Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia drożdze

Grupy

Szukaj w grupach

 

drożdze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-01 14:14:46

Temat: drożdze
Od: "Talka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
mam małe pytanko, jeżeli w przepisie, leży żeby dodać 1 torebke drożdzy inst
ant, to ile trzeba dodać drożdzy, takich w kostce? I wystarczy kruszyć je do
ciasta, czy jakos specjalnie przygotowac? Nie wiem, wymieszać z ciepla woda,
czy cos?
Pozdrawiam Aneta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-01 22:45:38

Temat: Re: drożdze
Od: "Jola L-L" <j...@p...interia.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Talka <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:adb8qm$smh$...@n...tpi.pl...
> Witam,
> mam małe pytanko, jeżeli w przepisie, leży żeby dodać 1 torebke drożdzy
inst
> ant, to ile trzeba dodać drożdzy, takich w kostce? I wystarczy kruszyć je
do
> ciasta, czy jakos specjalnie przygotowac? Nie wiem, wymieszać z ciepla
woda,
> czy cos?
> Pozdrawiam Aneta


Rozczyn ze swiezych drozdzy:.
Rozcieramy drozdze z lyzeczka cukru, rozpuszczamy w letnim mleku - od 0,5 do
1 szklanki - sprawdz ile mleka masz w przepisie i daj w tej fazie polowe
mleka , dodajemy łyżkę mąki i stawiamy w ciepłym miejscu, by rozczyn wyrósł-
to nie trwa dlugo.
( gorace zabija drozdze i nie urosnie)

Potem juz , jak np. robisz ciasto drozdzowe, to do maki wymieszanej z cukrem
i dajmy na to roztopionym maslem
dodajesz wyrosniety rozczyn i dalej kontynuujesz w/g przepisu.

Jola L-L




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-02 04:04:39

Temat: Re: drożdze
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Talka wrote:
>
> Witam,
> mam małe pytanko, jeżeli w przepisie, leży żeby dodać 1 torebke drożdzy inst
> ant, to ile trzeba dodać drożdzy, takich w kostce? I wystarczy kruszyć je do
> ciasta, czy jakos specjalnie przygotowac? Nie wiem, wymieszać z ciepla woda,
> czy cos?
> Pozdrawiam Aneta


25 gram swiezych drozdzy = 10 gram suchych drozdzy
albo
25 gram suchych drozdzy = 62.5 gram swiezych drozdzy


MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-02 12:17:58

Temat: Re: drożdze
Od: "Talka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Jola L-L <j...@p...interia.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:adbiou$1h$...@n...tpi.pl...
>
> Rozczyn ze swiezych drozdzy:.
> Rozcieramy drozdze z lyzeczka cukru, rozpuszczamy w letnim mleku - od 0,5
do
>
> Jola L-L
>

Dzieki
Pozdrawiam Aneta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-02 13:07:30

Temat: Re: drożdze
Od: "Talka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
>
>
> 25 gram swiezych drozdzy = 10 gram suchych drozdzy
> albo
> 25 gram suchych drozdzy = 62.5 gram swiezych drozdzy
>
>

Dzieki
Aneta

> MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Galeria z Knorra czekam na opinie :) pozdrawiam wszystkich
Karmelowy popcorn - zrobilam
Jak zrobic lody owocowe?
CIASTO Z OWOCAMI
Chłodniki (P)- Długie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »