Data: 2004-09-29 21:42:33
Temat: Re: ile weglowodanow
Od: Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:cjdmqq$1tt$1@inews.gazeta.pl...
>
>
> Gdyby był lekarzem, nie napisałby ci o tym ;) ba przedstawiłby zapewne
> wzorem Coolera profil aminokwasowy soi z którego jasno by wychodziło ze
> soja to wzór ;) tuz po jajku.
Mimo, że w "Wegetariańskim Świecie" Luty 2001 fanka wegetarianizmu pani
doktor Anna Romanowska pisze:
"...Zawiera bardzo dużo białka o wyjątkowo złym wskaźniku przyswajania (NPU
64% ). Na Dalekim Wschodzie, skąd pochodzi, w starożytności używano jej jako
nawozu, wzbogacającego glebę w azot i była spożywana wyłącznie w postaci
fermentowanej (tamari, miso ). Medycyna chińska klasyfikuje białko soi jako
wychładzające dla organizmu ludzkiego....... "
Pozdrawiam
Leszek
|