« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-21 16:51:00
Temat: jak sobie radzicie z maslem?jak poradzic sobie z maslem, ktore po wyjeciu z lodowki jest twarde na
kamien i lata po calej miseczce, do ktorej zostalo przelozone?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-21 16:51:50
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?
> jak poradzic sobie z maslem, ktore po wyjeciu z lodowki jest twarde na
> kamien i lata po calej miseczce, do ktorej zostalo przelozone?
>
> witam
ja kupuje masło mazurskie z olejem słonecznikowym ,jest zawsze gotowe do
smarowania
p,
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-21 17:13:03
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bumao2$ptc$1@absinth.dialog.net.pl...
> ja kupuje masło mazurskie z olejem słonecznikowym ,jest zawsze gotowe do
> smarowania
o - nawet nie wiedzialam:) a w jakim ono jest opakowaniu?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-21 17:16:13
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?In article <bumalh$112l$1@mamut.aster.pl>,
"rena" <r...@a...pl> wrote:
> jak poradzic sobie z maslem, ktore po wyjeciu z lodowki jest twarde na
> kamien i lata po calej miseczce, do ktorej zostalo przelozone?
>
A co chcesz z nim zrobić? Posmarować chleb? Użyć do smażenia,
gotowania, pieczenia?
Na przyszły raz wydaj parę groszy więcej na masło w dobrym gatunku. Nie
będzie twarde i lepiej się zachowuje w zastosowanaich kuchennych.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-21 17:24:42
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?
> jak poradzic sobie z maslem, ktore po wyjeciu z lodowki jest twarde na
> kamien i lata po calej miseczce, do ktorej zostalo przelozone?
Ja zmniejszam chłodzenie w lodówce i jest ok.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-21 17:26:24
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-7347A4.18161321012004@gw1.news.tpi.pl...
> A co chcesz z nim zrobić? Posmarować chleb? Użyć do smażenia,
> gotowania, pieczenia?
do smarowania pieczywa
> Na przyszły raz wydaj parę groszy więcej na masło w dobrym gatunku. Nie
> będzie twarde i lepiej się zachowuje w zastosowanaich kuchennych.
czyli prawdziwe maslo w dobrym gatunku nie twardnieje w lodowce? zdziwiona
jestem, bo kujpilam wlasnie polecone przez pare osob i jest twarde jak
kamien... moze podasz jakas nazwe?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-21 17:36:02
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?Użytkownik "rena" <r...@a...pl>
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > A co chcesz z nim zrobić? Posmarować chleb? Użyć do smażenia,
> > gotowania, pieczenia?
>
> do smarowania pieczywa
>
> > Na przyszły raz wydaj parę groszy więcej na masło w dobrym gatunku. Nie
> > będzie twarde i lepiej się zachowuje w zastosowanaich kuchennych.
>
> czyli prawdziwe maslo w dobrym gatunku nie twardnieje w lodowce? zdziwiona
> jestem, bo kujpilam wlasnie polecone przez pare osob i jest twarde jak
> kamien... moze podasz jakas nazwe?
Kupuj masło osełkowe 82,5% tłuszczu lub inne ale zanim kupisz dotknij palcem
(leżące w chłodni), jak się ugniata to dobre będzie.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-21 17:37:30
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:bumd8p$kkt$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Kupuj masło osełkowe 82,5% tłuszczu lub inne ale zanim kupisz dotknij
palcem
> (leżące w chłodni), jak się ugniata to dobre będzie.
dokladnie kupilam oselkowe!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-21 17:37:57
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?Użytkownik "Ania H-K" <g...@f...pl> napisał w wiadomości
news:400eb5ec$1@news.home.net.pl...
> Ja zmniejszam chłodzenie w lodówce i jest ok.
a czy temp. w lodowce nie jest zalecana na 4 stopnie C?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-21 17:53:57
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?rena wrote:
> Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bumao2$ptc$1@absinth.dialog.net.pl...
>
>> ja kupuje masło mazurskie z olejem słonecznikowym ,jest zawsze
>> gotowe do smarowania
>
> o - nawet nie wiedzialam:) a w jakim ono jest opakowaniu?
Mozesz takie sama zrobic: srednio miekkie maslo rozbic mikserem, powoli
dodac 1/2-1 szklanke oliwy lub oleju canola. Mieszac az masa bedzie gladka.
Przelozyc do pojemnika i przechowywac w lodowce.
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |