Data: 2018-09-10 20:33:26
Temat: Re: jabłka
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL <i...@g...pl> wrote:
> Roman Rogóż
>
>> Uwaga na garnek do smażenia jabłek, albo grube dno albo podłożyć
>> metalową płytkę
>
> Gęsiarka lub duży płaski garnek - i piekarnik. Bezobsługowe rozprażanie
> jabłek. Najpierw mniejsza porcja, a jak się rozpadnie i osiądzie, dokładamy
> nowe, nowe - aż do wypelnienia naczynia.
Oczywiście ogrzewanie jabłek cały czas pod przykryciem.
> Przecieranie przez sito?? - paroma łuseczkami z gniazd nasiennych się nie
> udławisz; to nie ma być papka dla niemowlaków, lecz wyraźne cząstki miąższu
> zawieszone w musie. Musi być widać JABŁKA. Taka jest MOJA szarlotka.
>
>
Nie inaczej.
--
XL
|