« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-20 22:58:21
Temat: dzikWitam was serdecznie i zwracam sie z pytaniem.Szwagierka przywiozla mi
poledwice i zeberka z dzika i kazala cos z tego wyczarowac. Jak przygotowac
takie mieso zeby go nie zbeszczescic. Podajcie przepisy prosze
Pozdrawiam Fibro.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-20 23:07:35
Temat: Re: dzik
Użytkownik "Fibro" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b0huts$fak$1@news.gazeta.pl...
> Witam was serdecznie i zwracam sie z pytaniem.Szwagierka przywiozla mi
> poledwice i zeberka z dzika i kazala cos z tego wyczarowac. Jak
przygotowac
> takie mieso zeby go nie zbeszczescic. Podajcie przepisy prosze
Najpierw sprawdzić, kto strzelał do tego dzika. Ja wywalam właśnie
kolejne setki na nowy ząb. Rok temu zamówiłem sobie piękną sztukę, którą
konował wsadził mi w twarz. Niedawno kolega przyniósł mi dziczyznę i
dopiero po wgryzieniu się w smakowite pieczyste, takie jeszcze prosto z
piekarnika, zanim ostygnie, skonstatowałem, że ząb poszedł w cholerę.
Zawsze myślałem, że do dzika strzela się grubym fi, a tu jakiś kretyn
myśliwy drobnym śrutem z bliska nafaszerował zwierzaka :-(
31 śrucin mam jeszcze gdzieś w kuchni z tej dziczyzny
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-20 23:33:38
Temat: Re: dzikNo tak ale ja juz jadlem kielbase z tej cholery (mysliwi zrobili sami) i mam
zeby cale wiec miecho ufam tez jest czyste. Szwagierka jest kobieta
atrakcyjna wiec mysle ze zadbaja o jej zgryz.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 08:19:42
Temat: Re: dzikwww.lowiecki.pl i juz...........
Fibro napisał(a):
> Witam was serdecznie i zwracam sie z pytaniem.Szwagierka przywiozla mi
> poledwice i zeberka z dzika i kazala cos z tego wyczarowac. Jak przygotowac
> takie mieso zeby go nie zbeszczescic. Podajcie przepisy prosze
> Pozdrawiam Fibro.
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 12:08:32
Temat: Re: dzik
Uzytkownik "Maciej" <b...@e...net.pl> napisal w wiadomosci
news:3E2D029E.705B64F0@enter.net.pl...
: www.lowiecki.pl i juz...........
:
: Fibro napisał(a):
:
: > ...poledwice i zeberka z dzika i kazala cos z tego wyczarowac. Jak
przygotowac
: > takie mieso zeby go nie zbeszczescic....
Witam serdecznie,
w weekend byly u nas zeberka
http://www.lowiecki.pl/przepisy.php?prz=69&zw=2&po=1
6&zr= Wyszly pycha -
nawet moja lepsza polowa, która od malenkosci poluje i zajada sie dziczyzna
powiedziala, ze pycha.
Nie zapomnij tylko ich wymoczyc - najlepiej przez noc, a potem niech poleza
kilka dobrych godzina w zalewie typu ocet + wino + przyprawy + ew. cebula.
Dopiero po takiej kapieli i umyciu staja sie jadalne (chyba, ze dzik byl
duzy i stary - wtedy nic nie pomoze).
Równoczesnie chcialam serdecznie przywitac sie z grupa.
Pozdrawiam,
Olga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |