Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kawalki kurczaka po chinsku , jak ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

kawalki kurczaka po chinsku , jak ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-08 14:05:54

Temat: kawalki kurczaka po chinsku , jak ?
Od: "work" <c...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Jak zrobic kawalki kurczaka tak jak jest podawany
np. w knajpach chinskich , kawalki sa podluzne-poskrecane
a srodek miekki rozplywajacy sie w ustach .
Ci ktorzy jadaja w orient. wiedza o co chodzi , jak
ktos zna procedure wykonania to prosze o info .

Pozdr.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-08 14:09:55

Temat: Re: kawalki kurczaka po chinsku , jak ?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 8 Apr 2005 15:05:54 +0100, Waćpanna lub Waćpan *work*, w
wiadomości news:<news:d3634n$h2l$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

> Jak zrobic kawalki kurczaka tak jak jest podawany
> np. w knajpach chinskich , kawalki sa podluzne-poskrecane
> a srodek miekki rozplywajacy sie w ustach .
> Ci ktorzy jadaja w orient. wiedza o co chodzi , jak
> ktos zna procedure wykonania to prosze o info .

Na pewno jest to wpływ pokrojenia na odpowiednio małe kawałki (w tym wypadku
podłużne, jak mówisz, ale pewnie wąskie dość) i szybkiego smażenia kurczaka
w woku, przy doskonale rozgrzanym tłuszczu.
Kurczak jest zapewne wcześniej marynowany w przyprawach, sosie sojowym etc.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-08 14:13:34

Temat: Re: kawalki kurczaka po chinsku , jak ?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 8 Apr 2005 16:09:55 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Tatiana*, w
wiadomości news:<news:18w4golf9fjv$.dlg@czarodziejka.net> zawarł, co
następuje:

ach, zapomniałam
jeśli interesują Cię dania kuchni chińskiej przyrządzane samemu, zerknij na
stronę www.kuchniachinska.pl
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-08 15:52:36

Temat: Re: kawalki kurczaka po chinsku , jak ?
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com> szukaj wiadomości tego autora

"work" <c...@v...pl> wrote in message news:d3634n$h2l$1@news.onet.pl...
> Jak zrobic kawalki kurczaka tak jak jest podawany
> np. w knajpach chinskich , kawalki sa podluzne-poskrecane
> a srodek miekki rozplywajacy sie w ustach .
> Ci ktorzy jadaja w orient. wiedza o co chodzi , jak
> ktos zna procedure wykonania to prosze o info .

Kroic w cienkie kawalki w poprzek wlokien, dobrze zamarynowac i krotko smazyc w malej

ilosci bardzo silnie rozgrzanego (prawie dymiacego) oleju - 2-3 minuty w zupelnosci
wystarczy.

--
><Uklony><eM eL><


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-08 17:25:42

Temat: Re: kawalki kurczaka po chinsku , jak ?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <18w4golf9fjv$.dlg@czarodziejka.net>,
Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> wrote:

> Dnia Fri, 8 Apr 2005 15:05:54 +0100, Waćpanna lub Waćpan *work*, w
> wiadomości news:<news:d3634n$h2l$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
>
> > Jak zrobic kawalki kurczaka tak jak jest podawany
> > np. w knajpach chinskich , kawalki sa podluzne-poskrecane
> > a srodek miekki rozplywajacy sie w ustach .
> > Ci ktorzy jadaja w orient. wiedza o co chodzi , jak
> > ktos zna procedure wykonania to prosze o info .
>
> Na pewno jest to wpływ pokrojenia na odpowiednio małe kawałki (w tym wypadku
> podłużne, jak mówisz, ale pewnie wąskie dość) i szybkiego smażenia kurczaka
> w woku, przy doskonale rozgrzanym tłuszczu.
> Kurczak jest zapewne wcześniej marynowany w przyprawach, sosie sojowym etc.

Naprawdę sądzisz, że kurczaka podawanego w przeciętnej chińskiej knajpie
zawczasu się marynuje?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-08 17:34:13

Temat: Re: kawalki kurczaka po chinsku , jak ?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 08 Apr 2005 19:25:42 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Wladyslaw Los*, w
wiadomości news:<news:wlalos-784E0F.19254208042005@newsfeed.one
t.pl> zawarł,
co następuje:

>> Kurczak jest zapewne wcześniej marynowany w przyprawach, sosie sojowym etc.
>
> Naprawdę sądzisz, że kurczaka podawanego w przeciętnej chińskiej knajpie
> zawczasu się marynuje?

napisałam zapewne, bo po prostu nie wiem
mogę przypuszczać, że taki bylby lepszy
ale w przeciętnych chińskich knajpach nie jadam, to nie wiem
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 07:56:23

Temat: Re: kawalki kurczaka po chinsku , jak ?
Od: Vasco <v...@l...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tatiana napisal/a/ dnia 05-04-08 19:34:

>>> Kurczak jest zapewne wcześniej marynowany w przyprawach, sosie sojowym etc.
>>
>> Naprawdę sądzisz, że kurczaka podawanego w przeciętnej chińskiej knajpie
>> zawczasu się marynuje?
>
> napisałam zapewne, bo po prostu nie wiem
> mogę przypuszczać, że taki bylby lepszy
> ale w przeciętnych chińskich knajpach nie jadam, to nie wiem

W przeciętnych knajpach chińskich podają golębie z pobliskiego skweru.
Może to właśnie tego smaku poszukuje? ;)
A tak na poważnie, to wcale nie musi być marynowany. Wystarczy czasami
smażyć dwustopniowo, aby uzyskać aromat i soczystość. Do tego przyprawy
i już jest dobrze.

--
pozdrawiam
Vasco

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 10:04:32

Temat: Re: kawalki kurczaka po chinsku , jak ?
Od: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Vasco" <v...@l...pl> napisał w wiadomości
news:d381r3$jio$1@flis.man.torun.pl...
> Tatiana napisal/a/ dnia 05-04-08 19:34:
>
>
> W przeciętnych knajpach chińskich podają golębie z pobliskiego skweru.
> Może to właśnie tego smaku poszukuje? ;)
> A tak na poważnie, to wcale nie musi być marynowany. Wystarczy czasami
> smażyć dwustopniowo, aby uzyskać aromat i soczystość. Do tego przyprawy
> i już jest dobrze.
>

Spróbuj złapać takiego gołąbka na skwerze...
gwarantuje ze nie wyzył byś z tego procederu...

Inna rzecz zakupic ptaka z hodowli

A rosołek z gołąbków to delikates nie lada...

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 11:22:29

Temat: Re: kawalki kurczaka po chinsku , jak ?
Od: "dr Plama" <pasy(usuń to)@oDWA.PL> szukaj wiadomości tego autora

Podobno mięso gołębie jest dużo droższe od kurczaka:-)

Pozdro
dr Plama


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

nalot na garnkach
w tych smutnych dniach pomyslmy tez i o...
Garnki Berghoff do codziennego uytku
Zalewa do pałęczek krabowych
Kiedy dzisiejszy dodatek kulinarny do GZ??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »