« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-11 07:18:45
Temat: homarWitam serdecznie!
Mam pytanko, czy ktoś z Drogich Grupowiczów kupował może zamrożone homary w
sklepie? Czy to się nadaje do jedzenia, ponieważ jest zapakowane dosyć
szczelnie, to nawet nie widać co się w środku znajduje. Tak poza tym, czy ktoś
ma jakiś dobry przepis na takiego właśnie Homara? Postanowiliśmy z mężem
przygotować sobie kolacyjkę przy świecach no i tak jakoś zamarzył nam się
homar...
Pozdrawiam Kasia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-11 11:45:03
Temat: Re: homark...@p...onet.pl wrote:
> Witam serdecznie!
> Mam pytanko, czy ktoś z Drogich Grupowiczów kupował może zamrożone homary w
> sklepie? Czy to się nadaje do jedzenia, ponieważ jest zapakowane dosyć
> szczelnie, to nawet nie widać co się w środku znajduje. Tak poza tym, czy ktoś
> ma jakiś dobry przepis na takiego właśnie Homara? Postanowiliśmy z mężem
> przygotować sobie kolacyjkę przy świecach no i tak jakoś zamarzył nam się
> homar...
> Pozdrawiam Kasia
>
Bardzo sie przylaczam do prosby, choc na zdrowy rozum, to powinno sie to
robic jak raki. Pierwsze przyblizenie to:
Do gara z wrzatkiem go! I posolic ;)
Pozdr.,
Shrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-11 15:10:13
Temat: Re: homarGeneralnie homara (homarus americanus) gotuje sie po rozmrozeniu w osolonej
(albo morskiej) wodzie albo piecze pod broilerem (do tego trzeba rosciac
ogon wzdluz aby mieso homara "patrzylo" na brolier). W tym ostatnim
przypadku smarowac bestie maslem przed pieczeniem. Piec blisko plomienia
(albo grzalki), jakes 5 cm. Homar sie gotuje szybko, w wodzie 1/2 kilo rak
(rozmrozony) bedzie gotowy w 15 minut, pod broilerem i w 10. Po ugotowaniu
homara podaje sie z sklarowanym goracym maslem i cytryna prokrojona w
klinki. Aby sie dobrac do kleszczy albo nog trzeba mlotka albo dziadka do
orzechow. Bierze sie kawalek homara na widelec, spryska cytryna, umoczy w
masle i... smacznego!
Powodzenia!
Peter G.
Santa Barbara, California
"Shrek" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:3E6DCC3F.1030600@poczta.onet.pl...
> k...@p...onet.pl wrote:
> > Witam serdecznie!
> > Mam pytanko, czy ktoś z Drogich Grupowiczów kupował może zamrożone
homary w
> > sklepie? Czy to się nadaje do jedzenia, ponieważ jest zapakowane dosyć
> > szczelnie, to nawet nie widać co się w środku znajduje. Tak poza tym,
czy ktoś
> > ma jakiś dobry przepis na takiego właśnie Homara? Postanowiliśmy z mężem
> > przygotować sobie kolacyjkę przy świecach no i tak jakoś zamarzył nam
się
> > homar...
> > Pozdrawiam Kasia
> >
>
> Bardzo sie przylaczam do prosby, choc na zdrowy rozum, to powinno sie to
> robic jak raki. Pierwsze przyblizenie to:
> Do gara z wrzatkiem go! I posolic ;)
>
> Pozdr.,
> Shrek
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-12 08:23:58
Temat: Re: homarWitam ponownie!
Dzieki wielkie za "przepis" wypróbujemy.
Kasia
Użytkownik "Peter G" <p...@g...net> napisał w wiadomości
news:p%mba.371$_O5.93607@news2.news.adelphia.net...
> Generalnie homara (homarus americanus) gotuje sie po rozmrozeniu w
osolonej
> (albo morskiej) wodzie albo piecze pod broilerem (do tego trzeba rosciac
> ogon wzdluz aby mieso homara "patrzylo" na brolier). W tym ostatnim
> przypadku smarowac bestie maslem przed pieczeniem. Piec blisko plomienia
> (albo grzalki), jakes 5 cm. Homar sie gotuje szybko, w wodzie 1/2 kilo
rak
> (rozmrozony) bedzie gotowy w 15 minut, pod broilerem i w 10. Po
ugotowaniu
> homara podaje sie z sklarowanym goracym maslem i cytryna prokrojona w
> klinki. Aby sie dobrac do kleszczy albo nog trzeba mlotka albo dziadka do
> orzechow. Bierze sie kawalek homara na widelec, spryska cytryna, umoczy w
> masle i... smacznego!
>
> Powodzenia!
> Peter G.
> Santa Barbara, California
> "Shrek" <j...@p...onet.pl> wrote in message
> news:3E6DCC3F.1030600@poczta.onet.pl...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-13 00:24:33
Temat: Re: homar
Użytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:66ce.00000402.3e6d8dd4@newsgate.onet.pl...
> Witam serdecznie!
> Mam pytanko, czy ktoś z Drogich Grupowiczów kupował może zamrożone homary
w
> sklepie? Czy to się nadaje do jedzenia, ponieważ jest zapakowane dosyć
> szczelnie, to nawet nie widać co się w środku znajduje. Tak poza tym, czy
ktoś
> ma jakiś dobry przepis na takiego właśnie Homara? Postanowiliśmy z mężem
> przygotować sobie kolacyjkę przy świecach no i tak jakoś zamarzył nam się
> homar...
> Pozdrawiam Kasia
www.papaja.pl
masz tam homary i inne żyjątka :)))
solo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |