« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-16 20:38:01
Temat: dorsz - smazenie oraz na surowowitajcie
:)
jako duzo i dlugo wedkujacy
radze sobie dosc dobrze ze smazeniem ryb slodkowodnych
:)
kiedys jednak smazylem dorsze
i w sumie mi niezbyt wyszlo
rozlecialy mi sie choc ryby byly swieze
swiezo przywiezione znad morza
:)
gdzies wpadlo mi ucho
ze dorsze aby dorsze nie rozlatywaly sie przy smazenu
to powinno sie smazyc je na sucho
:)
moze mi ktos wyjasni co to znaczy
?
podsuszona i zamrozona ryba
czy tez prawie bez tluszczu
?
tych dorszy kupilem kilka bo slyszalem
ze wychodzi z nich bardzo dobre suszi
:)
tyle co pamietam
nalezy dorsze wyfiletowac w platach
przesypac gruba sola z przyprawami
wstawic na dol lodowki aby sie przegryzlo
:)
tyle moja wiedza na ten temat
ale mam nadzieje
ze ktos slyszal wiecej i mi poradzi
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-16 23:20:37
Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowoRyby na suszi można przygotować tak
http://www.vendi.pl/modules.php?name=News&file=artic
le&sid=4783
a dorsza smażę w panierce bułki tartej z jajkiem lub w cieście naleśnikowym.
Tak zrobione dorsze są przepyszne. A do całości polecam
www.winnicemoldowy.pl
Jarek
www.vendi.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-17 07:19:59
Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Użytkownik "Taurus" <t...@w...skonet.pl> napisał w wiadomości
news:cne279$pi8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Ryby na suszi można przygotować tak
> http://www.vendi.pl/modules.php?name=News&file=artic
le&sid=4783
> a dorsza smażę w panierce bułki tartej z jajkiem lub w cieście
naleśnikowym.
> Tak zrobione dorsze są przepyszne. A do całości polecam
> www.winnicemoldowy.pl
:)))))
witaj
:)
nie sadzilem
ze bywasz rowniez i tutaj
:)
suszi jak zapewne wiesz
opisal Wojtek na pl_rec_wedkarstwo
:)
slodkowodne tez smaze najczesciej w ciescie
ale mniej tresciwym niz ciasto nalesnikowe
:)
zamiast mleka daje wody gazowanej
ktora wydaje mi sie
ze spulchnia ciasto swoimi bombelkami
:)
a na czym smazysz rybki
?
ja uzywam do tego margaryny Kasi
oleje roslinne wysuszaja smazone ryby
a Kasia ponadto daje im tez bardzo ladny zlotawy kolor
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-17 07:53:42
Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowoUżytkownik "_hehehe" <s...@s...pl> napisał w wiadomości
news:cneu9s$bh1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> suszi jak zapewne wiesz
> opisal Wojtek na pl_rec_wedkarstwo
a jakby tak dokładniej? nie mogę za chol... znaleźć tego przepisu.
help?
Ch.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-17 08:59:03
Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowoUżytkownik "Taurus" <t...@w...skonet.pl> napisał w wiadomości
news:cne279$pi8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> a dorsza smażę w panierce bułki tartej z jajkiem lub w cieście
naleśnikowym.
W panierce z bułką dorsz dużo traci na walorach smakowych - my smażymy w
czymś pośrednim pomiędzy panierką a ciastem naleśnikowych (które zresztą
zawsze odłazi...).
Potrzebna jest mąka zmieszana z odrobiną wegety i papryki słodkiej i
rozbełtane jajko. Potem tylko maczasz wg kolejności mąka - jajko - mąka i na
patelnię. Taka panierka nie odłazi a i kolor za sprawa przypraw ma cudowny
:-)
Miam, chyba wyciągnę zapasy z zamrażalki, albo wyślę męża na kuter ;-)
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda),
adres nadawczy to spampułapka...
odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-17 10:05:01
Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowoTo Jest to co szukasz "Filet musi byc spory, raczej chudy i bez osci, czyli
moje slodkowodne
odpadaja :(
W dawnych czasach robiono tak pułke(?) (taki rodzaj sloniny),
tylko trzymalo sie piwnicach i trzeba czekac ze dwa, trzy tygodnie.
Lux. Rosjanie sa w tym specjalisci. Samo sie w gebie rozplywalo,
a obecnie surowcow brakuje."
Jarek
www.vendi.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-17 10:07:39
Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowoTadzinek smażę zawsze na oleju, ale na tzw. głębokim tłuszczu. Wówczas rybka
jest w całości zanurzona i tak nie wysycha. Jak tam rybki ?
Jarek
www.vendi.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-18 19:33:14
Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo>
albo wyślę męża na kuter ;-)
>
>
> --
> Pozdrawiam,
> gdaMa (Magda),
> Ciut się "zapędziłaś".....i ryba może byc nieświeża. Kutry juz drugi tydzień
nie wypływają:-( .
Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-19 09:42:03
Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowoUżytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5b3d.000002cf.419cf8f9@newsgate.onet.pl...
>
> albo wyślę męża na kuter ;-)
> > --
> > Pozdrawiam,
> > gdaMa (Magda),
>
>
> Ciut się "zapędziłaś".....i ryba może byc nieświeża. Kutry juz drugi
tydzień
> nie wypływają:-( .
No tak, u nas wtedy tak nie wiało...
Wyciągnę z zamrażalnika a meża na kuter wygonię jak się morze uspokoi :-)
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda),
adres nadawczy to spampułapka...
odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-19 18:13:41
Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo>
>
> No tak, u nas wtedy tak nie wiało...
>
> Wyciągnę z zamrażalnika a meża na kuter wygonię jak się morze uspokoi :-)
>
>
> --
> Pozdrawiam,
> gdaMa (Magda),
> Och, Ty TEŻ, jak "psia pogoda" i nie ma kogo wysłać, ...to męża wysyłasz:-)))
Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |