| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2004-02-16 17:23:59
Temat: Re: jak wybudować grilla> grill to takie "cos" z blachy
I dobrze. Po imprezce możesz przynajmniej
to ochydztwo zdemontować i schować.
> a kominek
> ruszt to dla mnie budowla z kamienia czy cegly
> zgodna z nasza staropolska tradycja
A na to monstrum musisz patrzeć
przez cały rok.
> skoro rezygnujesz z mojej pomocy
> to zobacz co ewentualnie straciles
> http://www.ogrod.friko.pl/str8_tadeusz_s.html
Jak długo jeszcze będziesz pokazywał
te same foty człowieku dumny, jak paw ?:-)))
> a oprocz budowy kominka z rusztem moglbym podzielic sie swoimi
> doswiadczeniami
> w budowie kombajnu z wedzarnia i piecem chlebowym
Wiem, wiem, przy jego obsłudze
wyglądałeś, jak kominiarz po szychcie:-)))
> no ale skoro pokazales swoja przewrotnosc
> to teraz musialbys mi dac wpierw na pismie
> ze nigdy nie nazwiesz tego grillem po wybudowaniu !!!
Niech Ci będzie. Masz na piśmie:" Grill".
> z pozdrowieniami i usmiechami
> _hehehe
Pozdrawia wygodnie boletus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2004-02-16 17:50:54
Temat: Re: jak wybudować grilla
----- Original Message -----
From: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, February 16, 2004 4:52 PM
Subject: Re: jak wybudować grilla
>
> Użytkownik Tadeusz Smal <s...@s...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:00ce01c3f499$8b3e5ec0$467e63d9@d3h6c1...
> > a oprocz budowy kominka z rusztem moglbym podzielic sie swoimi
> > doswiadczeniami w budowie kombajnu z wedzarnia i piecem chlebowym
> > :)
> > no ale skoro pokazales swoja przewrotnosc
> > to teraz musialbys mi dac wpierw na pismie
> > ze nigdy nie nazwiesz tego grillem po wybudowaniu
>
>
> Ja na pewno nigdy tego słowa na "g" nie użyję a kombajn chętnie bym
zobaczył
> ;-)
:)
w sieci pare fotek dostepnych pod linkiem
ktory podalem
:)
nowsze mam w siebie
moge podeslac
> W rewanżu mogę stosik przepisów na wędzenie, pieczenie i.... rusztowanie
> (nowomowa jakaś wyszła) podesłać.
:)
z rusztu to chyba powinno byc pieczenie
:)
>Wiedzę moją na w/w temat niektórzy bywalcy
> tej i pl.rec. kuchnia grupy mogą poświadczyć
:)
bardzo chetnie wymienie sie doswiadczeniami
od zawsze zjamuje sie wedzeniem
glownie ryb ale z miesem tez daje sobie rade
:)
pieczenie to tez nie problem
ale zawsze dobrze poprobowac czegos nowego
jakies nowe sosy czy marynaty
:)
na nauke nigdy nie jest za pozno
naprzyklad wczoraj u Maklowicza dowiedzialem sie
ze ryby przed pieczeniem nie powinno sie solic
?????
oprocz wlasnych wieloletnich doswiadczen
mam rodzine we wloszech
a jak wiesz
oni lubuja sie w tym typie kucharzenia
i wiele rzeczy udalo mi sie u nich podpatrzec
i nawet rosmakowac sie w tym
:)
w ubr roku bylem zachwycony cukiniami z rusztu
ale wiesz
takimi nie wiekszymi jak 15 cm dlugosci
dotychczas tylko je smazylismy w ciescie
:)
a przy okazji
jadles kiedys kwiaty cukini usmazone w ciescie
????
super wygladaja i super smakuja
a w sumie nie jest to zadna "strata" je zrywac
bo zrywa sie zazwyczaj kwiaty niezalezone
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2004-02-16 18:11:15
Temat: Re: jak wybudować grilla> naprzyklad wczoraj u Maklowicza dowiedzialem sie
> ze ryby przed pieczeniem nie powinno sie solic
> ?????
Mówił o śledziach twierdząc, że ma
w sobie wystarczającą ilość soli:-)))
(Pewno dlatego, że żyje w morzu.):-X
> z pozdrowieniami i usmiechami
> _hehehe
Pozdrawia boletus
Ps. Oj Makłowicz, Makłowicz .....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2004-02-16 18:16:00
Temat: Re: jak wybudować grilla> > grill to takie "cos" z blachy
>
> I dobrze. Po imprezce możesz przynajmniej
> to ohydztwo zdemontować i schować.
>
> > a kominek
> > ruszt to dla mnie budowla z kamienia czy cegly
> > zgodna z nasza staropolska tradycja
>
> A na to monstrum musisz patrzeć
> przez cały rok.
>
> > skoro rezygnujesz z mojej pomocy
> > to zobacz co ewentualnie straciles
> > http://www.ogrod.friko.pl/str8_tadeusz_s.html
>
> Jak długo jeszcze będziesz pokazywał
> te same foty człowieku dumny, jak paw ?:-)))
>
> > a oprocz budowy kominka z rusztem moglbym podzielic sie swoimi
> > doswiadczeniami
> > w budowie kombajnu z wedzarnia i piecem chlebowym
>
> Wiem, wiem, przy jego obsłudze
> wyglądałeś, jak kominiarz po szychcie:-)))
>
> > no ale skoro pokazales swoja przewrotnosc
> > to teraz musialbys mi dac wpierw na pismie
> > ze nigdy nie nazwiesz tego grillem po wybudowaniu !!!
>
> Niech Ci będzie. Masz na piśmie:" Grill".
>
> > z pozdrowieniami i usmiechami
> > _hehehe
>
> Pozdrawia wygodnie boletus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2004-02-16 19:33:48
Temat: Re: jak wybudować grilla
----- Original Message -----
From: "boletus" <b...@o...pl>
> > naprzyklad wczoraj u Maklowicza dowiedzialem sie
> > ze ryby przed pieczeniem nie powinno sie solic
> > ?????
>
> Mówił o śledziach twierdząc, że ma
> w sobie wystarczającą ilość soli:-)))
> (Pewno dlatego, że żyje w morzu.):-X
:)
nie tylko czytasz po lebkach
ale rowniez ogladasz niezbyt dokladnie
:(
o sledziach mowil w drugiej czesci na stoku narciarskim
:)
w pierwszej czesci piekl/wedzil ryby i wieprzowine
na jakiejs polanie
:)
przy okazji porcjowania lososia powiedzial to
ze ryby niepowinno sie ani zbytnio przyprawiac
bo smakowac jak ryba
ani solic przed tym smazeniem/wedzeniem
:)
w odroznieniu od miesa
ktore dobrze jest wpierw na godzine czy dwie zamoczyc w marynacie
:)
wyszedlem na chwile po drewno do kominka
i przegapilem jak przyprawial te bulke
:)
pamieta ktos ten przepis
byla tam cos mowa o oliwie
czosnku i tymianku
?
z popzdrowieniami i usmiechami
_hehehe
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2004-02-16 19:48:59
Temat: Re: jak wybudować grilla"Tadeusz Smal" <s...@s...pl> wrote in message
news:01d501c3f4c3$ac234ae0$317e63d9@d3h6c1...
>
> o sledziach mowil w drugiej czesci na stoku narciarskim
Co robily sledzie na stoku narciarskim?
Pozdrowienia,
Michal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2004-02-16 20:26:28
Temat: Re: jak wybudować grilla
----- Original Message -----
From: "Michal Misiurewicz" <m...@i...rr.com>
> > o sledziach mowil w drugiej czesci na stoku narciarskim
>
> Co robily sledzie na stoku narciarskim?
:)
byly zjadane ...
:)
byly dodatkiem do pieczonych pyr
przyrzadzone byly w smietanie z jablkami
(przy okazji propagowal stare odmiany jablonek
o winnym smaku a nie wspolczesne kartoflane...)
:)
i tez on uwaza
ze przed wlozeniem do smietany
sledz musi swoje odlezec w oleju
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2004-02-16 20:41:48
Temat: Re: jak wybudować grilla
Użytkownik Tadeusz Smal <s...@s...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:011f01c3f4b5$5e1e2e40$317e63d9@d3h6c1...
> :)
> w sieci pare fotek dostepnych pod linkiem
> ktory podalem
> :)
> nowsze mam w siebie
> moge podeslac
>
> > W rewanżu mogę stosik przepisów na wędzenie, pieczenie i.... rusztowanie
> z rusztu to chyba powinno byc pieczenie
może być
> :)
> ale zawsze dobrze poprobowac czegos nowego
> jakies nowe sosy
Tzatziki : 500g serka homo starty długi ogórek, 3-4 ząbki czosnku, sól.
Nic więcej nie dodawać !
>
>czy marynaty
No to bach : filet z indyka w mar. jogurtowej -
0,7 kg piersi, pocięte na 5 płatów, 200ml jogurtu i 150 oleju słonecznik,
10Ł soku z cytryny,
po 2ł. papryki i kminku rzymskiego, 1ł. kurkumy i soli, 1/2ł imbiru, 4z
czosnku.Wszystkie składniki należy wymieszać w emulsję Marynować się powinno
min. 24 godziny.
> :)
> na nauke nigdy nie jest za pozno
> naprzyklad wczoraj u Maklowicza dowiedzialem sie
> ze ryby przed pieczeniem nie powinno sie solic
>
nikt nie jest nieomylny ( na długo przed pieczeniem nie powinno się solić)
> :)
> w ubr roku bylem zachwycony cukiniami z rusztu
>
To wytnij środek pomidora, włóż ser feta i zawiń w posmarowaną oliwą i
posypaną bazylią
alufolię (mat na wierzch)
Obiecuję, że o kuchni więcej tyko na priv ;-)
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2004-02-16 22:42:22
Temat: Re: jak wybudować grilla
----- Original Message -----
From: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl>
>
> Tzatziki : 500g serka homo starty długi ogórek, 3-4 ząbki czosnku, sól.
> Nic więcej nie dodawać !
:)
sos czosnkowy to standart
tylko ten ogorek (surowy czy kiszony) jest nowoscia
:)
> >czy marynaty
> No to bach : filet z indyka w mar. jogurtowej -
> 0,7 kg piersi, pocięte na 5 płatów, 200ml jogurtu i 150 oleju słonecznik,
> 10Ł soku z cytryny,
> po 2ł. papryki i kminku rzymskiego, 1ł. kurkumy i soli, 1/2ł imbiru, 4z
> czosnku.Wszystkie składniki należy wymieszać w emulsję Marynować się
powinno
> min. 24 godziny.
:)
drob zjadam
ale byle nie za czesto bo dostaje od tego gesiej skorki
:)
zdecydowanie wole ryby lub normalne mieso
:))
> > w ubr roku bylem zachwycony cukiniami z rusztu
> >
> To wytnij środek pomidora, włóż ser feta i zawiń w posmarowaną oliwą i
> posypaną bazylią
> alufolię (mat na wierzch)
:)
pomidory to byla stala przystawka
:)
pieklo sie je rozkrojone na pol
a po upieczeniu polewalo oliwka z oliwek
i posypywalo raczej zielonym czabrem czy estragonem niz bazylia
:))))
mieso
choc robione na rozne sposoby
przejadalo sie w koncu
w odroznieniu od warzyw czy owoce
:))))
> Obiecuję, że o kuchni więcej tyko na priv ;-)
:)
grupa jest bardzo tolerancyjna
hehe
o ile nie gada sie o jedzeniu w porze obiadu
gdy ludziska siedza jeszcze w pracy na suchej kromce chleba
:))))
w kuchni wloskiej jest bardzo duzo zieleniny
co czyni rozmowy o niej TG
:))))))
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
>
>
>
>
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2004-02-17 01:09:09
Temat: Re: jak wybudować grilla - nie czytac przy jedzeniu!"Tadeusz Smal" <s...@s...pl> wrote in message
news:028901c3f4de$13f13dc0$317e63d9@d3h6c1...
>
> gdy ludziska siedza jeszcze w pracy na suchej kromce chleba
Gołą ....? To jeszcze gorsze od plucia na jablka :-(
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |