Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia konserwacja żywności Re: konserwacja żywności

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: konserwacja żywności

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "kogutek" <k...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: konserwacja żywności
Date: Sat, 03 Jul 2010 14:39:54 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 46
Sender: n...@n...onet.pl
Message-ID: <4...@n...onet.pl>
References: <i0kcf1$5ue$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1278160795 20229 213.180.130.18 (3 Jul 2010 12:39:55 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 3 Jul 2010 12:39:55 +0000 (UTC)
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 195.69.80.7, 10.174.28.60
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.10)
Gecko/20100504 Firefox/3.5.10
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328783
Ukryj nagłówki

> Jak myślicie, jak jest przygotowywana żywność zawierająca w dużych ilościach
wodę? Takie jak batoniki magura lub po prostu woda mineralna? Onbe przecież
zepsułyby się po kilku godzinach a jednak mogą być w opakowaniu przechowywane
kilka miesięcy. Otóż, w latach siedemdziesiątych, ukazała się książka, która o
tym mówiła. Później już nie spotkałem się z publikacjami na ten temat, jakby
władze nie chciały, żeby ludzie o tym wiedzieli. Wiele rodzajów żywności,
zawierających sporo wody jest po prostu, już po zapakowaniu w hermetyczne
opakowanie, napromieniowana promieniami gamma. Są to te same promienie które
wystąpiły podczas wybuchu bomby atomowej w Hiroszimie. Dawki napromieniowania są
od jednej tysiącznej do jednej dziesięciotysiącznej dawki śmiertelnej więc
prawdopodobnie nie są szkodliwe ale jednak nie mówi się o tym głośno.

Poruszyłeś ważny temat. Przypadkowo trafiłem na stronę łódzkiej coca cośtam.
Mają w ofercie Kroplę Beskidu. Odkąd żyję w Łodzi to zawsze mi się wydawało że
Góry są daleko. Nie sądzę żeby rurociąg wybudowali. Woda, skąd by nie brali, ma
długi okres przydatności do spożycia. Niby piszą ze po otworzeniu opakowania
trzeba w jakimś czasie zużyć. Dla mnie ich woda to lipa na kółkach. Najmniejsze
zło polega na tym że jest to naturalna łódzka woda wodociągowa trochę
uzdatniona. Przez przypadek w Łodzi jest jedna z najlepszych w Polsce woda
wodociągowa. Niejedna sprzedawana w sklepach jest od niej dużo gorsza. Czasy
zrobiły się takie ze największym problemem producentów żywności jest to żeby
konsument nie dostał sraczki. Konserwują wszystko. Kiedyś czytałem raport
któregoś z sanepidów. Stwierdzili przekroczenia konserwantów w przetworach
mięsnych od 10 do 100 razy. Nie sądzę żeby w innej żywności było ich mniej.
Nazywam to nowym beznakładowym holokaustem. Po co rozstrzeliwania, obozy
koncentracyjne. Wystarczy zrobić liberalne przepisy dotyczące żywności i nie
pilnować ich przestrzegania. W hurtowni zaopatrującej zakłady przetwarzające
mięso kupuję siatki, flaki itp. Z ciekawości zapoznałem się z ich pozostałą
ofertą. Mają coś zapakowane w paczki z napisami: kiełbasa zwyczajna, kiełbasa
wiejska, pasztet mazowiecki, pasztet z drobiu itp. Naiwnie wykombinowałem sobie
że w środku jest zestaw przypraw. Bardzo by mi to ułatwiło pracę bo bym nie
musiał ciągle kupować przypraw i ich potem odważać. W środku opakowania jest
biały proszek. Sprzedawca śmiał się że jak przerobić z olejem na papkę tekturę
falistą i dodać tego z torebki to wyjdzie na przykład pasztet mazowiecki. Od
ponad roku nie zjadłem żadnej wysoko przetworzonej żywności ze sklepu. W ramach
hobby kiełbasy, pasztety itd. robię sam. Przez ponad rok schudłem 15 kilo
chociaż w przeliczeniu na czyste mięso jem go więcej. Pod względem fizycznym
czuję się doskonale. Zaraziłem moim hobby, nie było to trudne, kilku znajomych.
Każdy robi to co może zrobić. Wymieniamy się jedzeniem. Brzmi to jak fikcja że w
XXI wieku są ludzie którzy żeby biologicznie przeżyć wymieniają się żywnością.
Ostatnio ktoś opanowuje robienie masła. Przedstawił próbki i doszliśmy do
wniosku że jeszcze musi popracować. Za jakieś dwa tygodnie będziemy mięli własne
masło.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.07 Ikselka
04.07 Panslavista
04.07 kogutek
04.07 Panslavista
04.07 Zbigniew
05.07 J-23
05.07 Zbigniew
05.07 J-23
05.07 Panslavista
09.07 lemonka
09.07 lemonka
09.07 lemonka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK