Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia klarowanie win domowych Re: klarowanie win domowych

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: klarowanie win domowych

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!ma
t.uni.torun.pl!not-for-mail
From: Marek Smolinski <m...@c...uni.torun.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: klarowanie win domowych
Date: Fri, 11 Feb 2000 10:40:20 +0100
Organization: Uniwersytet Mikolaja Kopernika WMiI
Lines: 30
Message-ID: <3...@c...uni.torun.pl>
References: <880c4h$9rf$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@c...uni.torun.pl>
<880j9p$2vl$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: chem.uni.torun.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: ultra60.mat.uni.torun.pl 950261846 20651 158.75.3.22 (11 Feb 2000 09:37:26
GMT)
X-Complaints-To: n...@m...uni.torun.pl
NNTP-Posting-Date: 11 Feb 2000 09:37:26 GMT
X-Mailer: Mozilla 3.01Gold (X11; I; SunOS 5.7 sun4m)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22965
Ukryj nagłówki

Piotr Zajączkowski wrote:
>
> Dzieki za informacje. Mam jeszcze prosbe o uzupelnienie ich o orientacyjne
> dawki czynników klarujacych.
> Moim problemem jest 15l wina z dzikiej rózy 3 miesiace po ustaniu
> fermentacji cichej (2 razy zlewane znad osadu). Dokladnych proporcji owoców
> , wody i cukru nie pamietam w tej chwili (mam gdzies zapisane). Po
> fermentacji drozdzami Madera (SGGW) wino jest pólslodkie/slodkie. Nie
> dawalem pozywki dla drozdzy.

Dokladne informacje, skladniki i sposoby sa w ksiazce Jana Cieslaka
"Domowy wrob win i wodek" tytulu nie jestem pewien.
Moge podac w poniedzialek.
Wracajac do wina z rozy. To waze jest czy robies owocow suszonych czy
swiezych, same skorki czy cale owoce. A jak owoce to czy jez
rozgniatales.
Ktos kiedys wspominal, ze wino z swiezych sie ciezko klaruje.
ja robie z suszonych i jest zawsze ok.


Marek


--
+---------------------------------------------------
----------------+
| Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL |
| OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY |
| Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505 |
| FAX NO. (+48) (056) 542477 |
+---------------------------------------------------
----------------+

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.02 Piotr Zajączkowski
11.02 W.Przybylski
12.02 Hans
12.02 Hans
14.02 Marek Smolinski
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK