« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-23 15:41:15
Temat: jaki sos do ozorkow?chrzanowy???
Chyba pojde na latwizne i zrobie go na bazie gotowego sosu bialego. jak
myslicie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-23 16:37:39
Temat: Re: jaki sos do ozorkow?"Katarzyna T. Nowak" wrote:
>
> chrzanowy???
Oczywiscie, ze chrzanowy.
> Chyba pojde na latwizne i zrobie go na bazie gotowego sosu bialego. jak
> myslicie?
Myslimy, ze to zly pomysl. Przeciez sos bialy jest prosty jak swinski
ogon, a zrobienie z niego chrzanowego juz zupelnie...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-23 16:47:55
Temat: Odp: jaki sos do ozorkow?
Użytkownik Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> Myslimy, ze to zly pomysl. Przeciez sos bialy jest prosty jak swinski
> ogon, a zrobienie z niego chrzanowego juz zupelnie...
Ok, no jak go zrobic???;-) K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-23 17:48:25
Temat: Re: Odp: jaki sos do ozorkow?"Katarzyna T. Nowak" wrote:
>
> Użytkownik Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> > Myslimy, ze to zly pomysl. Przeciez sos bialy jest prosty jak swinski
> > ogon, a zrobienie z niego chrzanowego juz zupelnie...
>
> Ok, no jak go zrobic???;-) K
Tym razem ja pojde na latwizne - zajrzyj sobie np. na
http://www.kuchnia.3miasto.pl/sosy.htm
:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-23 18:00:20
Temat: Re: jaki sos do ozorkow?
>chrzanowy???
>Chyba pojde na latwizne i zrobie go na bazie gotowego sosu bialego. jak
>myslicie?
>
do ozora pasuje polski/szary, z rodzynkami. nigdy nie robilam,
wiele lat temu jadlam i bardzo mi smakowalo..chyba szanujace sie
ksiazki kucharskie beda miec przepis? czy moze to bedzie jak ze
sztukamies Czarka - objekt muzealny
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-23 18:27:07
Temat: Re: jaki sos do ozorkow?
Dziś były w moim domu ozorki własnie w sosie chrzanowym do
tego idealnie pasujące kluski śląskie i kwaśna sałatka z buraków
ze słoika (miała być na zimę...)
Dla mnie bomba. ( a sos zrobiłam : najpierw inteligentna ilości
wody z masłem, potem dodałam smietanę z odrobiną mąki a
następnie masę chrzanu, cukru i soli po trochę. zagotowane. (bez
podkwaszania cytryną bo chrzan słoikowy miał juz w sobie trochę kwasku).
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-23 18:31:13
Temat: Re: jaki sos do ozorkow?
"Katarzyna T. Nowak" wrote:
> chrzanowy???
> Chyba pojde na latwizne i zrobie go na bazie gotowego sosu bialego. jak
> myslicie?
Moze musztardowy? moim zdaniem tez pasuje
pozdrawiam Kizia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-23 20:30:07
Temat: Re: jaki sos do ozorkow?"Katarzyna T. Nowak" napisał(a):
>
> Użytkownik Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> > Myslimy, ze to zly pomysl. Przeciez sos bialy jest prosty jak swinski
> > ogon, a zrobienie z niego chrzanowego juz zupelnie...
>
> Ok, no jak go zrobic???;-) K
rozpuszczasz na patelni albo lepiej w rondelku masło
dodajesz tyle mąki ile masła
ja sie zrobi masa zaczynasz pomalutku dodawać mleko ciągle mieszając,
żeby nie zrobiły sie grudki
jak juz będzie dużo sosu dodajesz chrzan
a potem mieszając grzejesz dotad aż będzie miał taką konsystencję jaką
lubisz.
masti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-23 22:56:48
Temat: Re: jaki sos do ozorkow?Witam
Szary sos /sos polski/
sos przyrzadzany na zasmazce z maki i masla, rozprowadzonej wywarem i
gotowanej z dodatkiem migdalow, rodzynkow, czerwonego wina, korzeni /ang.
ziele, gozdziki, listek laurowy/, soku cytrynowego, karmelu i ewentualnie
utartego piernika. Podaje sie do karpia i ozora.
MarekF
_ _ _
http://www.aktis.alpha.pl
_ _ _
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |