« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-14 07:24:10
Temat: "garnek bez dna"Witam,
Szukam przepisu na cos dobrego - danie jednogarnkowe, zeby tego bylo duzo i
starczylo na pare dni do podjadania - chodzi mi o taki garnek bez dna :).
No i zeby nie bylo zbyt wyszukane cenowo.
Wiem ze bigos .. ale moze cos innego?
Agata.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-06-14 07:57:50
Temat: Re: "garnek bez dna"
Janusz <j...@g...pl> wrote in message
news:uqG15.8206$DC.203430@news.tpnet.pl...
> Witam,
> Szukam przepisu na cos dobrego - danie jednogarnkowe, zeby tego bylo duzo
i
> starczylo na pare dni do podjadania - chodzi mi o taki garnek bez dna :).
> No i zeby nie bylo zbyt wyszukane cenowo.
> Wiem ze bigos .. ale moze cos innego?
> Agata.
Witaj!
Jesli lubisz ryz lub kasze to mam dla Ciebie danie, ktore czesto goscilo na
moim stole gdy podczas studiow mieszkalam "na obczyznie" czyli we Wroclawiu.
Liczylo sie to ze jest nie tylko smaczne ale tez w miare szybkie do
przyrzadzenia. Gotowalam kasze/ryz w woreczku (tak!). W ciagu tych 20 min.
podsmazalam jakies warzywka, najczesciej cebula (musowo!), marchewka, seler,
co bylo akurat pod reka. Dobra jest kapusta pekinska drobno pokrojona,
kukurydza z puszki, gotowane brokuly. Dodawalam tez czasem pokrojone w male
kawaleczki i usmazone piersi z kurczaka. Przyprawic sola, sosem sojowym,
pieprzem...
Zycze smacznego
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-14 09:00:37
Temat: Re: "garnek bez dna"
Użytkownik "Janusz" <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:uqG15.8206$DC.203430@news.tpnet.pl...
> Witam,
> Szukam przepisu na cos dobrego - danie jednogarnkowe, zeby tego bylo duzo
i
> starczylo na pare dni do podjadania - chodzi mi o taki garnek bez dna :).
> No i zeby nie bylo zbyt wyszukane cenowo.
> Wiem ze bigos .. ale moze cos innego?
Moze by tak Leczo?
Prosilbym o dobry przepis na smakowite ale niezbyt pikantne.
Lew
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-14 09:16:19
Temat: Re: "garnek bez dna"
Lew <m...@g...pl> wrote in message
news:8i7hkf$hsv$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> Moze by tak Leczo?
> Prosilbym o dobry przepis na smakowite ale niezbyt pikantne.
> Lew
>
Prosze bardzo!
Jesli ma byc go duzo, potrzebujesz 1kg cebuli, 1 kg papryki i 1kg pomidorow.
Wszystko kroisz i dusisz na oliwie. Pomidory lepiej dodac nieco pozniej, bo
wymagaja krotszego duszenia. Do tego sporo (1 kg kielbasy?), pokrojonej w
kostke i lekko podsmazonej. Przyprawy : sol, pieprz, papryka slodka i
ostra..Tak to wyglada u mnie w domu, ale przyznaje, ze nie mam pojecia czy
jest to prawdziwe leczo. Niemniej bardzo smaczne.
Pozdrawiam
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-14 09:22:19
Temat: Re: "garnek bez dna"asia wrote:
> Janusz <j...@g...pl> wrote in message
> news:uqG15.8206$DC.203430@news.tpnet.pl...
> > Witam,
> > Szukam przepisu na cos dobrego - danie jednogarnkowe, zeby tego bylo duzo
> i
> > starczylo na pare dni do podjadania - chodzi mi o taki garnek bez dna :).
> > No i zeby nie bylo zbyt wyszukane cenowo.
> > Wiem ze bigos .. ale moze cos innego?
> > Agata.
> Witaj!
> Jesli lubisz ryz lub kasze to mam dla Ciebie danie, ktore czesto goscilo na
> moim stole gdy podczas studiow mieszkalam "na obczyznie" czyli we Wroclawiu.
> Liczylo sie to ze jest nie tylko smaczne ale tez w miare szybkie do
> przyrzadzenia. Gotowalam kasze/ryz w woreczku (tak!). W ciagu tych 20 min.
> podsmazalam jakies warzywka, najczesciej cebula (musowo!), marchewka, seler,
> co bylo akurat pod reka. Dobra jest kapusta pekinska drobno pokrojona,
> kukurydza z puszki, gotowane brokuly. Dodawalam tez czasem pokrojone w male
> kawaleczki i usmazone piersi z kurczaka. Przyprawic sola, sosem sojowym,
> pieprzem...
> Zycze smacznego
> Asia
Od siebie dodam : Krupnik. Też na kaszy i moożna tego (przynajmniej ja) zjeść
dużo. A jak jest gęsty (dla mnie krupnik to taki, że "łyżka stoi") i już się
znudził to dodaj koncentrat pomidorowy i... gotowe następne danie.
Najważniejsze żeby był na warzywach. Niekoniecznie na mięsku można zjeść bez.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-14 09:38:31
Temat: Re: "garnek bez dna"asia wrote:
> Lew <m...@g...pl> wrote in message
> news:8i7hkf$hsv$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> > Moze by tak Leczo?
> > Prosilbym o dobry przepis na smakowite ale niezbyt pikantne.
> > Lew
> >
> Prosze bardzo!
> Jesli ma byc go duzo, potrzebujesz 1kg cebuli, 1 kg papryki i 1kg pomidorow.
> Wszystko kroisz i dusisz na oliwie. Pomidory lepiej dodac nieco pozniej, bo
> wymagaja krotszego duszenia. Do tego sporo (1 kg kielbasy?), pokrojonej w
> kostke i lekko podsmazonej. Przyprawy : sol, pieprz, papryka slodka i
> ostra..
Też po kilogramie ? :-))
> Tak to wyglada u mnie w domu, ale przyznaje, ze nie mam pojecia czy
> jest to prawdziwe leczo. Niemniej bardzo smaczne.
> Pozdrawiam
> Asia
Prawdziwe leczo to to nie jest, ale też dobre. !!! Bardzo podobne ja robię.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-14 09:38:57
Temat: Re: "garnek bez dna"
Wojtek Maj wrote:
> asia wrote:
>
> > Lew <m...@g...pl> wrote in message
> > news:8i7hkf$hsv$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> > > Moze by tak Leczo?
>
> > Prosze bardzo!
> > Jesli ma byc go duzo, potrzebujesz 1kg cebuli, 1 kg papryki i 1kg pomidorow.
> > Wszystko kroisz i dusisz na oliwie. Pomidory lepiej dodac nieco pozniej, bo
> > wymagaja krotszego duszenia. Do tego sporo (1 kg kielbasy?), pokrojonej w
> > kostke i lekko podsmazonej. Przyprawy : sol, pieprz, papryka slodka i
> > ostra..
>
> Teý po kilogramie ? :-))
lol:))))))))))))))))))
>
>
> > Tak to wyglada u mnie w domu, ale przyznaje, ze nie mam pojecia czy
> > jest to prawdziwe leczo. Niemniej bardzo smaczne.
> > Pozdrawiam
> > Asia
>
> Prawdziwe leczo to to nie jest, ale teý dobre. !!! Bardzo podobne ja robiŤ.
ja za to dodaje kawalki kurczaka:)))) pychotki (szczegolnie drugiego dnia - jak
sie juz wszytsko przegryzie):))
pozdr.
ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-14 12:55:21
Temat: Re: "garnek bez dna"Polecam moją wersję chili con carne. Niby bigos...
podsmaz cebulkę i czosnek, dodaj miesko - jakie masz: surowe w kostkę
krojone, boczek, kiełbasę, może byc mielone, podsmaż, wrzuc pokrojona
paprykę - bez pestek!!! (zdarzyło mis ię jak zaczynałem gotowac, więc
przestrzegam), pokrojone pomidory, jak nie ma to bulionik +koncentrat a
najlepiej z puszki i na koniec czewoną fasole. Ile wszystkiego?
A na ile dni chcesz mieć zapas?
Z Bogiem
Jarek
----- Original Message -----
From: "Janusz" <j...@g...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, June 14, 2000 9:24 AM
Subject: "garnek bez dna"
> Witam,
> Szukam przepisu na cos dobrego - danie jednogarnkowe, zeby tego bylo duzo
i
> starczylo na pare dni do podjadania - chodzi mi o taki garnek bez dna :).
> No i zeby nie bylo zbyt wyszukane cenowo.
> Wiem ze bigos .. ale moze cos innego?
> Agata.
>
>
>
>
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-14 14:02:31
Temat: Re: "garnek bez dna"
>
> > Moze by tak Leczo?
> > Prosilbym o dobry przepis na smakowite ale niezbyt pikantne.
> > Lew
> >
>Prosze bardzo!
>Jesli ma byc go duzo, potrzebujesz 1kg cebuli, 1 kg papryki i 1kg pomidorow.
>Wszystko kroisz i dusisz na oliwie. Pomidory lepiej dodac nieco pozniej, bo
>wymagaja krotszego duszenia. Do tego sporo (1 kg kielbasy?), pokrojonej w
>kostke i lekko podsmazonej. Przyprawy : sol, pieprz, papryka slodka i
>ostra..Tak to wyglada u mnie w domu, ale przyznaje, ze nie mam pojecia czy
>jest to prawdziwe leczo. Niemniej bardzo smaczne.
>Pozdrawiam
>Asia
a ja do tego daje jeszcze cukinie, i/lub kabaczka..tez dobre.
aga
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-15 06:23:58
Temat: Re: "garnek bez dna"
Uzytkownik "Agnieszka Szalewska-Palasz" <s...@n...gov> napisal w
wiadomosci news:4.2.0.58.20000614100840.02a3ad80@POserver-s.nih
.gov...
>
> >
> > > Moze by tak Leczo?
> > > Prosilbym o dobry przepis na smakowite ale niezbyt pikantne.
> > > Lew
> > >
> >Prosze bardzo!
> >Jesli ma byc go duzo, potrzebujesz 1kg cebuli, 1 kg papryki i 1kg
pomidorow.
> >Wszystko kroisz i dusisz na oliwie. Pomidory lepiej dodac nieco pozniej,
bo
> >wymagaja krotszego duszenia. Do tego sporo (1 kg kielbasy?), pokrojonej w
> >kostke i lekko podsmazonej. Przyprawy : sol, pieprz, papryka slodka i
> >ostra..Tak to wyglada u mnie w domu, ale przyznaje, ze nie mam pojecia
czy
> >jest to prawdziwe leczo. Niemniej bardzo smaczne.
> >Pozdrawiam
> >Asia
>
> a ja do tego daje jeszcze cukinie, i/lub kabaczka..tez dobre.
> aga
Dzieki drogie Panie ;-))
Lew
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |