Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia domowe wino wytrawne Re: domowe wino wytrawne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: domowe wino wytrawne

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder7.news.weretis.net!newsreader4.netcolog
ne.de!news.netcologne.de!peer03.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!feeder.
cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!posting.tweaknews.nl!fx04.ams1.POSTED!not-f
or-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Subject: Re: domowe wino wytrawne
References: <g65EF.467499$nO.462531@fx19.ams1> <qrttk6$st3$1$Stefan@news.chmurka.net>
<s...@f...lasek.waw.pl>
User-Agent: slrn/1.0.3 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 29
Message-ID: <T4YEF.369952$zu3.367998@fx04.ams1>
X-Complaints-To: a...@t...nl
NNTP-Posting-Date: Sun, 01 Dec 2019 23:33:07 UTC
Organization: Tweaknews
Date: Sun, 01 Dec 2019 23:33:07 GMT
X-Received-Bytes: 1832
X-Received-Body-CRC: 3291128006
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382078
Ukryj nagłówki

On 2019-12-01, Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan Stefan napisał:
>
>>> Czy w warunkach domowych jest to wykonalne ze składników takich
>>> jak np. jabłka? No i żeby alkoholu było tak z min. 12%?
>>
>> da się i to bez większych trudności
>> https://www.przepis-kulinarny.pl/wino-z-jablek-id214
5.html
>
> Przeczytałem. Ten przepis-kulinarny potwierdza to, co było w pierwszej
> odpowiedzi w tym wątku. Wymienione są składniki:
>
> - 10 litrów soku/moszczu z jabłek
> - 2,73 litra wody
> - 3,6 kg cukru
> - drożdże winiarskie

Kupiłem raz przez pomyłkę jakieś słodkie, acz nie czar sołtysa,
cholerstwo (Carlo Rossi zdaje się). Szkoda mi było wylać więc dodałem na
próbę drożdży winiarskich. Zaczeło miło bąbelkować, potem mniej, niby
wszystko jak nalezy. Co z tego skoro po 2-3 miesiącach nadal był to
słodki ulep.

Tam było 11-12% alk., drożdze miały zdaje sie limit do 18%. Poguglałem i
słodkie to jakieś 8g cukru na 100ml czyli ca 60g cukru do zjedzenia co
powinno zwiększyć % do ~15. Co mogło pójść nie tak?

--
Marcin

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.12 Jarosław Sokołowski
03.12 Gil
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????