Data: 2018-09-13 03:30:25
Temat: Re: jabłka
Od: Animka <a...@t...nieja.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2018-09-12 o 13:40, Roman Rogóż pisze:
> W dniu 2018-09-12 o 13:03, Animka pisze:
>> W dniu 2018-09-12 o 08:38, Roman Rogóż pisze:
>>> W piekarniku, po zalaniu gorących słoików gorącą marmoladą nie trzeba
>>> ich już gotować. Po paru minutac od zakręcenia odwracam dnem do góry
>>> i tak do wystygnięcia
>>
>> Czyli najpierw trzymasz słoiki (bez zakrętek) w piekarniku i dlatego
>> te słoiki są suche.
>> Myślałam o tym właśnie czy wyparzasz je gorąca wodą czy w piekarniku
>> i ile czasu trzymasz te puste słoiki w piekarniku.
>>
>>
> No z zegarkiem w ręku tego nie mierzę :)
> Po prostu odczekuję aż nabiorą temperatury piekarnika i trochę się tam
> wygrzeją. :) Może 10 min
Dziękuję :-)
--
animka
|