Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dorsz - smazenie oraz na surowo

Grupy

Szukaj w grupach

 

dorsz - smazenie oraz na surowo

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-16 20:38:01

Temat: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "_hehehe" <s...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

witajcie
:)
jako duzo i dlugo wedkujacy
radze sobie dosc dobrze ze smazeniem ryb slodkowodnych
:)
kiedys jednak smazylem dorsze
i w sumie mi niezbyt wyszlo
rozlecialy mi sie choc ryby byly swieze
swiezo przywiezione znad morza
:)
gdzies wpadlo mi ucho
ze dorsze aby dorsze nie rozlatywaly sie przy smazenu
to powinno sie smazyc je na sucho
:)
moze mi ktos wyjasni co to znaczy
?
podsuszona i zamrozona ryba
czy tez prawie bez tluszczu
?
tych dorszy kupilem kilka bo slyszalem
ze wychodzi z nich bardzo dobre suszi
:)
tyle co pamietam
nalezy dorsze wyfiletowac w platach
przesypac gruba sola z przyprawami
wstawic na dol lodowki aby sie przegryzlo
:)
tyle moja wiedza na ten temat
ale mam nadzieje
ze ktos slyszal wiecej i mi poradzi
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-16 23:20:37

Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "Taurus" <t...@w...skonet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ryby na suszi można przygotować tak
http://www.vendi.pl/modules.php?name=News&file=artic
le&sid=4783
a dorsza smażę w panierce bułki tartej z jajkiem lub w cieście naleśnikowym.
Tak zrobione dorsze są przepyszne. A do całości polecam
www.winnicemoldowy.pl


Jarek
www.vendi.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-17 07:19:59

Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "_hehehe" <s...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Taurus" <t...@w...skonet.pl> napisał w wiadomości
news:cne279$pi8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Ryby na suszi można przygotować tak
> http://www.vendi.pl/modules.php?name=News&file=artic
le&sid=4783
> a dorsza smażę w panierce bułki tartej z jajkiem lub w cieście
naleśnikowym.
> Tak zrobione dorsze są przepyszne. A do całości polecam
> www.winnicemoldowy.pl
:)))))
witaj
:)
nie sadzilem
ze bywasz rowniez i tutaj
:)
suszi jak zapewne wiesz
opisal Wojtek na pl_rec_wedkarstwo
:)
slodkowodne tez smaze najczesciej w ciescie
ale mniej tresciwym niz ciasto nalesnikowe
:)
zamiast mleka daje wody gazowanej
ktora wydaje mi sie
ze spulchnia ciasto swoimi bombelkami
:)
a na czym smazysz rybki
?
ja uzywam do tego margaryny Kasi
oleje roslinne wysuszaja smazone ryby
a Kasia ponadto daje im tez bardzo ladny zlotawy kolor
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-17 07:53:42

Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "oza" <c...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "_hehehe" <s...@s...pl> napisał w wiadomości
news:cneu9s$bh1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> suszi jak zapewne wiesz
> opisal Wojtek na pl_rec_wedkarstwo


a jakby tak dokładniej? nie mogę za chol... znaleźć tego przepisu.
help?

Ch.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-17 08:59:03

Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "gdaMa" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Taurus" <t...@w...skonet.pl> napisał w wiadomości
news:cne279$pi8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> a dorsza smażę w panierce bułki tartej z jajkiem lub w cieście
naleśnikowym.

W panierce z bułką dorsz dużo traci na walorach smakowych - my smażymy w
czymś pośrednim pomiędzy panierką a ciastem naleśnikowych (które zresztą
zawsze odłazi...).
Potrzebna jest mąka zmieszana z odrobiną wegety i papryki słodkiej i
rozbełtane jajko. Potem tylko maczasz wg kolejności mąka - jajko - mąka i na
patelnię. Taka panierka nie odłazi a i kolor za sprawa przypraw ma cudowny
:-)
Miam, chyba wyciągnę zapasy z zamrażalki, albo wyślę męża na kuter ;-)


--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda),
adres nadawczy to spampułapka...
odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-17 10:05:01

Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "Taurus" <t...@w...skonet.pl> szukaj wiadomości tego autora

To Jest to co szukasz "Filet musi byc spory, raczej chudy i bez osci, czyli
moje slodkowodne
odpadaja :(
W dawnych czasach robiono tak pułke(?) (taki rodzaj sloniny),
tylko trzymalo sie piwnicach i trzeba czekac ze dwa, trzy tygodnie.
Lux. Rosjanie sa w tym specjalisci. Samo sie w gebie rozplywalo,
a obecnie surowcow brakuje."

Jarek
www.vendi.pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-17 10:07:39

Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "Taurus" <t...@w...skonet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tadzinek smażę zawsze na oleju, ale na tzw. głębokim tłuszczu. Wówczas rybka
jest w całości zanurzona i tak nie wysycha. Jak tam rybki ?



Jarek
www.vendi.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-18 19:33:14

Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

>


albo wyślę męża na kuter ;-)
>
>
> --
> Pozdrawiam,
> gdaMa (Magda),


> Ciut się "zapędziłaś".....i ryba może byc nieświeża. Kutry juz drugi tydzień
nie wypływają:-( .
Pozdrawiam Areta


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-19 09:42:03

Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "gdaMa" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5b3d.000002cf.419cf8f9@newsgate.onet.pl...
>
> albo wyślę męża na kuter ;-)
> > --
> > Pozdrawiam,
> > gdaMa (Magda),
>
>
> Ciut się "zapędziłaś".....i ryba może byc nieświeża. Kutry juz drugi
tydzień
> nie wypływają:-( .


No tak, u nas wtedy tak nie wiało...

Wyciągnę z zamrażalnika a meża na kuter wygonię jak się morze uspokoi :-)


--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda),
adres nadawczy to spampułapka...
odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-19 18:13:41

Temat: Re: dorsz - smazenie oraz na surowo
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

>

>
> No tak, u nas wtedy tak nie wiało...
>
> Wyciągnę z zamrażalnika a meża na kuter wygonię jak się morze uspokoi :-)
>
>
> --
> Pozdrawiam,
> gdaMa (Magda),


> Och, Ty TEŻ, jak "psia pogoda" i nie ma kogo wysłać, ...to męża wysyłasz:-)))
Pozdrawiam Areta


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zupa-krem z pieczarek
Komputer w kuchni
Marlenka
sushi
cukier rafinowany

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »