Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak sie robi bardzcz na dutkach?

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak sie robi bardzcz na dutkach?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-11 10:38:16

Temat: jak sie robi bardzcz na dutkach?
Od: "Be" <...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

czy na dudkach, nie wiem jak sie pisze bo znam to tylko ze słyszenia.

W tym barszczu, który na oko przypomina żurek, pływają drobiowe serca,
żołądki i być może wątróbki?

Nie wiem dlaczego ale ostatnio zaczął za mną chodzić a nigdzie nie ma
przepisu. Jest z tego co pamiętam pyszny więc może ktoś wie jak go zrobić?

Be


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-11 15:57:18

Temat: Re: jak sie robi bardzcz na dutkach?
Od: "blinko" <b...@n...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

dudki to pluca


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-13 13:07:30

Temat: Re: jak sie robi bardzcz na dutkach?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Be wrote:

> czy na dudkach, nie wiem jak sie pisze bo znam to tylko ze słyszenia.
>
> W tym barszczu, który na oko przypomina żurek, pływają drobiowe serca,
> żołądki i być może wątróbki?

Ten barszcz, to jest barszcz bialy, ktory jak dla mnie jest po prostu
zurkiem :-) Dutki to plucka. Albo zurek jest na podrobach (bez
watrobek) albo na dutkach. Jezeli to maja byc plucka, to nalezy
je ugotowac osobno, wode wylac a plucka wkroic do zurku.

> Nie wiem dlaczego ale ostatnio zaczął za mną chodzić a nigdzie nie ma
> przepisu. Jest z tego co pamiętam pyszny więc może ktoś wie jak go zrobić?

Rzeczywiscie dobry, plucka pasuja do zuru. Podroby MSZ bardziej
do krupniku. Do zurku jeszcze biala kielbasa.

Krycha glodna



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-14 19:56:48

Temat: Re: jak sie robi bardzcz na dutkach?
Od: Marcin E. Hamerla <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krystyna Chiger napisal(a):

>Do zurku jeszcze biala kielbasa.

U nas zurek funkcjonuje pod nazwa zalewajki i sie daje na przyklad
podsmazony boczek z cebulka albo smietane ...

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Nienawidze turystow."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Krokiety i mięso
Re: renifer i jego mieso
Ciasto czekoladowe (P)
Gdzie mozna kupic w Warszawie brytfanne do kuchni ceramicznej?
babka makowa (P) - polecam

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »