« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-05 07:50:33
Temat: kasza jaglanaPrzepis na gotowanie:
Na jedną szkl. kaszy daje się 3 szkl. wody, może być troszkę mniej.
--
Ewa
Płocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-05 18:35:47
Temat: Re: kasza jaglanaEwa Płocha napisał(a):
> Przepis na gotowanie:
> Na jedną szkl. kaszy daje się 3 szkl. wody, może być troszkę mniej.
>
zależy jak ma być rozklejony. Od dwóch do czterech ;)
--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-05 20:54:35
Temat: Re: kasza jaglanaKyllyan napisał(a):
> Ewa Płocha napisał(a):
>
>> Przepis na gotowanie:
>> Na jedną szkl. kaszy daje się 3 szkl. wody, może być troszkę mniej.
>>
> zależy jak ma być rozklejony. Od dwóch do czterech ;)
>
No więc dałem tyle ile daję ostatniu (po rosyjskim rzepisie na kaszę
gryczaną) do wszysktich kasz: dokładnie tyle wody ile kaszy. Ugotowało
się dobrze. Ale dziwny posmak ma, ni to mączny, ni to... specyficzny...
Może sparzenie na sitku pomaga? MOże - jednak - za mało wody i się nie
dogotowała?
Będę prśbował...
--
JackOss
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |