
> :(

Szkoda :( . Ale wyciągnij wnioski na przyszłość, bo przecież gdzieś tkwił
błąd, prawda? Pozdrawiam :) Areta

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 08:48:01

Temat: Re: do Magdaleny Basset
Od: Paweł Muszyński <p...@b...org> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2004-07-22 18:54, Użytkownik Evunia napisał:

> piekarniku. Dotyczy to różnych ciast, także tych z owocami i serników.
> Sposób sprawdzony i niezawodny.
>
Sernika to chyba nie - przecież sernik jest mokry z natury...
U mnie w rodzinie krąży opowieść jak to moja siostra piekła sernik i
sprawdzała patyczkiem czy już jest suchy - i wyszedł ładny węgielek...


--
Paweł Muszyński

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 09:53:26

Temat: Re: do Magdaleny Basset
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Paweł Muszyński napisał:

> Sernika to chyba nie - przecież sernik jest mokry z natury...
> U mnie w rodzinie krąży opowieść jak to moja siostra piekła sernik i
> sprawdzała patyczkiem czy już jest suchy - i wyszedł ładny węgielek...

Nienienie, sernik też się sprawdza patyczkiem. Oczywiście, sernik jest i
ma byc wilgotny, a nie węgielkowaty, patyczek tez może być wilgotny -
chodzi o to, by nie był oblepiony ciastem.

--
pa, BasiaBjk z doskoq, co to ostanio nie ma całkiem czasu na wirtualne
bytności na grupach :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

cukinia - purre - papka - pycha - JAK?
Przepis może nie na Żywca, ale na coś niewiele gorszego.
zakrętka
Patison
Sałatki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »